Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az összeveszésből csak mindig...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az összeveszésből csak mindig nagyobb lesz. (kifejtve)?

Figyelt kérdés

Az a problémám, hogy a párommal ha valamin összeveszünk, utána ő olyan hogy békén kellene hagyni, hadd rendezze le magában. Én viszont olyan vagyok aki meg akarja beszélni, hogy megnyugodjunk. Ebből még nagyobb galiba szokott lenni, mert vagy nem hagyom őt, akkor ő lesz még idegesebb, vagy próbálok nem szólni de akkor meg én őrülök meg. Ráadásul ami még nagyon zavar, hogy soha nem kezdeményezi a békülést, soha nem akar kiengesztelni. Egyszerűen csak egy idő után úgy csinál, mintha mi sem történt volna..:/ (bennem meg ott a tüske)

Mi lehet az ideális ilyenkor?

23L/25F

2011. júl. 28. 10:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Egy időben én is ilyen voltam, én kezdtem el békülni,de van egy pont.. Ne mindig te légy az aki kezdeményez,mert előre tudja, h úgy is te leszel az aki bocsánatot kér.Had, hogy főjön kicsit a levében és légy dacos nő, hagyd, h ő kérjen bocsánatot.Igaz ezt sokszor nagyon nehéz megállni, de 1x kell erőt venni, h kibírd és aztán már sima ügy!:) Ha pedig úgy tesz mintha mi sem történt volna, akkor te bunkózz vele addig míg nem kér bocsánatot! Kicsit gonosz dolog, de kölcsön kenyér vissza jár!:)
2011. júl. 28. 10:24
 2/15 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Neked is éppen annyira magadba kellene nézni, mint amennyire ezt tőle elvárod. Nekem ez a szituáció úgy hangzik, hogy mindig te vagy a sértett és neki meg pitiznie kéne, hogy megbocsáts neki... Ez nem így megy. Valószínű azért nem tudtok "megbékélni", mert mindketten az "engem ölnek vagy én ölök" elv alapján álltok neki vitatkozni. Semelyikőtök nem hajlandó engedni, az érzelmeitek elborítják az agyatokat, és a vitából veszekedés lesz. Aztán jön a személyeskedés, és onnantól már nem két intelligens ember vitája az egész, hanem két egoista állaté, akik minden áron nyerni akarnak.

Képesnek kell lenni a kompromisszumra és arra, hogy kizárd az érzelmeket minél előbb. Ha ez nem megy, akkor nem fogsz tudni ésszerűen gondolkozni, csak a saját önző érdekeidet fogod szem előtt tartani, a másik mondandója meg elsuhan a füled mellett.

Ebből aztán pontosan az alakul ki, amit te is írsz.

2011. júl. 28. 10:25
 3/15 Smartguy86 ***** válasza:
100%
10:24 - Hogy vársz bármiféle békességet a másiktól, ha te magad is támadsz rá? Miért kérne bocsánatot a másik, mikor a saját felfogása szerint nem követett el hibát? Nem csak a te nézőpontod létezik a világon, ezt nagyon sokan képtelenek átlátni. Ez az oka az összes veszekedésnek. Mert a vita és a veszekedés nem ugyanaz! A vita észérvek cseréje, míg a veszekedés már az érzelmek csatája, amikor az észrévek háttérbe szorultak...
2011. júl. 28. 10:27
 4/15 anonim válasza:
Mintha az én kiírásom olvastam volna. Mi pont ugyanilyenek vagyunk. Teljesen :) Csak az a baj, hogyha ez a probléma nincs kezelve, akkor egyre nagyobb és nagyobb viták lesznek. Én már ott tartok, hogy besokaltam 3 év után és elköltözöm. Mert hiába magyarázom, hogy a problémákat meg kell beszélni, nem pedig pukkadni 3 napig, nem érek el vele sokmindent. Viszont tudom, hogy nehéz, de nekem bevált taktika, hogyha mondja a magáét veszekedésnél, ugy csinálom, mintha nem figyelnék rá, mosolygok és azt mondom "igen, maximálisan igazad van". Tudja, hogy azért mondom ezt, hogy idegesítsem, de mégis beválik, mert ha nem foglalkozom vele, 2-3 óra múlva jön békülni. És ilyenkor kihasználom az alkalmat és elmagyarázom mi a gond. Olyankor lehet vele beszélni...az más tészta hogy egyik fülén be, másikon ki... mint a pasik legtöbbjénél... tisztelet a kivételnek.
2011. júl. 28. 10:39
 5/15 A kérdező kommentje:

