Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ezt miért teszik Velem?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdésem a következő lenne: 14 éves vagyok, a szüleim szinte mindentől visszatartanak. A tanulmányaimmal nincsenek problémák (4-5 szinte minden..) elég sokat is tanulok. A házimunkát 90%-ban Én végzem (mosás, mosogatás, takarítás...Édesanyám munka után csak az ebédet készíti el)

A legfőbb dolog ami zavar, hogy a barátomtól is eltiltanak. Találkozni csupán iskola után tudunk közvetlen (10-20 percekre). A pláne, hogy ezt összehozni is csak szinte heti 1 alkalommal (sajnos előfordul a 2-3 hetet is csúszunk). Ez a barátom nagyon zavarja, mert így nem látja értelmét.

Kérlek segítsetek, hogyan tudnék ellene tenni, hogy másként álljanak a szüleim a dolgokhoz.

Előre is köszönöm! :)

2011. dec. 11. 15:38
 1/10 93Mumus ***** válasza:
Az ok amiért ezt teszik veled, az az h sikeres, talpraesett nőt akarnak faragni belőled, és ha folytatod nagy rá az esély, h az is leszel(persze ahhoz amibció is kell). Most tuti sz@r lehet az igázás, de majd később megtérül. Fiúzni lesz még elég időd mikor önálló(bb) leszel. Esetleg megkérheted a szüleidet, hogy lazétsanak egy kicsit a gyeplőn.
2011. dec. 11. 16:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Mert jót akarnak neked: legyen egy tanult, házias, normális fiatal lány belőled. 14 éves koromban nekem sem engedték, hogy fiúzzak, ez természetes.
2011. dec. 11. 16:30
 3/10 anonim ***** válasza:

Nekem meg engedték, hogy fiúzzak, meg a saját dolgommal törődjek. És érdekes, mégis sikerült valahogy bejutnom az egyetemre...szóval nem ezen múlik. Persze nálam is odafigyeltek, hogy tanuljak, csináljak házimunkát, de csak annyit, hogy mellette legyen életem.

Én ezt igenis megbeszélném a szüleimmel, mert láttam már olyan esetet, ahol a szülők így éppen hogy nem talpraesett embert, hanem kifejezetten szerencsétlen, magát másoknak alávető embert neveltek, aki még diploma után is otthon csinálta a házimunkát és esélye sem volt, hogy esetleg a saját keresetéből külön költözzön.

Persze nem kell a szülőkkel összeveszni, de nem árt megbeszélni a dolgokat.

Kezdésként az is jó, ha hagyják, hogy suli után mondjuk együtt tanuljatok, akár a suli könyvtárában, vag valamelyikőtöknél.

22L

2011. dec. 11. 16:56
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen, lehet benne valami, hogy igazi Nőt szeretnének belőlem faragni, de akkor is szeretnék egy kis magánéletet!

Sajnos nem tudom, hogy hogyan tudnék ezen érdekbe tenni.

2011. dec. 11. 17:01
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, Nekem már ez is jól esne...a lényeg, hogy azzal lehetnék akit szeretek. Szerintem Ők is voltak fiatalok Nekik is volt magánéletük, ami Nekem már sajnos nem adatott meg.
2011. dec. 11. 17:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem anno az vált be, hogy kompromisszumokat kötöttem, tehát én is engedtem kicsit, meg ők is. Mondjuk este fél 9-re otthon kellett lennem (én 10-ig maradtam volna minimum, ők 8-ra vártak volna haza legkésőbb), akkor pontosan otthon voltam, soha nem késtem, egy idő után rájöttek, hogy meg lehet bennem bízni, nem kallódom el.
2011. dec. 14. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
de jó nő vagy :D
2011. dec. 14. 14:49
 8/10 anonim ***** válasza:
14 évesen még tényleg fiatal vagy, szüleid meg csak jót akarnak
2011. dec. 14. 14:56
 9/10 anonim ***** válasza:

Látom sokan írtátok hogy túl fiatal 14 évesen. Szerintem fontos hogy ezeket a "tini szerelmeket" átéljük. És ez még a biológia könyvekben is benne van. :)

Én nemsokára 17 leszek és arról szól az életem hogy suliba járok meg itthon vagyok és unatkozom.Én is jól tanulok barátnőzni nem barátnőzhetek, barátom se lehet, bulizni nem járhatok, egyszóval kössem le magam itthon.

Én elhiszem hogy a szülők féltik a gyereküket, de az se megoldás ha ezzel tönkreteszik a gyerekük életét.

És hiába próbál az ember beszélni velük egyik fülükön be másikon ki,és akármennyire hihetetlen vannak ilyen emberek, nem tudom hogy a Te esetedbe is ilyenek-e a szüleid.

2011. dec. 14. 15:24
 10/10 anonim ***** válasza:

előttem szóló, nyilván az se normális ha a szülők teljesen bezárják a gyereket, pláne hogy te már 17 vagy és azért ilyenkor el kell járni társaságba és nem azért mert ez az elvárás hanem mert te szeretnéd, és ha 18 leszel és nagykorú ugyanígy be fognak zárni

14 évesen is el lehet engedni a gyerek, persze csak normális keretek között, tehát ha nem éjszakába menően érsz haza és nem az első diszkóban vagy kocsmában kötsz ki a barátaiddal és fiúddal

2011. dec. 15. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!