Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Erősíthetik az önbizalmat az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erősíthetik az önbizalmat az emberektől (/párodtól) kapott bókok/elismerések?

Figyelt kérdés
Mennyire van hatással erős önértékelési gondokkal küszködő egyénekre, ha őszintén közlik velük, hogy szépek/ügyesek/okosak?Azt leszámítva, hogy pillanatnyilag nagyon jól esik nekik a dicséret, lehet ennek hosszútávon pozitív hatása az önértékelésre? Érezhetik az emberek ténylegesen jobban magukat attól, hogy ilyen visszajelzéseket kapnak? Vagy ez csak ideig-óráig tart, és a valódi önbizalmat csak önmagukban alakíthatjuk ki, külső tényezőktől függetlenül? Hasonló problémáim vannak, és rosszul esik, hogy a barátomtól nem kapok ilyen téren elég figyelmességet. Tudom, hogy szeret, de nem az a bókolós fajta. Egyáltalán nem azt várom, hogy árasszon el dicséretekkel, csak időnként olyan jól esne, ha éreztetné velem, hogy értékesnek és szépnek tart..Úgy érzem, hogy ez bizonyos mértékben segítene a kisebbségi komplexusomon, ugyanakkor sejtem, hogy ez igazán mély változásokat nem eredményez. Hogy valójában akkor számíthatok tőle ilyen gesztusokra(vagy akkor sem feltétlenül), ha elfogadom és szeretem magamat olyannak, amilyen vagyok-attól függetlenül, hogy a környezetem tudomásomra hozza-e az értékeimet, vagy sem. És mivel elhiszem, hogy nincs baj velem, és elégedett vagyok magammal, erre ő is ráérez, és kicsit másképp kezd viszonyulni hozzám(jó értelemben). Mennyire igaz ez az elmélet, hogy ’az vagy, akinek képzeled magad, és olyannak látnak mások, amilyennek te látod magadat’?De akkor miért van az, hogy sokszor idegen emberek ébresztenek rá arra, h milyen keveset képzelsz magadról, pedig mennyivel több van benned? Elég összetett kérdés, de örülnék, ha válaszolnátok, és kifejtenétek a véleményeteket. Előre is köszönöm! 19/L
2011. júl. 21. 09:03
 1/4 keval94 válasza:
Sok csajnál lehet észrevenni azt hogyha elárasztják őket bókokkal meg dícséretekkel és stb. akkor általában elszállnak maguktól és azt hiszik hogy ők a legszebbek a világon és azthiszik h jobbak mint a többiek. Én pl ezért nem szoktam senkit túldícsérni.
2011. júl. 21. 10:26
 2/4 Ibasz18 ***** válasza:

Én szoktam bókolni a barátnőmnek, nem száll el a bókoktól.

Én megolyan vagyok hogy nem szeretem ha nekem bókolnak. Engem nem kell fényezni fényezem én magam:D Kicsit egoista vagyok de senkitsem zavarok ezzel, így szeretnek:P

2011. júl. 23. 09:50
 3/4 anonim válasza:
Biztos, hogy hosszú távon jót tesz az önbizalomnak ha dícséreteket kap az ember. Ezt a magam példáján tapasztaltam. Otthon voltam 2 évig babával, addig nem érintkeztem nagyon a külvilággal, szinte csak a párommal. Akitől én sem kaptam semmiféle dícsérete, jó szavakat. Ezért kialakult bennem egy igencsak rossz önkép. Aztán elkezdtem dolgozni, emberek között mozgok. És egyre több bíztatás és dícséret ér úgy a munkámban, mint az élet többi részén. Látom, hogy csinosnak tartanak az emberek, látom, hogy "emberként" és "nőként" tekintenek rám. Ettől teljesen megváltozott az Önképem
2011. júl. 23. 10:07
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha valaki külső kontrollos, akkor függ ezektől és ha nem kapja meg a visszajelzéseit, depressziós lesz...

,,az vagy, akinek képzeled magad, és olyannak látnak mások, amilyennek te látod magadat" - ez így nem igaz. Ha jó dolgokat képzelsz magadról, akkor kicsit több önbizalommal közlekedsz a világban, és ezt mások is észreveszik. Vagy esetleg a viselkedésedben is elkezded megvalósítani ezt az ideát. De lehetsz egy szánalmas, antiszociális akármi, s képzelheted magad népszerű, különleges embernek, az ilyet téveszmének nevezik.

2011. júl. 23. 11:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!