Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért 17-20-22 éves korban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért 17-20-22 éves korban találja meg a többség a végleges párját/férjét?

Figyelt kérdés
Sok gimis osztálytársam 17-19 évesen jött össze a jelenlegi párjával, sokan már eljegyezték egymást, összeköltöztek, van akinek gyereke is lett. Több olyat is ismerek aki 15-16-17 évesen csak 1-2 hónapos kapcsolatokon volt túl, aztán kb 18 évesen összejött valakivel, és 3-4 éve együtt vannak. Ilyenkor könnyebb pár találni és megmaradni mellette vagy mi? Akik még most is együtt vannak a gimis párjukkal, együtt is fognak már maradni szerintem. Vagy ez nem feltétlenül így van?
2011. nov. 23. 15:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem igaz, csak ritkán.

Mit nevezel "véglegesnek"?

Nekünk most volt a 15 éves érettségi találkozónk, alig volt olyan osztálytársam, aki még nem vált el. Tul.képpen azok nem váltak el, akik még férjhez sem mentek... Egy elkapkodott eljegyzés és esküvő nem "végleges pár".

Találni könnyebb ilyenkor, azt biztos. Megtartani nem. A kapcsolatokat is tanulni kell, és könyvből nem lehet, csak elrontott kapcsolatokon keresztül. Nekem az nem kapcsolat, ha egyik fél csalja a másik (a tudtával vagy tudta nélkül), vagy semmi másra nem tartja, csak tenyészbikának vagy házvezetőnőnek nézi - és ez nálam akkor sem kapcsolat, ha van róla papír. Ez max. függőségi viszony.

A jó kapcsolathoz ön- és társismeret kell, ez fiatalon szükségszerűen hiányzik, hiszen a személyiség fejlődik. A tied is, a párod is - ezt nehéz kezelni.

A tapasztalatlanság és a megszokás megtévesztő lehet - azt hiszed, ő az igazi, aztán mikor szültél 2 gyereket, rájössz, hogy fogalmad sincs, miért mentél hozzá a férjedhez. Ekkor vagy elváltok, vagy félelmedben ragaszkodsz és nyelsz, mert azt hiszed, nem találsz mást. Ez is csak függőség.

Persze vannak szerencsés kivételek, én magam is ismerek ilyet, többet is, igaz, ők már elmúltak 20, mire az elsővel összejöttek, aki végül utolsó is lett. Később kezdték, de kialakult személyiséggel.

Nekem sem volt sok kapcsolatom, de a férjemet 31 éves koromban ismertem meg, és akkor házasodtunk össze, amikor a volt osztálytársaim váltak, és egyedül küzdöttek a hiperaktív, magatartászavaros gyerekükkel. Kimaradtam valamiből? Nem hiszem...

2011. nov. 23. 15:42
 12/14 anonim ***** válasza:

Ezt így általánosságban nem lehet kijelenteni. Én most vagyok19L párom 27F, nagyon jól megvagyunk, minden a legnagyobb rendben, együtt szeretnénk leélni az életünk, de sajnos azt mi sem tudjuk mi lesz 5-10 év múlva.

Párom nővére viszont 17 volt mikor összejött a párjával,azóta már van egy 16 éves lányuk, mégsem házasodtak össze, mert szerintük ahhoz nem kell papír, hogy szeressék, és tiszteljék egymást, anélkül is boldogok.

2011. nov. 23. 15:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Hol hallottál ekkora baromságot?
2011. nov. 23. 16:07
 14/14 anonim ***** válasza:

"Sok gimis osztálytársam 17-19 évesen jött össze a jelenlegi párjával, sokan már eljegyezték egymást, összeköltöztek, van akinek gyereke is lett. Több olyat is ismerek aki 15-16-17 évesen csak 1-2 hónapos kapcsolatokon volt túl, aztán kb 18 évesen összejött valakivel, és 3-4 éve együtt vannak"

Ha majd még ötven év múlva is együtt lesznek, akkor állíthatod ezt. Egy-két év az semmi. Nagyon sok ember van egyedül a húszas évei végén, harmincas évei elején. Akik pedig túl korán házasodnak, nagyobb eséllyel válnak el.

2011. nov. 23. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!