Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ti mit tennétek ilyen helyzetb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ti mit tennétek ilyen helyzetben? 18L

Figyelt kérdés
Van egy fiú, akit lassan már négy éve ismerek, egy általános iskolába jártunk. Mindig is volt köztünk valami, de mostanáig még sosem gondolkoztunk azon hogy valami komolyabb is kialakulhatna kettőnk között, annak ellenére hogy ő többször próbálkozott nálam. Szeretném leszögezni, hogy elég jól ismerem a fiút, nagyon értelmes, kedves és törődő. Az egyetlen probléma, hogy ő roma származású. A fiúval részben közös a társaságunk,teljesen befogadták. Én sem vagyok rasszista, van több roma származású fiú barátom is, mégis valahogy félek attól hogyan venné ki magát ez a kapcsolat az iskolatársam és családom körében akik nem látnak bele a helyzetbe és félek hogy elhamarkodottam ítélnének. A szüleim biztos vagyok benne hogy rosszul reagálnának a helyzetre. Nagyon kedvelem ezt a fiút és nagyon értelmes és jóindulatú ami nekem sokat jelent, de nem tudom hogy félre tudnám-e dobni egy kapcsolat miatt a jó kapcsolatomat a szüleimmel és félek a külvilág reakciójától. Ti mit tennétek a helyemben? Elnézést kicsit hosszú lett a leírás, mindenkit kérek hogy mellőzze a nem ideillő, vagy trágár stílusú válaszokat, Köszönöm :)
2012. jan. 2. 22:20
 1/10 anonim válasza:
100%

Én a helyedben nem törődnék a külvilággal.Nem az számít, hogy ők mit gondolnak! Ha te úgy érzed, hogy boldog lennél azzal a sráccal, akkor hajrá! :) A szüleidnek pedig mesélj róla.Meg fogják érteni, hidd el :)Sok szerencsét! Egyébként hány éves vagy?

18/L

2012. jan. 2. 22:27
 2/10 anonim ***** válasza:
te életed te döntésed ha mindig hagyod hogy a szüleid beleszóljanak férjet is ők választanak.álj oda és mond meg nekik.ha te nem változol rosz irányba szerintem megbékélnek :) sok szerencsét
2012. jan. 2. 22:27
 3/10 A kérdező kommentje:
18 éves, köszönöm a válaszokat!
2012. jan. 2. 22:29
 4/10 anonim ***** válasza:
Én is voltam már ilyen helyzetben, a fiún nem látszott hogy roma származású, és ő nem is tartja magát annak, csak miután megismertem a családját akkor jöttem rá, és engem eléggé zavart, ugyanilyen okból mint amit leírtál, szégyellem is magam miatta de nekem így nem ment, de ha félre tudod ezt tenni akkor ne foglalkozz mások véleményével, mert tényleg nem az számít :) 20L
2012. jan. 2. 22:31
 5/10 A kérdező kommentje:
A fiún egyébként nem nagyon látszik hogy roma, kicsit kreolosabb bőre van, de első látásra nem lehet megmondani róla.. Ő egyébként egy évvel fiatalabb nálam és még kollégista egy másik városban, szóval találkozni is csak hétvégén tudnánk és attól félek ha nem műkődne kettőnk közt, akkor az csak mindkettőnknek rossz lenne..
2012. jan. 2. 22:37
 6/10 anonim válasza:
Azért vki roma már nem normális ember? ha tényleg igazán kedvelnéd akkor nem is gondolkoznál el ilyenen!
2012. jan. 2. 22:37
 7/10 anonim válasza:
Vedd számításba, hogy közös éltetek alatt hányszor kell majd neked abban a rokonságban jelenlenned, melyet nem szívelsz. Gondolkodj azon, mekkora a kötődése a barátodnak ezekhez az emberekhez. Mennyire hallgat rájuk, és esetleg mennyire hallgat rád. Nehezebb időszakban (mert ilyen is van) mennyire követi a gyermekkori szocializáltságából eredő, esetleg mostcsak nem mutatott hibáit.
2012. jan. 2. 22:40
 8/10 anonim ***** válasza:

Ezt sürgősen verd ki a fejedből,cigánnyal nem szabad kezdeni.

Higgy nekem tapasztalatból beszélek sajnos,nekem is volt egy cigány pasim,irtó nagy szemét volt.Azt hittem ő más mint a többi cigány,nagy tévedés volt.

Kezdetben minden szép tudom kedves,megnevettet,ilyenek,aztán ahogy telik az idő minden egyre rosszabb lesz.

Én fél évig voltam együtt azzal a barommal,az első 3 hónap szuper volt oda is költöztem hozzájuk egy kétszintes családi házban laktunk.Aztán megtudtam,hogy többször is megcsalt mindenféle cigányqurvái voltak.Megmondtam neki,hogy elhagyom ekkor összevert,a hajamnál fogva kiráncigált az utcára és otthagyott.Mivel csak egy póló meg bugyi volt rajtam még haza sem tudtam menni,ott könyörögtem az ajtó előtt,hogy legalább egy ruhát adjon ki nekem.Mikor már egy fél órája rinyáltam,a nővére végül odaadta az egyik ruhámat,így végül el tudtam menni.

Életem legszörnyűbb élménye volt,örülök,hogy túléltem.

Tanuld meg:a cigányok gonosz és undorító lények,nincs kivétel.

2012. jan. 2. 22:52
 9/10 anonim válasza:
Ez kicsit rasszista hozzászólás volt. Persze ami megtörtént az megtörtént. A dologhoz hozzátartozik, hogy a fentiekhez nem kell feltétlen cigánynak lenni. Persze tudom.....annak esélye, hogy.......
2012. jan. 2. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:

"Az egyetlen probléma, hogy ő roma származású."

Nem a származás fontos. Ami viszont okozhat problémát, az a rokonság. Az ő rokonsága is és a tiéd is. A tiéd amiatt, mert rasszista alapon utálhatják a fiúdat. Az övével viszont az lehet probléma, ha a szülei és nagyszülei közelebb állnak a tradicionális cigány életformához, és mondjuk ha összeházasodsz vele, akkor hirtelen abban a helyzetben találod magad, hogy a fél rokonság, különösen az anyja, parancsolgat neked, és a fiúról is kiderülhet, hogy úgy véli, hogy a házasságban nem egyenrangú a két fél. De nyugodtan előfordulhat, hogy a fiú és a családja is már teljesen "európai" módon gondolkodó, beilleszkedett emberek, ekkor pedig a származásnak semmi jelentősége.

Tehát ezt az egészet nem szabad elsietni.

2012. jan. 3. 01:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!