Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Érzelmi analfabéta vagyok. Valami tipp, hogy gyorsabban túllegyek rajta? 23/F
Nemrég tettem fel egy kérdést, hogy nem tudok érezni senki iránt... Hát ciki, nem ciki, felkerestem vele egy pszihológust, aki elárulta, hogy alexitímia nevű dolog van, de csak részlegesen, mert a családom iránt érzek, csak a párkapcsolatokban nem érzek a másik iránt semmit.
Egy blogban így magyarázzák:
"Aki nem érez se fájdalmat, se boldogságot? Akiben nincs harag, se szeretet? Aki képes leélni egy életet mély érzelmi kötődések nélkül? Kis túlzással, igen. Ez a jelenség az alexitímia, az érzelmi analfabetizmus."
A doki szerint kb fél év lenne a "kezelés", és nagyon sokba kerülne... Valami tippetek nincs? Addig üljek itthon, vagy ugyanúgy használjam ki az embereket, mint eddig tettem?
ő a szakember, ő tudja, hogy mennyi időbe telik
az már pozitív jel, hogy felismerted, és foglalkozol a kérdéssel, ha sikerül sokkal boldogabb leszel :)
(Utolsó válaszoló egyszerűen nem normális.)
A kérdésben pedig benne van a válasz is. Egy pszichológusnál itt senki sem ért jobban szerintem ezekhez a dolgokhoz, és ez már egy betegség, nem rossz kedved van mittegyek dolog.
Nem tudom átérezni milyen a helyzet, de ahogy így leírtad iszonyúnak tűnik. Szerintem érdemes lenne elkezdened a kezelést(ami fogalmam sincs, miből áll) bármibe kerül. Hidd el, hogy fantasztikus érzés szeretni egy lányt, és erre szüksége van mindenkinek.
Az ilyen idiótákkal pedig ne foglalkozz, amúgy a harmadik voltam
A kezelés? 3 részből áll...
1. Kideríti, hogy mi okozta ezt nálam
2. Az ok kibeszélése, megoldása
3. Megismerkedni a szép lassan előjövő érzésekkel
Kb ennyi, ezt mondta a doki:) Meg azt, hogy semmit sem fogok érteni, hogy mi miért, míg vége nincs a kezelésnek:S
Én is azt mondom, hogy ha képes vagy ezt kifizetni - és bízol a dokiban! - mindenképpen vágjál bele. Az életed így egy kutyának se való.
Arra gondolj, hogy ha baleset ért volna, és mondjuk szívet kellene átültetni fél millióért - akkor inkább élnél azután szív-tüdő gépen életed végéig egy kórházban belökve a sarokba, hogy ne kelljen kifizetned azt a fél milliót?
Az élet nem volt kegyes veled - keményen fizetned kell azért, hogy normális életet élhess. De szerintem még így is megéri.
Előtte azért menj el pár másik dokihoz, és kérdezd őket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!