Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Elmenjek a temetésre? Bővebben...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elmenjek a temetésre? Bővebben lent. (16L)

Figyelt kérdés

3 hónapja járok egy fiúval, de nem valami komoly. alig találkozgatunk, az ő szülei lehet nem is tudják hogy jár velem. de meghalt a nagypapája. Elmenjek a temetésére? se a szüleit, se a nagyszüleit nem ismerem. van egy unokatesója (neki is a nagypapája volt), akivel viszont utáljuk egymást, és hát nyílván ő is ott lesz. a fiú 19 éves.

anyu azt mondta, hogy az én döntésem, de ha szeretnék még valamit a fiútól, menjek. szerintetek?

2011. aug. 1. 13:00
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
16 évesen, 3 hónap együttlét után, szerintem egyáltalán nem fontos elmenned. Nem gondolom, hogy a barátod a szívére venné, hogy nem vagy ott, mással lesz elfoglalva. Mi néhány év után kezdtünk el egymás családi eseményeire járni (esküvő, temetés ugyanúgy, mint családi nagyszülős karácsony), de akkor már szinte napi szinten találkoztunk egymás szüleivel is.
2011. aug. 1. 13:14
 12/21 A kérdező kommentje:
itt nem szokás odamenni a családtagokhoz részvétet nyílvánítani. vagyis külön szokták kérni a temetésen, hogy ne most tegyék. szerintem ők is be fogják ezt mondatni, szóval semmiképpen nem mennék oda, valahova hátulra állnék a tömegben. meg biztos elsírnám magam azon, hogy a barátom szomorú, és utálok tömegben sírni...
2011. aug. 1. 13:14
 13/21 anonim ***** válasza:
Kedves 16 éves lány! Nyugodtan menj el a temetésre, akkor is ha nem ismerted a megboldogultat, az ittmaradtaknak vigasztaló, ha a gyász órájában velük vannak a közeli ismerőseik és ezzel kifejezik együttérzésüket.
2011. aug. 1. 13:15
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem is menj el, ha nem is ismerted, állj meg valahol a tömegben, ha lát biztos jól fog neki esni. Én egyértelműen elmennék 26/L
2011. aug. 1. 13:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Nem elvárható, de én pl elmennék
2011. aug. 1. 13:26
 16/21 anonim ***** válasza:

Szerintem illetlenség úgy elmenni erre a temetésre, hogy kvázi a pasin kívül senkit sem ismersz. Sőt, még a halottat se. Aztán majd néznek rád, hogy TE mégis hogyan kerülsz oda, meg ki vagy. Ha eddig még nem mutatott be a szüleinek akkor minek úgy nyomulni. Főleg ha nem is komoly.

Te örülnél, hogyha a nyomorodat, meg a kisírt fejedet idegenek bámulnák? Ez magánügy és csak a családra meg a közeli ismerősökre, barátokra tartozik. Te pedig egyikbe sem tartozol.

Bocsi, nem oltani akartalak, de nem ez a megfelelő alkalom a bevágódásra. Szerintem tolakodás. Úgyis tudni fogják, hogy a bánatod meg együttérzésed nem őszinte, csak érdek és megjátszott. Nem is lehet másmilyen, mert semmi közöd az egészhez.

Lehet máshogy is részvétet nyilvánítani.

2011. aug. 1. 15:40
 17/21 A kérdező kommentje:
sikerült még jobban összezavarni.. minden érv megérthető..nemtudom mi legyen :S
2011. aug. 1. 18:30
 18/21 kovpet ***** válasza:

Ebben a történetben ugye van a halott, a családja, a barátod és te.

A halottnak már mindegy, mert nem él...

A családot nem tudod megkérdezni, mert gondolom nem egy emberről van szó. Magad nem kell megkérdezned :)

Így csak egy emberrel kellene beszélned az ügyben. Gyerünk :)

2011. aug. 2. 00:04
 19/21 anonim ***** válasza:

Tegnap 15:40-esnek:

A temetés nem meghívásos alapon működik, mindenkinek szíve joga végtisztességet adni egy halottnak. Ilyenkor senki sem kérdezi meg tőled, hogy te ki vagy. Negatívumként semmiképp sem szerepelhet.

A kérdezőnek: egyáltalán nem kötelező elmenned, szerintem én elmennék ugyan, de abszolút nem elvárható dolog a megjelenés. Ha mégis elmégy, az a srác helyében engem pozitívan érintene, de, ahogy olvashatod, nem vagyunk egyformák.

2011. aug. 3. 10:37
 20/21 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) szerintem elmegyek, csak valahova hátra állok a tömegben.
2011. aug. 3. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!