Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit csináljak? Elegem van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit csináljak? Elegem van magamból!

Figyelt kérdés
Mostanában sokszor kiborulok, van, hogy elegem van az életemből és legszivesebben meghalnék és itt hagynék mindent, de nem bírom és később rájövök, hogy nem is akarom. De elegem van, h egyfolytában bőgök mindenért, kicsi, nevetséges dolgok miatt... Pl. ma neki álltam barátomnak, hogy tegnap miért nem dicsért meg, hogy csinos vagyok... és sírtam neki, átsírtam szinte az egész életemet, majd végül a családnál jutottam ki. Elkezdtem magam sajnáltatni, hogy mennyire sz@r az életem és mennyire rossz, hogy nem ért meg... ( Anyukám meghalt 4 éve, testvérem értelmi fogyatékos, aki az őrületbe kerget, mamám nagyon szenilis, alig lehet vele értelmesen beszélni, mindent 5x kell neki elmondani, apám úgy kezel, mintha nem is a családban élnék... ) és egyetlen egy embertől várnám el, hogy mellettem legyen az pedig a barátom... Mégis mindig vele kiabálok, mindig neki sírok ( ha ott van ), rossz, ha látja rajtam valami nem stimmel, hozzám szól mi a baj, ( addig tűrtőztettem magam ), és egyből kifakadok és bőgöm... Mit tudnék ez ellen tenni? Nagyon nem bírom már és szerintem barátom sem fogja bírni sokáig... Mit csináljak?? Mit csináljunk??
2009. máj. 19. 22:05
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora tévedés, és mégis milyen gyakori! :) A pszichológus mindazoknak van, akiknek problémájuk van, nem pedig a zakkantaknak. Mindenki normálisnak tart, de én is voltam már pszichológusnál, és sokat segített.

Az első lépés az, hogy elismerd: segítségre van szükséged. A következő, hogy segítséget keresel. Persze ne erőltesd a pszichológust se: ha nem akarod, ne menj. (Az első bekezdésemet csak azért írtam, hogy ne azért ne menj, mert tévedsz a pszichológusokkal kapcsolatban.)

Ha van egy ember, akivel meg tudod beszélni, már az is elég. Hidd el, a legtöbbet az jelenti, ha valakivel megoszthatod a problémádat, jól elsírod neki, de nem olyannak, aki már amúgy is ismeri azt. Aki túl jól ismer, annak azért nem tudod elmondani, mert ő is szerepel a történetedben, és ez befolyásolja, hogy mit mondasz ki és mit nem.

Van is egy ilyen angol mondás: "A problem shared is a problem halved." (A megosztott probléma már csak fél probléma.) Szóval koncentrálj a megoldásra, és ne a problémára. Szebb napokat kívánok! :)

2009. máj. 19. 22:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

A bolondok pszichiáterhez kerülnek? Hát kösz.

Én vltam már mindkettőnél, pszichiáternél azért, mert nekem ő írta fel a gyógyszereket. És nem vagyok bolond csak a részeges apám kikészített kissé idegileg.

Amúgy szerintem érthető, hogy a kérdező is ilyen, gondjai vannak. Nem lehet könnyű neki sem, szerintem jogos, hogy kiborult.

2009. máj. 19. 22:52
 13/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, tényleg nagyon aranyosak vagytok! de pszichológushoz nem szeretnék menni... :(
2009. máj. 19. 23:05
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Még a pszichiáternél sem csak bolondok vannak. Pl. gyógyszert csak a pszichiáterek jogosultak felírni. Közeli családtagom volt kénytelen pszichiáterhez menni, komoly segítséget jelentett. Elég súlyos volt az eset, de kijött belőle! Nem volt és most sem bolond.

Szerintem te depressziós vagy, a tünetek elég egyértelműek. Együttérzek veled. A pszichológus jó ötletnek tűnik, nem szabad miatta lenézned magad!

2009. máj. 19. 23:07
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy számolom, a lehető legrosszabb korban veszítetted el az anyukádat (bár a szülő elvesztése minden korban ugyanolyan rossz, na de mégis pont akkor kezdtél kamaszodni), őszinte részvétem. Sajnálom, hogy a családodban nem találod a helyedet, de a barátod szeret téged, és ezt meg kell becsülnöd. Mindazonáltal a "ha szeret, ki fogja bírni", sajnos nem helytálló, mert még a legnagyobb szerelmet, legmélyebb kapcsolatot is megtépázhatja, ha csak a rossz van, csak a sírás-veszekedés. Látni kell a másik oldalát is, tehát ha kisírtad magad, és sikerült megnyugtatnia a barátodnak, bújj hozzá, és őszintén mondd el neki, mennyire szereted és milyen sokat jelent neked, hogy ő melletted van. Háláld meg szavakkal, gesztusokkal!

