Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Állhat-e egy amúgy jól működő kapcsolat útjába az eltérő családi anyagi háttér?
9 hónapja vagyunk együtt, rengeteg dologban egyet értünk, nagyon jól kijövünk, lángol a szerelem és közben mégis bármiről tudunk őszintén beszélni, kompromisszumokat hozni, egyelőre simán el tudom képzelni, h én vele le tudnék élni egy életet és a gyereknevelésben is jól egyet tudnánk érteni. Egy kis bibi van viszont. Én nem jövök módos családból, nem éreztem hiányát semminek, de tudom h a szüleim mindent meg is tettek ezért, és sok mindent nem engedhetünk meg magunknak, ami nekem már természetes. A barátom családja meg elég jómódú. Íme néhány különbség. Nekik nem okoz gondot étteremben ebédelni(nálunk ez max évente ha előfordul), színházba drága jegyeket vesznek, mi az olcsót, ahonnan nem látni mindent, de legalább eljutunk, mi egyféle dolgot teszünk a kenyérre, ők sajtot, sonkát, mindent felhalmoznak, nálunk nem kérdés h átmegyünk egy másik boltba, ha ott 50ft-tal olcsóbb a tej, és ha nem muszáj nem ülünk autóba. Ezek mind olyan apró dolgok, amik nekem természetesek, neki meg természetes az. Azt hozzá kell tennem, h a barátom nem otthon lakik, és a szülei nem adnak neki pénzt, magát tartja el, ha otthon van nyilván fizetik neki a dolgokat, de ő is megdolgozik a pénzéért. De az is furcsa nekem, mert nem keres sokat, és alapvető dolgokon spórolhatna, de nem teszi, mert megszokta, h ha a colát kívánja, akkor vesz. Pedig nem áll olyan jól, a hozzáállása ilyen, berögzült. Mit gondoltok h lesz nekünk közös életünk? Én nem akarok gazdag lenni,szeretek odafigyelni, h mire megy a pénzem, pedig nem vagyok spórolós, és amióta saját keresetem van én is megengedek magamnak némi luxust, de mégis egészen máshogy és másmennyit. Szerintetek nem állhat ez majd pár év múlva közénk, h egészen más anyagi körülmények között nőttünk fel?
21L(23F)
ennyi különbség bőven belefér
úgyis új család lesztek
lesz stratégiátok a szűk és a bő napokra is
ez nem akkor a különbség
ha ő milliomos lenne, te meg a 9. gyerek a putrisoron, az már állhatna
Szerintem két ember a kapcsolat során képes összecsiszolódni. Egy hosszabb együttlét során az ember egy idő után észreveszi, hogy átvett a másik szokásai közül néhányat, vagy a szavajárását, ilyesmit. Szóval ebben a tekintetben is lehet kompromisszumot kötni.
Ha majd együtt éltek, ez könnyebb lesz, hiszen akkor együtt fogtok vásárolni, minden döntés közös lesz.
De azt ne felejtsd el, hogy nem mindenen kell spórolni és nem minden áron.
Szóval ha nem is minden nap, de alkalmanként meg lehet venni a kólát is, ha a párod azt szereti :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!