Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit lehet kezdeni egy zsarnok...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni egy zsarnok férjjel, aki nem gondol zsarolása következményeire? A feleség csak szenved.

Figyelt kérdés
Férjemmel lassan 2 éve vagyunk házasok, de nem problémamentes ez a kapcsolat. Sokat vitáztunk a gyerektémán, hogy mikor kellene jönnie. Én még szerettem volna várni vagy 2-3 évet, mert 22 vagyok, szerettem volna még élni. De férjem nem akart tovább várni, megzsarolt, mert máshogy nem ment neki, hogy vagy belemegyek a gyerekvállalásba, vagy elválik. Én, mint naiv hülye, belementem, mert nem akartam válni. Azóta megbántam. Most itt vagyok 7 hónapos terhesen és egyáltalán nem szeretem a pocaklakómat, nem örülök neki, hogy ő lett. Semmilyen anyai érzésem nincs vele kapcsolatban. Tudom, sok pár szemében ez nagyon kegyetlen, amit érzek, de sajnos így van. Nem azt mondtam neki, hogy sohasem akarok gyereket, de még várjon vele. De nem akart. Aztán, már párszor hozzám vágta, hogy miért mentem bele? Mert nem akartam válni, mire ő, hogy nem vált volna el. Köszönöm szépen, ezt eddig elfelejtette mondani. Teljesen kivagyok, folyton sírni szeretnék, hogy nincsenek anyai érzéseim, meg hogy ilyen öntő férjem van. Azt mondja szeret, meg érezteti is, de akkor hogy képes ilyenre, hogy elérje a célját. Úgy érzem nagyon megalázott. A következményeire egyáltalán nem gondolt, hogy én még nem szeretnék gyereket és nem-e gond lesz belőle.

2011. dec. 21. 09:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Meg fognak jönni az anyai érzések,amint rápillantasz a kicsid szemére,mikor kibújik belőled!

Ne stresszeld magad,most a legfontosabb a kisbaba,aki érkezik.A férjeddel ne veszekedj,hisz magadnak és a babádnak ártasz csak vele.

Jobb ha minél előbb elhessegeted ezeket az érzéseket,még van visszaút hidd el.

Szerintem elkéne járnod meditálni,jógázni terhes kismamák közé és velük elbeszélgetni minden féléről.Biztos másnak is volt már hasonló érzése...

Ha megszületik a baba,akkor meg elválhatsz(de ez tényleg szomorú dolog lenne),már ha van hova menned....Vagy akár most is kiléphetsz a házasságból,de gondolj a következményekre(ha tényleg ezt akarod)....

Nem csak a zsarolós férjnek kellett volna a jövőre gondolnia,hanem neked is és a következményekre,de nem akarok oltogatni,meg okoskodni,hisz nem ismerem a körülményeid és a helyzeted.

Jön a karácsony...

Próbáld valahogy rendbehozni a férjeddel a kapcsolatod,amíg a pici megszületik,még van rá pár heted...

Van még esély biztos!!!!

2011. dec. 21. 09:56
 2/15 anonim ***** válasza:

Hát hamarabb kellett volna ezen gondolkodni.

Legyél türelmes,ne a picin csattanjon a ti butaságotok.Ő nem tehet semmiről. Bocs ,de ez az igazság.

2011. dec. 21. 09:57
 3/15 A kérdező kommentje:
A férjemet nem érdekelték a következmények ezek szerint, nem gondolta végig z eshetőségeket, én meg azzal voltam elfoglalva, hogy oké, csak ne váljunk el.
2011. dec. 21. 10:09
 4/15 anonim ***** válasza:

Édes lányom, hülye vagy. És nem elég, hogy ostoba vagy, ráadásul a gyereken fog csattani az egész. Véleményt akarsz? Most keress örökbe fogadó szülőket! Passzold le a gyereket (valószínűleg jobb családba kerül, ahol várják és szeretni fogják), válj el és csak akkor vágj bele a gyerek projekbe ha TE is akarod.

várom a 0%-ot

2011. dec. 21. 10:17
 5/15 A kérdező kommentje:

Kedves woar!

Könnyű osztogatni az észt, nem te élsz egy ilyen önző férjjel, aki nem veszi figyelembe felesége érzéseit, csak azt, hogy elérje a célját! Képzeld nem fogom örökbe adni, de valahogy fel fog nevelkedni, csak éppen érzéseim nincsenek vele kapcsolatban.

