Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Beleszerettem egy hívő katolik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Beleszerettem egy hívő katolikus csajba. Csak egy probléma van az ő vallásuk szerint házasság előtt nem lehet szex! Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 11. 01:54
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
95%

Ugyanebben a helyzetben voltam én is, annyi különbséggel, hogy én is hívő katolikus vagyok.

Én megvártam, és most a feleségem. Nem volt könnyű de megérte. :)

2009. máj. 11. 07:51
 12/31 anonim ***** válasza:
78%
Válaszolj magadban a kérdésre: tényleg szereted, vagy meg akarod dugni? Ha ugyanis ez az első dolog ami eszedbe jut vele kapcsolatban, akkor jobb ha hagyod. Persze a nem lehet és a tényleg nem csinálja, az nem ugyanaz... :D
2009. máj. 11. 07:57
 13/31 anonim ***** válasza:
65%
én már hallottam olyanról, hogy a lány odaadta magát, és akkor jött rá hogy hülyeség várni, mivel ez max önsanyargatás. emellett mi van ha későn derül ki hogy a ágyban nulla a párja az embernek? a testiség az egyik alappillére egy rendes kapcsolatnak, nélküle hosszútávon nem működhet.
2009. máj. 11. 08:45
 14/31 anonim ***** válasza:
70%
öhm.. nem akarok vészmadár lenni, de csatlakoznék az előttem szólóhoz.. persze sokan mondják hogy nem a szex a lényeg a kapcsolatukban... de akkor is nagyon fontos.. ha nem működik, előhoz egy csomó más problémát.. aproságokon lehet összeveszni.. 2 ismerösöm is belebukot abba hogy a házasságig nem szeretkeztek.. már azóta mind2en elváltak.. amugy latolikus suliba jártam...szal tudom mia szitu.. bár ott is az emberek max 10%a vette ezt komolyan... :)
2009. máj. 11. 09:27
 15/31 anonim ***** válasza:
75%
Az én osztályomban a hívő katolikus csajok a legnagyobb k*rvák. De persze templomba eljárnak... :D Sztem csak próbálkozz, ha megszeret, akkor úgysem áll közétek egy vallás. Ha pedig az a fontosabb, akkor nem is éri meg vele foglalkozni.
2009. máj. 11. 09:32
 16/31 anonim ***** válasza:
67%

02:14-es vagyok ismét.

Kedves 07:50-es, hívő református lány!

Persze, szép dolog, hogy az ember egyetértésben éljen a párjával. De ha mindenki csak azt szeretné, akivel mindig, mindenben egyetért, akkor mindenki csak saját magába lenne szerelmes. De ahány ember, annyiféle gondolkodásmód, és ez párkapcsolatokon belül sincs másképp. Főleg mert az elsődleges szocializációs közeg a család, ahonnan mindenki mást hoz magával (pl. a vallást). De az ember élete során, főleg ifjúkorban máshonnan is sok személyiséget formáló tapasztalatot szerez, pl. barátoktól, vagy éppen attól, akit szeret. Jó, nyilván az ember eleve a hozzá hasonló gondolkodásúak között mozog, és párt is onnan választ magának. De ez nem azt jelenti, hogy nem kaphat tőlük új információkat és nézőpontokat a világról. Ha ez így lenne, akkor a társadalom nem lenne ás, mint egymástól elkülönülő, belterjes csoportok egymás mellett élése.

Persze, én is azt tanácsolom a kérdezőnek, hogy legyen nyitott ő is az újra, próbálja minél inkább megérteni új kedvese világát is, és abból minél több értéket elsajátítani, mert azoktól ő is csak gazdagodhat. (Mint írtam, nekem is első szerelmem hívő-vallásos református volt, hasonló gondolkodással. De tőle is sok új gondolatot kaptam, amik azóta már a sajátjaim is, és azok is maradnak, míg csak élek.) A lényeg a nyitottságon, az egymás elfogadásán és megértésén, legalábbis megérteni akarásán van.

Viszont nyitottságnak és a megértésnek mindenképpen kétoldalúnak kell lennie. Nem azt mondom, hogy a lány puszta "toleranciából" feküdjön le a fiúval, hanem csak azt, hogy a lány is még túl fiatal ahhoz, hogy abszolút kialakult gondolatvilággal rendelkezzen, ezért - ha ő is szereti a fiút - neki is nyitottnak kell lennie új gondolatokra, még ha azok ellenkeznek is addigi életfelfogásával.

