Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek mi a teendőm ebben a helyzetben?
Tegnap éjszaka nagy vitára került sor a barátom és köztem.
Mindketten hibáztunk, és mindketten rosszul reagáltunk. Viszont mivel ő egy nyugodt, szinte halvérű ember, én meg alig bírom kezelni az indulataimat, én gyakorlatilag nagyobbat hibáztam.
Ő ezen annyira kiakadt, hogy azt mondta, megöltem a bizalmát, nem tudja együtt tud-e lenni velem így, de szeret, és szeretne, úgyhogy próbáljuk meg, hátha "vissza tudom szerezni a bizalmát".
Én viszont pár óra alatt rájöttem, hogy így fogok tudni vele élni, bizalom nélkül. Nem tudom mit csinálhatnék, azon kívül, hogy tényleg szívből megbántam, amit tettem, és megígérem, hogy nem fog többé megtörténni.
De ha nem bízik bennem, én nem vagyok képes vele lenni. :(
(Mellékesen az ő hibája és annak jóvátétele már szóba se kerül, hiszen én voltam a rosszabb..)
Szerintetek van innen még visszaút? Éltetek át valaha hasonlót?
24 évesek, 3 éve együtt.
A bizalmat a tetteiddel tudod visszanyerni. Nem kacsingatni mas pasi fele.
Ez idobe fog telni. Gondolj bele, hogy lenne forditva?
Szerintem lehet arra a kérdésre válaszolni konkrétumok nélkül is, hogy visszaszerezhető a bizalom, ugyanolyan lesz-e a kapcsolat, vagy ha egyszer elveszik, akkor az olyan törés, amin sose lehet túljutni.
Az történt, hogy szeptemberben hozzáköltöztem külföldre, mert ő külföldi. Előtte egy másik országban laktunk több mint két évig, együtt, dolgoztunk mindketten, ugyanolyan ritmusban éltünk, ugyanazok voltak a problémáink, és a baráti körünk is ugyanaz volt.
Most viszont én itt nem beszélem túl jól a nyelvet. így nehezen megy a beilleszkedés. Ő munka mellett elkezdett tanulni, így már semmi ideje nincsen rám.
Többször panaszkodtam neki, hogy legalább heti egyszer csináljunk valamit együtt, hogy kimozduljak, jobban megismerjem a várost, és legyenek közös élményeink a bevásárláson kívül is.
Végül tegnapelőtt amikor szintén este 10re ért haza kifakadtam, és megmondtam neki, hogy ez így nem megy, ha nem férek bele az idejébe, felesleges itt lennem. Egy kapcsolat nem működik magától, arra időt és energiát kell szánni. Október óta egy kezemen meg tudom számolni, hány közös programunk volt, és abból összesen kétszer voltunk kettesben.
Belátta, hogy igazam van, megígérte, hogy jobban fog figyelni az időbeosztására, és mindképp több időt fog rám szánni. Főleg a következő napokban, hiszen az ünnepeket külön töltjük, mert én hazamegyek a családomhoz.
Erre tegnap este annak reményében, hogy időben hazaér, kitakarítottam a lakást, főztem a kedvencét, és alig vártam, hogy hazaérjen. Hát nem jött. 11kor felhívtam, nem vette fel. Éjfélkor hívott vissza, hogy munka után elment 1 sört meginni a munkatársakkal, de már jön hazafele.
Iszonyatosan rosszul esett, olyan ideges lettem, mint még soha. Reméltem mire hazaér, lenyugszom, és emberi hangnemben közölhetem vele a véleményemet. Viszont ő nem akart beszélni, fáradt volt, másnap korán kell kelnie, hagyjam aludni. Ezen úgy kiakadtam (mint írtam, nehezen fékezem az indulataimat) hogy elkezdtem kiabálni vele. Erre magára húzta a takarót, hogy nem érdekli, fáradt. Erre fel követtem el a hibát, ami megölte a bizalmát. Elkezdtem rugdosni a lábammal a lábát, és rázni, hogy figyeljen végre rám, legalább hallgassa meg, miért akarok szétrobbanni.
Ő is tudja, hogy nem bántásból rúgtam meg, nem fájdalmat akartam okozni neki, hanem egyszerűen csak a figyelmét akartam. Viszont szerinte utálattal tettem.
A palinak van valaki mas. Agresszioval nem tudsz egy problemat megoldani.
Ha tovabb rugdalsz embereket, lehet hogy visszakapod. Van egy olyan erzesem, mikor hazamesz karacsonykor, ha visszajosz semmi nem lesz a regi. nem azert mert elmesz, hanem ez a kapcsolat mar nem mukodik.
Tudom, hogy hibát követtem el a rugdosással, soha nem fajult eddig semmilyen vitám, és remélem nem is fog többet, mert látom a katasztrofális következményeket.
Nagyon megbántam. De nem mint írtam, nem csak ez a probléma, nem csak nekem kéne dolgokat megbánni. Én is attól rettegek, hogy már nem vagyok elég fontos. Tegnapelőtt amikor megígérte, hogy változtatni fog, még elhittem, de most már nem olyan könnyű semmit se elhinnem.
Oké, nem pálya a fizikai erőszak, de most ne csináljunk már úgy, mintha a lábát törted volna el.
Hidd el én is kiakadtam volna egy ilyen szituban! Megígéri a változást, és mindjárt másnap tesz egy lapáttal az egészre, ez igenis gáz, és teljesen jogosan húztad fel magad, bár mondjuk lábon rugdosni tényleg nem kellett volna. Ezek után minimum el kéne gondolkodni azon, hogy mennyire vagy fontos neki? Vagy csak egy lakásdísznek tart, aki mos-főz-takarít, szexel vele, és beéri annyi idővel amennyit ő éppen rászánni tud? És ezek után még neked kéne puncsolni őfelségének, hogy visszaszerezd a bizalmát? O.o Hónapok óta bánik rosszul veled, kérted hogy változzon, megígérte aztán ezt megszegte, és még arra sem adott lehetőséget, hogy ezt megbeszéljétek! Még egyszer kérdezem, biztos, hogy te akarod visszaszerezni az ő bizalmát??
Kedves Kérdező!
Férfi létemre mondom, hogy nehogy már Te szerezd vissza az ő bizalmát! A leírtak alapján Te jóval több energiát fektetsz a kapcsolatba, mint Ő, aki gyakorlatilag nullát. Lehet, hogy csak lassabb, megfontoltabb, türelmesebb típus, ha már egyszer halvérű, de ez nehezen elképzelhető. Lehet, hogy gondjai vannak, túlterhelt, stb., de azért hónapokon keresztül nem kell ennek a levét innod. Rugdosni tényleg ne rugdoss, mert nagyon kiábrándító egy nőtől, de az indulatod teljesen jogos. Próbáltál vele beszélni nem is egyszer, a változást megígérte nem is egyszer, és sz@rt az ígéretére nem is egyszer. Azt pedig ne hagyd, hogy ennek a tükrében érzelmileg zsaroljon. Nem bántani akarom a kedvesed, de nagyon olyan szaga van a dolognak...
Visszaút van, ha képesek lesztek nyugodtan és őszintén lekommunikálni azt, hogy mostanában miért ilyen passzív. Ha nem, előbb-utóbb vége lesz, és bizalom-hiányos együttélés ide vagy oda, szerintem Te fogsz véget vetni neki.
26/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!