Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmenjek a temetésre 3éves...

Elmenjek a temetésre 3éves gyerekkel?

Figyelt kérdés

Szomszéd bácsiról van szó (aki pótnagypapa is volt).

Külföldön élünk nincs kire hagyjan a kislányom.

Férjem kisfiammal elutazott,más rokon nincs.

Délelött lesz a temetés mikor

barátaim dolgoznak.

Külön szólt a család,hogy nem haragudnak ha nem megyek el.Mégis gondolkozom rajta.

2010. aug. 11. 08:40
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 11. 09:16
 12/20 anonim ***** válasza:
67%

Én nem vinnék el egy kisgyermeket egy temetésre.Mondd meg nekik,hogy nem tudsz menni a kicsi miatt,biztosan megértik!Én először 13 évesen voltam temetésen!Egyrészt azért,mert szerencsére csak kevés rokonunkat,ismerősünket veszítettük el,másrészt a szüleim nem akarták,hogy gyerekként részt vegyek temetéseken.

14/L

2010. aug. 11. 09:35
 13/20 anonim ***** válasza:
30%
A gyerek ezt nem érti, nem tudja feldolgozni. Rettegni/szorongani fog, hogy te is meghalsz. Az egy dolog, hogy ha unja magát, a szertartás alatt sír esetleg (ez kisgyereknél természetes, senki nem szólhat semmit), de utána hetekig/hónapokig/évekig emlékezni fog, és ha 5 percre kimész a szobából, akkor is üvölt majd.
2010. aug. 11. 09:38
 14/20 anonim ***** válasza:
91%
Pótnagypapaként megérdemli, hogy elbúcsúzzatok tőle.Mivel 2 gyerek is van, valóban az lenne a legjobb, ha a teljes családdal együtt mennétek ki hétvégén, és a gyerekekkel együtt vennétek búcsút és köszönnétek meg igy is a sok szeretetet és segitséget.A gyerekeknek is tudniuk kell, hova tűnt a bácsi, ekkor lesz lehetőség a rokonok sirása nélkül, nyugodt, csendes körülmények között elmagyarázni mi történt, hol van most és virágot tenni a sirjára. Nem szabad a gyerekeket elzárni a valóságtól.A halál is az élethez tartozik, tudniuk kell róla, de nem kell félniük tőle.
2010. aug. 11. 09:58
 15/20 anonim ***** válasza:
75%

3 éves volt a lányom amikor apósom meghalt. Mivel nem volt kire hagynom, vittem magammal a temetésre. A ravatalozó olyan részében álltam meg vele ahonnan könnyen ki tudtam vinni, amikor már láttam, hogy kezdi unni a csendben maradást.

Nem lett semmi baja, nem álmodott rosszakat éjjel, nem fejlődött vissza, azóta sem kísérti az emlék. Teljesen egészséges, normális felnőtt lett.

2010. aug. 11. 10:13
 16/20 anonim ***** válasza:
45%

Szia!

Nincs valami játszóház ahova beadhatnád?

A temetések kb.1 óra alatt megvannak.Addig lehetne arra az 1-2 órára beadni!

2010. aug. 11. 10:20
 17/20 anonim ***** válasza:
59%
Én voltam ovis koromban a nagypapám temetésén, és semmi rossz nem történt ettől velem. Igaz nem szerettem őt nagyon mert beteg volt és féltem tőle. Szerintem nyugodtan vidd el.
2010. aug. 11. 13:32
 18/20 anonim válasza:
29%
ha rá mered bizni egy 14 éves lányra akkor én szivesen vigyaznék rá:) de nemtudom hogy hol laktok:(
2010. aug. 11. 14:17
 19/20 anonim ***** válasza:
67%
Nem is feltétlenül arról van szó, hogy trauma éri, hanem maga a szertartás lehet "marcerás" egy picinek. Csöndben állni, nem érti, hogy miért sír mindenki stb. Ha nem muszáj ennek nem tenném ki. Nem arról van szó, hogy nem lesz belőle normális felnőtt, csak ha meg lehet oldani, akkor felesleges neki még megmutatni, hogy na ilyen egy temetés.
2010. aug. 11. 15:13
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2010. aug. 11. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!