A másik: meg tudlak érteni, én is egy ilyen periódust élek :( Mindenért sírok, mindenkivel veszekszem, de a legtöbbször mégis szegény páromon csattan az egész. Talán épp azért, mert jelenleg benne bízom a legjobban, mellette lehetek igazán önmagam, és elengedem magam.

Azt javaslom, hogy az apróságokkal kapcsolatban, bármilyen nehéz, próbáld meg türtőztetni magad. Ha pl. épp ott tartasz, hogy felfújnád magad azon, hogy nem dicsérte meg a kinézetedet, vegyél gyorsan egy mély levegőt, és számolj el magadban tízig. Ilyen apróságokkal tényleg nem érdemes előjönni, mert nem eshet jól a barátodnak, hogy meghallgat és vigasztal, ugyanakkor le van szidva ilyen 'jelentéktelen' dolgokért.

A komolyabb problémákat pedig nyugodtan oszd meg vele. Aztán pedig szorosan bújj hozzá, és arra koncentrálj, milyen jólesik, ahogy átölel...

2009. máj. 19. 23:13
 16/19 anonim ***** válasza:
szia... ha gondlod írj e-mailt.. szivesen beszélgetek veled..
2009. máj. 19. 23:17
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
A sírással bánj csínján, mert rád sütik a pasik, hogy túlérzékeny vagy és elmenekülnek tőled. Ők nem képesek mit kezdeni a női érzelmekkel, nem képesek olyan módon kimutatni az érzelmeiket, mint a nők és ezért számukra az erősebb érzelemkinyilvánítások rémisztően hatnak, nem tudnak velük mit kezdeni és menekülőre fogják. Sajnos nekem sem volt túl sok jóban részem az eddigi 24 évemben és jómagam is lelki roncs vagyok. Képtelen vagyok túltenni magam a megrázkódtatásokon és sajnos eddig azt tapasztaltam, hogy ezzel a pasik nem tudnak mit kezdeni. 2 párkapcsolatom volt, mindkettő egyértelműen hisztisnek és túlérzékenynek nyilvánított és elhagyott, mert képtelen volt megérteni, miért vagyok olyan, amilyen. Jómagam is gondolkozom a pszichológuson, mert úgy látom, nincs aki segítene nekem túltenni magam a dolgokon és minden kapcsolatom rá fog menni erre. Márpedig egyedül nem fog menni feldolgozni a dolgokat. Gondolkozz el rajta! Egy kívülálló sok mindenre rá tud világítani, jobban helyre tudja tenni a dolgokat a fejedben.
2009. máj. 20. 08:27
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp azon kell lenned, hogy kilépj ebből a malomkerékből, ha egyedül nem megy, akkor kérj segítséget, beszélgess sokat a barátoddal. Ő biztos, hogy melletted van és szeret, csak azért nem érzed, mert a gödör alján vagy, és ilyenkor az ember azt érzi, hogy a világ az ellene van. Beszélj az érzéseidről, mond el neki, hogy mi bánt, mond el neki, hogy szeretnéd, ha segítene talpra állni, és ebben kicsit több segítséget szeretnél tőle kapni. Mond meg neki, hogy nagyon sokat segítene, ha többször elmondaná, hogy mennyire szeret, ha többször megdicsérne, hogy milyen csinos vagy, mert ezek neked fontosak, és sokat segítenek ezek a pozitív szavak. Valamint öszönözd magad arra, hogy a dolgok pozitív oldalát fogd meg. Nézd azt, hogy mamád már öreg, nem tehet róla hogy felejt. A tesódat szintén neked kell tolerálnod, az apukádat pedig szintén megviselhette édesanyád halála. Sugározd felé, hogy megértő vagy, és idővel ő is máshogy fog viszonyulni hozzád. A barátodra meg nyugodtan támaszkodj, hiszen szeret és biztos vagyok benne, hogy megérti a problémáidat. Ezen kívül nézz előre. A múltat el kell engedni, az már soha többé nem jön vissza.
2009. máj. 20. 10:00
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem meg el kellene menned pszichológushoz. Amíg nem mész el, ebből nem fogsz tudni kimászni. A pszichológus nem bolondokat kezel, hanem éppen olyan lelkileg elgyengült embereknek segít, amilyen te vagy. Ez nem szégyen. Legyen eszed.
2009. máj. 20. 12:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!