Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi bajunk van? Pedig szeretjük...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi bajunk van? Pedig szeretjük egymást!

Figyelt kérdés

Néha a barátnőmmel durván egymás lelkébe taposunk, amiből akár több napos sértődés is lehet, ami alatt beszélünk, de érezzük egymáson, hogy nem az igazi. De mindig sikerül megbeszélnünk a dolgokat.

Igazából totál más a világnézetünk. Én inkább álmodozó vagyok, ő meg a földhöz ragadtabb típus. Én nem tudom magammal a felhők közé rángatni, ő nem tud engem lerántani a földre. És általában ebből jönnek a nézeteltérések.

Én próbálom őt megérteni, biztos vagyok benne, hogy ő is próbálkozik, de úgy érzem, hülyének néz, amiért nem vagyok olyan, mint ő.

Pedig amikor nincs olyan téma, amiben ilyen téren nem értünk egyet, akkor minden oké, és minden nagyon jó, és olyankor nem tudnék tökéletesebb nőt elképzelni magam mellé. Meg ha valami nem oké, olyankor is megtennék érte akármit, és nem haragszom rá! (általában nála tart több napig a sértődés). Meg úgy gondolom minden másban egyetértünk.

Szóval szerintetek van erre valami megoldás? :S Vagy inkább keressek valaki olyat, aki megért? :/ Mondjuk ahhoz már túl hosszú ideje együtt vagyunk, hogy csak úgy keressek valaki mást.

2011. dec. 20. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem tisztelnetek kéne a másikat.

Én és a barátom közt i vannak nézeteltérések, mert különbözőek vagyunk, de mi a vitákra úgy tekintünk mint a kapcsolat kerekére, előrébb viszi azt.

Sokszor tréfával ütjük el az ilyen helyzeteket. Tiszteljük a másik világnézetét, egyéniségét.

Szerintem jobban meg kéne ismerni a másikat, hogy tudjátok, mi zajlik le a másikba, és akkor megértőbbek lehetnétek a másikkal szemben.

22/L

2011. dec. 20. 18:48
 2/6 anonim ***** válasza:

Én is ilyen helyzetbe vagyok, én vagyok az álmodozó, a barátom reálisabb....bizonyos módon nem hagyja, hogy nagyon elszálljak :D

Nálunk ez annyira nem érződik ki, bár én elég türelmes vagyok, ha van valami amiből érzem hogy veszekedés vagy sértődés lenne inkább ráhagyom. (mivel úgyis nekem kéne "utána mennem" ) Ha meg már megsértődtem igyekszem más felé terelni a témát, vagy a gondolataimat, hogy ne legyen ezen fenn akadás.

Az hogy durván egymás lelkébe tapostok, csak rajtatok múlik, meg kell hallgatni a másikat, és ha tudod hogy úgyis szarul esne neki a te álláspontod inkább próbáld nem erőltetni. Mindig van megoldás kompromisszumra.

Azt ki kell küszöbölni ami nem működik (nem úgy hogy megakarod változtatni a másikat) és azt kell nézni ami miatt jól érzed magad a kapcsolatban és szereted a párod

19/L

2011. dec. 20. 18:52
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat!

Igen, mi is próbáljuk tréfával elütni, illetve érzem, hogy próbálja terelni témát (sokszor túl feltűnően is), és akkor oké is minden, de ha hazamegyek, akkor mégiscsak benne marad az emberben a szálka, hogy most még is akkor mi van? :S

Én tényleg próbálok megértő lenni, és úgy érzem jól is megy ez nekem, bár nem mondom, hogy mindig megértem. Én csak szeretném, hogy azt, hogy megpróbálom neki elmondani, hogy én miért látom máshogy, ne vegye támadásnak. Csak azt akarom, hogy próbálja megérteni, én miért nem úgy gondolom, ahogy ő. Ha már én értem, hogy ő miért úgy gondolja. Ez így remélem érthető.

Érdekes amúgy, hogy az ilyen dolgok havonta jönnek fel úgy kb 3 hónapja. Tehát ezek a dolgok nem túl gyakoriak, és a köztük eltelt időszak tényleg csodás. De nem értem, hogy ez miért ütközik ki köztünk ennyire.

2011. dec. 20. 19:04
 4/6 anonim ***** válasza:
Mi az a túl hosszú idő?
2011. dec. 20. 19:24
 5/6 A kérdező kommentje:
1 hét múlva 11 hónap :)
2011. dec. 21. 12:45
 6/6 anonim ***** válasza:

mi 2 éve vagyunk együtt és teljes a harmónia.

Szerintem húzzatok bele :)

2011. dec. 21. 17:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!