Szerintem én is jó hosszú voltam. :)

2009. máj. 11. 09:49
 17/31 anonim ***** válasza:
30%
Hat en nem ertek egyet az elottem szolokkal, mert ha valaki szeret valakit, (ahogy a kerdezo allitja) vagy elfogadja ugy ahogy van, vagy keres mast. De miert kellene meggyozni es megvaltoztatni? Ennek az egesznek igazan akkor van ertelme ha mindketten szuzek, akkor nem lesz az problema, hogy nem jo a szex, mert nem volt mas es nem motoszkal az a fejukben, hogy massal jobb volt, ha ket ember igazan szereti egymast nincs olyan h sehogyse legyen jo.
2009. máj. 11. 09:51
 18/31 anonim ***** válasza:
40%

Én a 06:59-es vagyok (ha jól emlékszem), és egyet értek a 09:51-essel. De szerintem én sem állítottam, hogy meg kellene változnia a lánynak, sőt... Én szűz vagyok fiúban, amit írtam az kb azt takarja, hogy én a lánytól teszem függővé az egészet. De én, ha szeretek valakit, akkor bármeddig várok rá. (Ha nem így lenne, akkor mi a garancia arra, hogy a házasság alatt nem lép félre az ember, ha a feleségével valami miatt nem volt együtt. Én úgy gondolom, hogy annak, hogy két ember összeházasodik, meg van az oka, és, szerintem azzal lehet a legjobb a szex, akit szeret az ember. Lehet, hogy én vagyok túl romantikus, de ennyi erőből mindenkinek mindenkivel kellene csinálnia, hogy kiderüljön, hogy ki kivel illik össze. Nem az a legszebb, amikor két ember szépen egymásba szeret, összeházasodik, és együtt veszítik el?

Ha nem tudod tiszteletben tartani az elveit, akkor inkább hagyd békén. Elvégre, te, ha nem fekszik le veled, semmit nem vesztesz, ő viszont a szüzességét! ÉS, ha aztán ,mégis meggondolod magad? Vagy azt mondod, hogy bocs, de én nem élveztem? Az ő szüzességét végérvényesen elvetted, és a szívét is összetöröd...

Ez is hosszú lett...

2009. máj. 11. 10:08
 19/31 anonim ***** válasza:
61%
kedves utolsó válaszoló. bizonyára az a legromantikusabb, hogy ha eggyüt vesztik el miután összeházasodnak.. késégtelen.. de legyél kicsit gyakolatiasabb. no nem úgy ahogy írtad hogy mindenki mindekivel szexel hogy kiderüljön ki illik össze, de mégis szted mi van akkor ha összeházasodnak és kdierül hogy nem tudja az egyik kielégíteni a másikat? a szerelem midnent legyőz? vagy majd az illetőnek bűntudata lesz h lehet h ő a hibás? és majd keres valami aletrnatív kielégülést? (vásárlás, evés...) azért ezen is gondolkozz el.. 9:27es voltam
2009. máj. 11. 10:36
 20/31 anonim ***** válasza:
50%

09:49-esnek, meg úgy általánosságban még néhány gondolat, mert úgy látom, itt már többről van szó.

Azt, hogy éljenek egyetértésben, konkrétan arra írtam, hogy egy vallásos (főleg hívő!, nem ugyanaz a kettő sajnos) ember nem fog összeházasodni teszem azt egy ateistával, mert alapvető dolgokban nem értenek egyet. Értesz?

Nem azt mondom, hogy legyen begyöpösödött csőlátású, lehet nyitott bármiféle új dologra egyik is, másik is, de ha a kérdés föltevője nem ért vele egyet ilyen alapvető dolgokban, akkor nem hiszem, hogy hosszútávon boldogok lehetnének egymással.

Persze, a szeretet lemondással jár, de nem azzal, hogy lemondok érted az elveimről, meggyőződésemről, amik meghatározzák az egész életemet! (Vagy én gondolom rosszul?)

Szóval lehet, hogy nem fogalmaztam elég egyértelműen.

És a másik dolog:

Ha egy ember szűz (én is az vagyok, ezért gondolom így), akkor nincs viszonyítási alapja. Nem tudom elképzelni, milyen az, amikor valaki "nem jó az ágyban", mert még olyannal sem találkoztam, aki "jó".

Najó, írtam ide egy egész kisregényt, de meggondoltam magam, ez a kérdés nem erre irányul, szóval nem írom be mégse.

Csak annyit akarok hozzáfűzni, hogy ha két ember szereti egymást, akkor az ágyban is szeretik egymást. És olyanra nekem még senki sem tudott példát hozni, vagyis magyarázatot adni, hogy milyen az, amikor "két ember nem passzol szexuálisan". Pedig sok körben mozgok, elhihetitek!

Mj: ha kíváncsi vagy a "kisregényre", 09:49-ös, írj privátot.

2009. máj. 11. 10:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!