Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy baj, hogy a barátom nem kommunikál? Mit tegyek ellene?
Nekem ez a legelső kapcsolatom. Nem tudom, hogyan kellene lennie, de furcsállom kissé. Egyáltalán nem beszél az érzéseiről, egyetlen szóval sem. Tehát nincsenek szerelmes szavak, abszolút nincs semmi ilyesmi. Arról sem beszél soha, hogy mit gondol a kapcsolatunkról, és hogyan érzi benne magát.
(Fél éves kapcsolat.) Ha én ezt megteszem írásban, nem reagál rá, mintha meg sem hallotta volna. Ha élőszóban mondom el valami problémámat, kétségemet a kapcsolatról, letudja annyival, hogy "nem kell mindig annyit gondolkodni". Vagy már a problémafelvetés után próbál lerázni, hogy ne is kelljen megbeszélni. Ha nem hagyom magam, utána is van, hogy annyit tud mondani, én "túl sokat olvasok", meg "túl sokat gondolkozom". És a legbosszantóbb, hogy ha egy probléma kapcsán megkérem, mondja el, neki mire lenne szüksége, hogyan látja, 2-3 szavas homályos válaszokat kapok.
25 éves férfiról van szó, én 21 vagyok. Mit tehetnék ezzel? Jól érzem, hogy ha ez így marad, nem lesz jövőnk? Mert egy kapcsolatban elvileg mindent nyíltan meg lehetne beszélni, vagy nem? Sajnos legutóbb, mikor elmondtam neki a gondjaimat vele, beletemette az arcát egy párnába, és fel sem nézett, míg beszéltem.
Pedig nem kiabálok, nem szidalmazok semmit, csak elmondom, mi a gond szerintem.
Biztos egy csomó lánnyal volt csalódása, ezért nem akarja "kiadni" magát. Hülye taktika, de számára ez a logikus.
Valószínű, hogy tudja jól, miben sáros, és ezért nem akar róla beszélni. Védi magát!
Fontos a kommunikáció, hogy lerendezzétek az ellentéteket és közös megoldást találjatok. Idővel ebből csúnya veszekedések lesznek, aztán meg szakítás. Ha nem akarod megvárni, akkor szerintem lépj még most! Nem hiszem, hogy meg fog változni, 25 éves, eltöltélte, hogy egy kapcsolatban így kell, hogy játsza kemény legényt, akit nem lehet megtörni, de ez nevetséges.
Amíg ilyen játszma lesz az egész, addig te sem lehetsz boldog. Ne add fel a boldogságodat egy ilyen lelki beteg fiú miatt...
De énelőttem volt egy 5! évig tartó kapcsolata. Én azt sem nagyon értem, hogyan tudta azt életben tartani ennyi ideig ilyen szintű kommunikációval. Vagy én szúrok el nagyon-nagyon valamit...
Kérdeztem már tőle, hogy ha tud más megoldást (ha nem megfelelően beszélek vele), akkor mondja meg, hogyan tegyem, mert ő jobban ismeri magát ilyen téren, mint én őt. Erre sem adott semmiféle segítő választ.
Kínomban már arra gondoltam, megkérdezem, anno az exével hogy beszélték meg a dolgaikat, és ha az működött, próbáljuk meg mi is úgy. De lehet, hogy az exét/előző kapcsolatát rossz húzás lenne behozni a képbe...
Köszi harmadik válaszoló...
Sajnos nagyon nem értem őt... "nem akarja kiadni magát"-ez olyan furcsa, ha erről is van szó. Hiszen elvileg az ő érdeke is lenne, hogy olyan kapcsolata legyen, amiben jól érzi magát.
És nem megtörni akarom, nem uralkodni felette, csak, hogy legyen köztünk valami nyílt bizalom, amiben Tudom, és nem találgatom a szándékait és az igényeit.
Mert ha valamit csak sejtek, de nem tudom az okát, azt megpróbálom valahogyan megmagyarázni, de ebből nagy részt csak félreértések vannak.
Ez lenne részedről az értelmes, de neki meg pont az ad biztonságérzetet, hogy nem adja ki magát. Mert ezt HISZI... Úgy tudja valahonnan... hogy ezt így kell, hogy egy férfi nem mutathatja meg az érzéseit. Pedig ez hülyeség! És valóban neked van igazad, hogy csak így lehet bizalmas és jól működő egy kapcsolat, ha a két félnek nincsenek titkai egymás előtt...
Sajnos ez ilyen. Én azt mondom, hogy így vagy úgy, de ez szakításhoz fog vezetni. Te nem lehetsz így boldog és nem érzed azt, hogy bízna benned, és megtisztelne azzal, hogy megosztja veled a gondolatait... Szerintem vess véget ennek és keress egy olyan társat magad mellé, aki tisztel téged!
Az állandó veszekedés, kétségek és találgatások csak tönkreteszik az egészet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!