köszönöm mindegyikteknek a válaszát! Smartguy jók a meglátásaid, viszont hidd el nem mindig én vagyok a sértett, épp ez a baj hogy sosem lehetek én az, akit ki kell engesztelni kicsit:)

utolsó hsz: örülök hogy nem olyan egyedi akkor ez a dolog:) de sajnálom hogy elköltözöl, én nem szeretném ha ez lenne a vége, mert egyelőre el sem tudom képzelni nélküle. csak kíváncsi vagyok hogy ez olyan amivel meg kellene tudnom békélni, hogy ez így marad, vagy azért van esély a változásra..? köszi neked is a tanácsot, bevetem!:)

2011. júl. 28. 11:03
 6/15 anonim ***** válasza:

Nekem is ismerős a helyzet. Mivel nem páromról, csak egy nagyon jó lány barátomról van szó én már megtanultam elfogadni ezt bármennyire nincs is értelme...

Az nem megoldás, hogy összeveszünk, és soha nem beszéljük meg utána csak úgy teszünk, mintha nem történt volna semmi sem. A másik pedig, hogy bárki is hibázott nagyobbat, bárki is a bűnös ő sosem hajlandó bocsánatot kérni, vagy megbeszélni...

Tudom, hogy barátilag szeret, de hát túl nagy benne az "önzőség", túl büszke magára na és ő próbál irányítani, felülkerekedni, ha őt ez boldoggá teszi hát legyen...

Azt pedig, hogy mit lehet tenni.. fogalmam sincs, ilyen esetben néha nagyon meg tudom mondani neki a magamét és van, hogy akkor észreveszi magát, de ez akkor sem old meg semmit. Ha erre valaki tud igazán jó, normális, békés megoldást az bizony engem is érdekelne.

2011. júl. 28. 11:12
 7/15 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Nő és férfi nem egyformán működik. Mindkettő ember, de ez evolúciós örökség :) A nők gyakran jobban el vannak foglalva a dolgok érzelmi oldalával és vonzataival, míg a férfiak inkább az értelmi részét részesítik előnyben. Ebből aztán vannak nézeteltérések. Ezzel nem azt mondom, hogy egy férfit nem ragadnak el az indulatai és az érzelmei! Nagyon is elragadhatják, de csak abból kifolyólag, hogy ő kíván dominálni! Ha a férfi és a nő egyszerre kíván dominálni (tehát nyertes-vesztes felállás), akkor abból veszekedés lesz!

Meg kell tanulni a domináló feleknek a "nyertes-nyertes" felállást elsajátítani. Egy párkapcsolatban mindig kell legyen ilyen felállás! Ha nincs, akkor annak előbb vagy utóbb vége lesz.

Szerintem a jó megoldás: amint felvetőd egy probléma, eleve úgy kell hozzáfogni a megvitatásához, hogy az érzelmi oldal ki legyen zárva. Ezt sajna gyakorolni kell! Meg kell tanulni lehiggadni, elszámolni 10-ig, ahogy mondani szokták. Utána:

1. Sose azt hangsúlyozd, hogy a MÁSIKkal mi a baj! Mindig azt mondd el, hogy téged miben érint rosszul a dolog. Ne kritizálj!

