Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit csináljak, hogy ne viselkedjek ennyire hülyén?
16 éves lány vagyok. Két hónapja vagyok együtt a barátommal. Nagyon megértő, figyelmes, minden, ami kell.
Én világéletemben kitűnő tanuló voltam, rendkívül stresszes. Napi 5 órákat tanultam, és minden felelés előtt össze volt szűkülve a gyomrom. Volt, hogy egy dolgozat miatt nem mentem iskolába, annyira féltem, hogy lerontom a jegyeimet mert mondjuk egyszer nem tanultam.
Idén sajna sokkal nehezebben megy a tanulás, (kezdődő depresszióm van.) Itt volt a téli szünet a feltöltődésre. Nem csináltam semmit, nem tanultam, csak kikapcsolódtam, mégis a tanulás gondolatától is rosszul vagyok.
Most jön a gond: Ha a barátommal ketten vagyunk, minden jó, és szép. VISZONT amint iskola van, megbolondulok, minden apróságon berágok, hisztis vagyok, stb.
Öngyilkos gondolataim vannak, és minden hirtelen "rossz lesz". Ilyenkor elgondolkozom, hogy akarok-e kapcsolatot, meg annyira....negatív leszek, eltorzula világ előttem, és a barátommal is flyton veszekszem. Amint nincs iskola(mondjuk péntek esti szórakozás a haverokkal ahol ott van barátom is) felszabadult leszek, és imádok vele lenni.
Mi lehet a megoldás? Már rengeteget gondolkoztam, de nem jutok egyről a kettőre.
Dehogyis.
Csak egyszerűen felszabadult vagyok. Nem iszom, nem cigizek, nem drogozok.
Napi öt órát tanulni? Ennyit még az orvosi egyetemen sem kell tanulni, nemhogy a gimnáziumba.
Tanulj maximum napi két órát, a maradék három órát pedig fordítsd a sportolásra (nagyon jó a depresszió ellen), vagy legyél a barátoddal. Egyébként hétköznap is lehet szolidan szórakozni.
Félig meddíg ismerős a szitu. Velem is ez volt általános iskola utolsó éveiben meg középsuli első két évében.
Bár én soha nem voltam jó tanuló sőt igazából nem is nagyon tanultam :D:D Viszont ebből fakadt egy aprócska lelkiismeret furdalás ami nálam is gyomorgörcsel járt.
A jó társaság és egy kis gondolat mód változás megváltoztatott. Sajnos cska egy ideig, mert mostanra megint visszajött :D
De amit én akkor tettem az annyi volt, hogy felállítottam egy "tűzfalat" magam köré. Csak szimplán "sz@rok rá"-nak hívtam. Végülis annyi az egész, hogy ha izgulsz valami miatt, sz@rsz rá. Nem hiszem, hogy 16 évesen az éelted múlna bármin is, így felesleges bármi miatt görcsösen aggódnod. Persze azért tart egy irányelvet, tanulj, de ha előtör benned az hogy félsz vagy hasonlók, csak mond magadban, hogy sz@rok rá.
Tudd magadban, hogy megtettél mindent, a többre meg tegyél magasról.
Nem jó félelemben élni...
21F
ma 20:27-re
haha, az orvosin ha csak eszel és alszol akkor se tudsz eleget tanulni (személyes tapasztalat ;)
Persze, nem is volt még rá precedens, hogy valaki elvégezze!
Nyilván minden orvos vette a diplomáját! Vagy hat évi kibírta evés és alvás nélkül!
Köszönöm a válaszokat:)
Igen, 4-5 órát, mert csak így tudok kitűnő lenni. Hiába értem a dolgokat, nem marad meg ha nem tanulok ennyit.
A sportolás jó ötlet, csak a gerincem miatt korlátozottabb vagyok.
Igazad van, ez a "tűzfal" nem hangzik rosszul. CSak egyszerűen ha nem vagyok ötös, nem érzem jól maga. Orvosi egyetemre szeretnék menni, oda meg nem könnyű bejutni.:(
20:29.
Iskolán kívül nem tudunk találkozni, általában felszoktam jönni gépre, ott beszélgetünk.:)
Egyszerűen nem tudom megtartani az ötös átlagot ha nem magolok ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!