Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, hogy ne kattanjak be? Én ilyen érzékeny vagyok. Mit csináljak, hogy túljussak ezen?
Sziasztok!
Mostanság eléggé a depi felé hajlongok. Párom eddig a közelben dolgozott,minden nap itthon volt. Mivel lakást kellett vennünk,meg kocsit,ezért nagyon kicsúszott a lábunk alól a talaj.Most elment kamionozni,nagyon ritkán látjuk. Ha haza is jön arra az egy napra,alszik. Ez mind ok. Van egy 17 hónapos kislányunk,vele vagyok itthon. A munkahely váltás miatt kiesett másfél hónap fizetés.Gyed-re nem sokat kapok. Most itthon van nekünk 160000 Ft-nyi csekk,még a lakáshitelt sem tudtuk kifizetni.Mert ugye a gyereknek kell előbb enni adni. Ezek miatt elég feszült,ideges vagyok. Mikor itthon van a párom,akkor is.Kislányhoz sincs türelmem.Szegénykémmel mindig kiabálok,pedig ő aztán tényleg nem tehet semmiről. És most azt mondta párom,hogy nem is szívesen jön haza,ha ilyen vagyok. Azt hittem belepusztulok....Annyira rossz...Tudom,hogy mindent értünk tesz,mert szeret minket. De egyszerűen ezen nem tudok túljutni. Annyira fáj!!!Egyedül érzem magam,mint akit a világ kirekesztett. Nem tudom érti-e vki,mit érzek. Másoknak,lehet,h ez nevetséges. Én ilyen érzékeny vagyok. Mit csináljak,h túljussak ezen?Keressek fel egy pszichológust?
Őszintén szólva tényleg eléggé rázós helyzetben vagy. Vegyük sorra a dolgokat!
Pénz: itt nagyon észnél kell lenni. Gondolom, takarékossági tanácsokat nem kérsz, de azt azért tartsd szem előtt, hogy ebben az időszakban akár száz forint is sokat jelenthet. Nem az ételen kell spórolni, de ott van pl. a telefon, kábeltévéből is elég a legolcsóbb csomag, internetből is... és ahol lehet, az "ez csak párszáz forint, megveszem" jellegű vásárlásokat sem szabad megengedni. Értékes ezresek mehetnek el ilyen párszáz forintokon. (Bocs, nem azt feltételezem, hogy szórod a pénzt, csak gondoltam leírom, hátha találsz benne hasznos tanácsot.)
A második dolog az érzések. Azokat nem szabad elfojtani. Sajnálom, hogy a környezeted ezt nem fogja fel, pedig hidd el, ezeket nem szabad magadban tartanod. Egy pszichológus is ezt mondaná. :-)
A harmadik dolog a párod. Elismerem, hogy sokat dolgozik, meg hogy állandóan úton van, de attól még nem kellene bunkóskodnia. A pénzkereséssel nincs letudva az apai/férji kötelesség, ahhoz hozzá tartozik, hogy legalább abban a kis időben, amikor otthon van, szeretetet és megértést tanúsítson irántatok. Nem kell egekig magasztalni, amiért ő egész nap nyomja a pedált. Te meg egész nap a kicsit neveled, úgy, hogy közben millió gond nyomja a válladat. Ez sem kisebb feladat. Sajnálom, ha ő ezt nem érti meg. (Ilyenkor kéne pár nap szerepcsere, megértőbb lenne utána. :-D)
A pszichológus nem rossz ötlet, egyrészt láthatóan pánikban vagy, abból segít kimászni, másrészt háztartási, életvezetési tanácsokkal is szolgálhat, amik az anyagilag is nehéz időszak leküzdését segítik.
A kettővel előttem válaszoló 100% hogy nő volt, ne is haragudj elég sok marhaságot leírtál, gondolom Te is az a típus vagy aki mindenért a pasit okolja.
Most pedig a válaszom, igyekszem objektív lenni: szóval nekem az a véleményem, hogy semmivel nem nehezebb a nőnek sem ebben a helyzetben mert nem nyomja a vállát több súly mint a férfinak legalábbis a pénzügyeket nézve, a másik, hogy a férjednek meg kell felelnie egy idióta főnöknek, szórakoznak vele a rendőrök: "papíron még el se indult de már itt van", mondhatom azt is, hogy a közút egy veszélyes üzem aki hivatásszerűen dolgozik a közúton annak egyik lába a sírba a másik a börtönbe, neked legalább nem kell megfelelned másnak csak a családodnak, ha ő viszi haza a pénzt és dolgozik látástól mikulásig akkor elvárhatja joggal, hogy legalább otthon ne piszkálják. Most nem hibáztatlak félre ne érts, biztos nem rózsás a Te helyzeted sem de a férjednek még rosszabb és azzal nem fogsz előre jutni ha a családodat piszkálod.
Én abszolút nem piszkálom.Nem is nagyon hozom fel a pénz dolgot,csak látja rajtam. Megkérdezi mi bajom van, persze,hogy elmondom. Én tudom,h neki is nehéz. Szeretem és tisztelem nagyon. Csak ne mondana ilyeneket. így csak még nehezebb.
Köszönöm mindenkinek a választ!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!