2. Figyelj oda a másik véleményére is! Ne legyél önző, ne hidd, hogy az adott helyzetben csak neked lehet igazad!

3. Ne személyeskedj! Különítsd el a személyt a tetteitől! Ne azt támadd, ami ő, hanem azt, amit csinált!

4. Kérdezz, érdeklődj! Mindig látsszon rajtad, hogy érdekel a másik fél véleménye és nem csak a saját mondandódat szajkózod orrvérzésig!

Ha ezeket az elveket betartod, akkor a vita nem fog átmenni veszekedésbe! Nem kell úgy felfogni egy nyertes-nyertes pozíciót, hogy leadtad magad, hogy "papucs" lettél. A papucs az vesztes! Egy kompromisszumnál mindkét fél nyer, mert mindkettő meghallgattatott és számba lett véve a véleménye! Addig ne érezd magad vesztesnek, amíg számít, amit mondasz. Egy biztos: a veszekedésnél SENKINEK a szava nem számít! A veszekedés egy vesztes-vesztes felállás! Ezt kerüld el minden áron!

2011. júl. 28. 11:24
 8/15 anonim ***** válasza:

Ez szép és jó lenne, csak:

1. Hiába mondom el, hogy az adott dolog nekem rosszul esett(és hogy miért esett rosszul), vagy nem értem mért csinálta, ő csak azt szűri le az egészből, hogy már megint baszogatom őt és "hozzávágom a hibáit."

2. Hiába próbálnék figyelni a véleményére, ha nincs neki! Nem érvel, nem magyaráz, pusztán annyi, hogy hogy van képem felhozni a hibáit, és mért nem tűröm el(és sokat el is tűrök, de a végtelenségig nem lehet)

3. Ha pedig mégis megpróbál érvelni, akkor nem megmagyarázza, hogy mit mért csinál, hanem egyszerűen azt hajtogatja, hogy ennyi erővel én se vagyok jobb meg nekem is vannak hibáim.

Most ezek alapján elég gáznak tűnhet a helyzet, de amúgy minden szép és jó csak egyszerűen ő olyan akivel nincs értelme vitázni, mert semmivel nem tudod meggyőzni...

2011. júl. 28. 12:00
 9/15 Smartguy86 ***** válasza:

Sajnos ez nem úgy megy, hogy eddig öltétek egymást, aztán nekiálltok tisztelni a másikat... Ezt már az elejétől fogva így kell kezdeni.

De látod, te is rosszul állsz hozzá, mert nem azt mondod el, amit a dolgok benned keltenek, hanem azt mondod neki, hogy miért ő a hülye. Ha rátámadsz, akkor mit vársz a védekezésen és a visszatámadáson kívül?

Nem ez az első eset, így volt ideje elkönyvelni, hogy te egy olyan ember vagy, aki mindig le akarja őt dominálni, ő meg nem hagyja magát, úgyhogy mostmár dacból mondd neked ellent.

De egyébként még mindig ott van megoldásként, hogy hagyod a fenébe, szakítasz, mert neked erre nincs szükséged. Nem megy ez mindenkinek, sőt sokaknak sose fog menni, mert nem elég érettek és intelligensek ahhoz, hogy ésszerűen tudjanak vitázni. Ehhez fel kell nőni. Amíg csak a gyermeki "hisztis én" dominál valakiben, addig képtelen lesz felnőttekhez méltó vitára. Ez sajna nevelési kérdés is, akit elkapatnak, az ilyen lesz...

2011. júl. 28. 12:12
 10/15 anonim ***** válasza:
Oké, valamit megint félreértettél. Előszöris sosem vágom hozzá, hogy mennyire hülye, mert nem is az, csak néha tud úgy viselkedni(szerintem ha elmondom mi bánt meg miért, az nem azt jelenti, hogy én lehülyézem őt, de te tudod). Másodszor én vagyok az utolsó ember a világon aki dominálni akar a másik felett, soha eszembe nem jutna, ő annál inkább, szóval mielőtt okosságokat böfögsz inkább gondolkozz és ne próbálj jellemezni, vagy ennyi erővel menj el jósnak, abban sincs több logika :)
2011. júl. 28. 12:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!