Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy is van ez? Jól gondolom? Lent.
A szerelem, a rózsaszín köd előbb-utóbb eltűnik minden kapcsolatból. Pontosabban átalakul szeretetté, ami a legerősebb. A XXI. században ha valakinél "csak" szeretetté alakul át a szerelem, az ott hagyja a másikat.
Őseinknek nem volt annyi kapcsolatuk, mint a mai fiatalságnak, és a döntő többség nem is vált el.
Nekünk, mai fiataloknak azt kéne megtanulni, hogy ha a szerelem átalakul szeretetté, akkor már nem csak a rózsaszín ködöt szeretjük, és nem csak a jó dolgokat a párunkban, hanem a hibáival együtt szeretjük? Így is együtt kéne maradniuk a pároknak, és csak jobban összetartani?
Egy kérdést olvastam a napokban Gyiken, amire hasonló volt a válasz, és ez elgondolkodtatott. Szerintem van benne igazság, és nem rég elkövettem ezt a hibát.
Én úgy vagyok vele, hogy előbb van az emberi(baráti) szeretet, és arra alapul a többi. Szóval szerintem előbb meg kéne ismerni magát az embert a másikban ahhoz, hogy párkapcsolat lehessen belőle. A szerelem az inkább ilyen "drog", ami izgalmasabbá teszi a dolgot, de amúgy nem azon alapul egy párkapcsolat, hanem a bizalmon, összhangon, megértésen, elfogadáson. Úgy az igazi, hogy ha a másikat minden hibája ellenére szereted, de ehhez (hogy tudd a hibáit) elég jól ismerned kell őt.
Egy olyan kapcsolat, ami pusztán csak ezen a rózsaszín ködön alapul, és nincsenek mögötte mélyebb érzelmek, bizalom, egy hullámhossz, tisztelet, szeretet stb stb nem fog sokáig tartani, hiszen ez a köd egyszer csak elillan és nincs ami egybetartsa a köteléket.
Szerintem részben ezért is van ennyi szakítás meg csalódás, mert sokan ebből a kezdeti fellángolásból csinálnak párkapcsolatot, aztán mikor elmúlik akkor nem értik mi is történt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!