2011. dec. 21. 10:25
 6/15 anonim ***** válasza:
Ne hárits mindent a férjedre,ez nem csak rajta mulott.Nem akartál elválni ez oké,de miért nem?Mert szerelmes voltál a férjedbe,vagy mert féltél az egész hercehurcától,és attól,hogy magadra maradsz?Szerintem az a helyzet,hogy bevállaltál egy gyereket egy olyan embertől,akit nem is szeretsz,a saját paráid miatt.Itt nem csak a férjed önzö,hanem te is,már ne haragudj.
2011. dec. 21. 10:38
 7/15 anonim ***** válasza:

"Könnyü osztogatni az észt"

Hát ki kért itt véleményt,nem Te?

Viseld akkor a kritikát,és gondolkozz el magadon is.

2011. dec. 21. 10:41
 8/15 anonim válasza:

Ennek a házasságnak úgy látom nincsenek meg az érzelmi alapjai. Két rossz döntést is hoztál sajnos és ezt már te is látod. Az egyik, hogy hozzámentél, de ez csak a második rossz döntésed miatt vált nyilvánvalóvá. Döntéseidet úgy hoztad meg eddig, hogy az ő játszmájára reagáltál, ő irányított (esetleg még a szüleid, barátnőid, stb.) és sajnos te sem gondoltad végig a döntéseid hosszú távú következményeket. Most egy újabb, immáron józan és racionális döntést kéne hoznod, ami csak az lehet, hogy kilépsz a játszmából, ami a te esetedben magát a házasságot is jelenti.

A helyzet az, hogy ha valaki egyszer belemegy abba, hogy megzsarolják, azt egész életében zsarolni fogják. Vagy kilép ebből. Sajnos a zsaroló típust nem lehet megváltoztatni. Akinek olyan a viselkedése, mint a férjedé, az soha nem fog megváltozni. Ő az akinek minden "jár". Minél előbb elválsz, annál hamarabb lesz vége a rémálomnak. Szerintem nem érdemes megvárnod, hogy eljuss addig (ha már nem jutottál el) hogy idegesség és utálat fogjon el, amikor hazaérkezve a férjed kulcsa megfordul a zárban.

Ha pedig legközelebb választasz magadnak párt, ügyelj arra, hogy ne ez a típus legyen. Az emberek ugyanis a párkapcsolatokból hajlamosak nem tanulni és folyton ugyanolyan hibákat elkövetni. Pl. hogy ugyanolyan erőszakos és feleségverő alfahímet, vagy pipogya frátart fogjanak ki maguknak, mint előtte. Ezt szokták karmikusnak is mondani, de az oka sokrétű, mely meghaladja az oldal kereteit.

Az anyai érzéseid hiánya már bonyolultabb kérdés, melynek számos oka lehet. A saját otthonról hozott engramjaid, a férjed iránt érzett negatív érzéseid és az anyaságra még éretlen személyiséged együttvéve alakítják azt amit érzel a gyermeked iránt. Ezt azért sem ártana tisztába tenned, mert - már tudjuk - a gyermek pontosan érzi, hogy mi zajlik le benned és ez meghatározzák majd az ő személyiségét is. Fordulj felé szeretettel, elvégre ő az aki legkevésbé sem tehet arról, ami zajlik körülötted és könnyen lehet, hogy ő lesz a legfontosabb személy a későbbi életed során. A segélykiáltásodból úgy ítélem, hogy egyedül nem fogod tudni magadban rendezni a dolgot, ezért helyesen tennéd, ha beszélnél egy pszichológussal, vagy legalább egy idős, általad kedvelt nővel, baráttal erről.

Ha van még kérdésed, állok rendelkezésedre.

2011. dec. 21. 10:42
 9/15 A kérdező kommentje:

Szerettem, még most is szeretem talán, de aki igazán szereti a másikat, hogy képes megzsarolni a válással, hogy elérje a célját.

Amit elfelejtett mondani, hogy nem gondolta komolyan, csak az lebegett szeme előtt, hogy hogyan tudna engem rábírni a neki jó döntésre.

2011. dec. 21. 11:13
 10/15 anonim ***** válasza:

Gyereket akart toled. Ezert egy duhos pillanataban (amiert te nem) Azt mondta, akkor elvalunk, talan o kozben arra gondolt, hogy nem erti miert nem akarsz, te.

Reszedrol nagyon gyerekes volt emiatt belemenni, illetve most azzal kinozni a magzatodat, hogy a ferjed egy zsarnok ember es te nem akarod ot. Te valoban meg nem voltal kesz ra. De most, ha mar megesett, akkor tessek felnoni az anyai erzesek meg egy allatban is megvannak. Te sem lehetsz kivetel, csak az egod az ami ezt szajkozza. Na most tessek elfeledni az egeszet es harmonikus legkort kialakitani a gyermekedert. Aki a te vered, benned novekedik ezert felelos vagy erte.

2011. dec. 21. 12:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!