Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet túllépni egy le sem zárt kapcsolaton?
Én 22 éves lány vagyok, ő 35 (értelemszerűen férfi :)). Áprilisban kezdődött az egész, segített túllépnem egy előző nagy csalódásomon, természetesen azzal a nem titkolt szándékkal, hogy megkap a végén engem. Megkapott nagy nehezen, minden nagyon jó volt. Kis színt vittem az életében, ő is boldog volt, ezt láttam és éreztem rajta. Elmondása szerint minden nagyon jó volt velem. Gyakorlatilag ott laktam nála. Aztán valahogy mégis elromlott, megbeszélni nem tudtuk, mert szerinte nincs is probléma, de ő nem igényli a gyengédséget, a szerelmet, nem igényli, hogy utcán megfogja a párja kezét, szinte azt sulykolta a fejembe, hogy a szerelem rossz, nem kell...
Aztán valahogy mégis újra elkezdtünk találkozgatni. Újra összemelegedtünk, ezúttal más volt, mint először. Sokkal édesebb, jobb. Mindketten úgy véltük, hogy először nagyon elkapkodtuk a dolgot. De közben nekem bejött egy külföldi út, és kétséges volt, hogy hazajövök-e 1 hónap múlva. Nagy szenvedés volt, sírás, hosszas búcsúzás, 2-szer. Aztán sms-ek, chat, levelek, úgy éreztem megvár. Aztán kezdett elmaradozni. Kértem, hogy mondja meg, van-e értelme hazamennem, mert ha ő nincs, ha részéről vége kettőnk között, akkor nem megyek. Ingerülten csak annyit válaszolt sms-ben, hogy neki ne legyen ehhez a döntésemhez köze, ő csak egy plusz, ha hazajövök. Gyanús volt, de végül mégis hazajöttem, iskola miatt (1 hónap után).
Aznap találkoztunk, meg még utána kétszer, és azóta semmi.
Eltűnt. Nyaggattam, hogy mi baja lett, hogy most mi van, de semmi... neki nincs semmi baja. Közben sejtettem, hogy van más neki, de tagadta, azt mondta, még csak nem is alakul, és ha lenne bárkije is, azt tőle tudnám meg. Természetesen nem tőle tudtam meg. Bulifotókon látom őket együtt, tegnap a barátnőjével együtt jöttem vonaton, kijött elé ez a srác... ők nem vettek engem észre, hála istennek. Sétáltak, kézenfogva...
Hetek, lassan hónapok óta ígérget, hogy megbeszéljük ezt, mert nem akarja elveszíteni a barátságom... stb. De ha véletlen ráérek, és ő sem dolgozik, akkor mindig kitalál valami programot, ami miatt nem ér rá fél órára.
Tudom, hogy nem kellene foglalkoznom vele, és meg is van. Nem foglalkozom vele. De amikor meglátom őt, vagy az új barátnőjét, aki fiatalabb nálam is, mindig összetörik bennem valami. Újra és újra. Annyira lezáratlan ez az egész. És annyi kérdésem van, egyszerűen nem értem mi történt, ha egy szemét lettem volna vele, megérteném, hogy szó nélkül lelép. De mindent megtettem érte... áhh...
Elegem van, hogyan legyek túl ezen, hogy ne érdekeljen? Mantrázom magamnak, de egyszerűen nem tudom magam kontrollálni, legszívesebben írnék neki ismét, hogy mostmár vegye fel a pléhpofát, álljon elém és nem magyarázatot kérek, csak valami pontot az egésznek a végére, meg úgy valami okot. Aztán felőlem nem is kell tartani a kapcsolatot velem, el is felejthet, hogy valaha is köze volt hozzám, csak legyen vége, mert így nekem nagyon rossz. :(
Aznap, mikor az utolsó bejegyzésemet írtam, volt egy kis buli este. És akkor azt éreztem, hogy rendben vagyok, túl vagyok rajta. Buli után hajnal 3-kor már feküdtem az ágyamban, amikor sms-t kaptam.... természetesen tőle...
Most megint padlón vagyok :(
Hmm. Én sejtem, amit mondani akarsz, de biztos jobb lenne, ha megbeszélnétek? Szerintem nem mondana semmi megnyugtatót...
Megmondom én helyette: neki nem Te kellettél, hanem csak egy nőnemű lény... ha Te nem voltál, talált mást...
"Mondtam is már neki, hogy engem nem az zavar, hogy mással van, hogy mást szeret, vagy akármi... hanem az zavar, hogy hazudozik össze-vissza." Ugye ezt csak neki mondtad? Mert én úgy vélem, mivel érző emberből vagy, Te igenis kötődtél hozzá... (Ezt persze felesleges is lett volna hangoztatni felé, szóval neki jót mondtál teljesen.)
Szóval magaddal beszéld meg. Vagy anyukáddal, jó barátnővel, vagy akár szakemberrel is. (Utóbbival pár alkalom is elég lehet. És persze ne feledjük, hogy a pszichológus az egészséges embereknek való, akik pl. a fentiekhez hasonló problémákkal küszködnek.)
Abból a szempontból jobb lett volna, ha mondott volna valamit, hogy akkor talán sikerült volna lezárnom. De azt hiszem nem véletlen hagyta ő nyitva ezt az ajtót maga mögött... úgy volt vele szerintem, hogy visszatér, ha már nem lesz neki senki...
Persze, hogy kötődtem hozzá! Kötődöm még most is. Csak addig vagyok jól, amíg nem látom. Aztán összefutunk, és rájövök megint, hogy mennyire szeretném őt, és kezdődik minden előröl. Ahogy most is.
Olyan nehéz, mert emlékszem még rá, hogy milyen jó volt, amikor jó volt, hogy mennyire ragaszkodott ő is hozzám. Megtaláltam egy papíromat, amire még régen vizsgaidőszakban, amikor tanultam, ráfirkálta titokban, hogy mennyire szeret... és így beleszakad a szívem...
Annyira utálom magam... :(
Na de ne utáld már magadat. Nem tehetsz az érzelmeidről. Arról viszont igen, hogy hallgatsz-e rájuk, amikor nyilvánvaló, hogy nem kellene...
Azt, amit keresel, nem nála találod meg. Amit írt, hogy szeret, azt pillanatnyilag lehet, hogy komolyan gondolta, de valójában nem igaz.
Ha visszatérne is hozzád, akkor sem lenne igaz. Persze megkapnád az illúziót, amire vágysz, de az is csak egy kis ideig tartana.
Erős és bátor lány vagy, most ezt túl kell élned, s ha túllépsz, megtalálhatod az igazi boldogságot!
Mióta utoljára írtam, többé kevésbé újra tartjuk a kapcsolatot. Egy buli alkalmával megismerkedtem a barátnőjével is, akivel már szakítottak is.
Kedves, aranyos lánynak tűnt, úgy nézett ki, össze is barátkozunk. Aztán elkezdtek előjönni fura dolgai... állandóan az orrom alá dörgölte, hogy éppen mikor beszéltek telefonon, hogy mikor találkoztak, hogy a srác vitt neki a munkahelyére ebédet, hogy a srácnál alszik, mert oda közelebb a munkahelye... de nincs köztük semmi, ne is kombináljak....
Valahogy mintha mindig túl akarna licitálni, mintha féltékeny lenne... csak nem értem, mire?! Többet beszélnek, találkoznak ők 1 hét alatt, mint mi 2 hónap alatt. Mire féltékeny?!
Nekem meg közben rosszul esik ez az egész. Most beszüntettem a haverkodást mindkettőjükkel.
Úgy érzem, az életem egyre Barátok köztösebb :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!