Elmenjek a temetésre 3éves gyerekkel?
Szomszéd bácsiról van szó (aki pótnagypapa is volt).
Külföldön élünk nincs kire hagyjan a kislányom.
Férjem kisfiammal elutazott,más rokon nincs.
Délelött lesz a temetés mikor
barátaim dolgoznak.
Külön szólt a család,hogy nem haragudnak ha nem megyek el.Mégis gondolkozom rajta.
engem 1,5 évesen vittek temetésre, (papám temetése) anyum végig fogott engem, és állítólag egy mukkot nem szóltam:)
Igaz egyik nagyszülőmet sem ismertem, ismerem, se kép se semmi emlék :S
"Külön szólt a család,hogy nem haragudnak ha nem megyek el."
Ez egyértelmű célzás volt, segítendő a döntést. - Tehát a gyászoló család szerint se.
Amit utoljára írtál jó ötlet.
èn mindig azt mondom hogy a gyerekeket nem szabad a temetéstöl óvni, a halál sajnos az élet része. De ha nem túl közeli hozzá tartozó akkor azért nem vinném el, mert tényleg unni fogja ott magát, igaz megoldhatod hogy ha úgy látod már nem bírja akkor elmész vele a temetöbe sétálni egyet. A gyerekek imájdák a temetöket, én mindig viszem unokaöcsémet.
De ha nem gond akkor menjetek ki a hétvégén a nagyobbal.
Nem biztos, hogy jó egy ilyen emlék első maradandó emléknek.
Ugyan állítólag 4 éves kor előtt ritkán vannak bevésődött emlékek, de trauma hatására megmaradhat bármi.
A legelső emlékem az, amikor az egész család bőgve kísérte a mentőhöz a dédnagyanyámat. Utána rá egy héttel zokogásra emlékszem, amikor a dédnagymama meghalt.
Nem hiszem, hogy első emléknek ez annyira kedvező. Akkor voltam majdnem 4 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!