Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy kicsit fura embernek is...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy kicsit fura embernek is lehet barátnője?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azért teszem fel ezt a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy nekem is lehet-e valamikor barátnőm. 21 éves vagyok és nem vagyok könnyű eset, valószínűleg van egy enyhe aszperger-szindrómám. Az olyan mint az autizmus, csak nem olyan vészes.

Sokszor nem értem meg az emberek érzelmeit, szerintem furcsán viselkednek. Azt sem értem, hogyan alakulhat ki egy olyan, hogy "én most járok valakivel". Ezt sohasem értettem. egy fiú meg egy lány, akiket ismerek, egyszer csak "járnak". Egyik napról a másikra. Mintha csak magától jönne, de velem nem történnek ilyenek.

Pedig vannak barátaim, szoktam beszélgetni mindenféléről, nem szoktam a terhére lenni a többieknek. Néhány lány mondta is, hogy aranyos vagyok. Nem vagyok biztos, hogy iróniával mondták, vagy tényleg úgy gondolták. Nem vagyok jó az ilyesfajta dolgok megállapításában. Nem is tudom, hogy mit kéne csinálnom, ha mondjuk megbizonyosodnék róla, hogy komolyan gondolták.

Igazából nem is tudom miért lenne jó egy barátnő. Néha elgondolkozom ezen. Nem lennék egyedül, esetleg elmennénk kézenfogva a térre és etetnénk egy csomó galambot. Én valahogy így képzelem el. Szerintetek van esélyem, vagy inkább ne is törődjek ezzel?

2011. júl. 4. 00:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mit jelent a betegséged, de a kérdésedre a válasz: nem csak kicsit, hanem nagyon fura embereknek is lehet barátnője.

De akarsz te egyáltalán barátnőt?

Még lenne egy kérdésem, lehet hgy hülye kérdés. Írtad, hogy nem érted meg mások érzelmeit... Neked vannak érzelmeid?

2011. júl. 4. 00:21
 2/11 anonim ***** válasza:
Azt, hogy valaki fontos neked, és megéri miatta felkelni, csak azért, hogy láthasd, azt el tudod képzelni? Nem bántásból kérdezem, hanem mert én meg a te helyzetedbe nem tudom magam beleképzelni :) Szóval, gondolom van, ami boldoggá tesz. Egy személy is lehet ilyen. Szerintem ne mondj le a dologról. Gondolom, akkor nem érted az embereket, akkor viselkednek furcsán, amikor nem logikusak. Hát, a nők sajnos hajlamosak erre, de vannak köztük, akik kiszámíthatóak, főleg, akik egyszerre okosak és kedvesek. Tetszett már amúgy lány?
2011. júl. 4. 00:24
 3/11 A kérdező kommentje:

Igen, nekem vannak érzelmeim, legalábbis úgy gondolom, szeretni valakit biztosan nagyon tudnék. A papagájomat is szeretem. Tudom, ez más de azért ez is érzelem. El tudom képzelni, hogy milyen boldog lennék ha lenne valaki akiért felkelek. Nem vagyok teljesen autista, leginkább mások érzelmeinek a kibogozása okoz gondot.

Abban igazad van, hogy a nem logikus dolgok zavarnak mindig össze. Jó volna ha minden olyan lenne mint a matematikában.

2011. júl. 4. 00:30
 4/11 RaksashaGirl ***** válasza:

Érdekes az első válaszoló válasza.. :S

Kishúgom is asperger-szindrómás, és hiperaktív is egyben, ami nem túl jó párosítás. :D nyolc éves, viszont már most nagyon jól tudja leplezni.. :) sok dolgot ő sem ért, de szerintem csak gondolj bele abba hogy hány nagy ember volt autista! Einstein, Bartók Béla(Ő is az volt. :) ).. Őket biztosan ismered te is. :) Előbb-utóbb te is rá fogsz jönni mit is jelent a szerelem érzése. MINDENKIBEN megvan ez az érzés, még benned is, csak benned mélyebben mint másokban. ;) Keres rá a neten az asperger-szindrómára, találni fogsz érdekes dolgokat, meg hogy hogyan leplezd a dolgot. :) Nálad furább emberek is szoktak párt találni maguknak! ;)

2011. júl. 4. 00:33
 5/11 anonim ***** válasza:
Fura lányok is vannak, nem? Például itt vagyok én.
2011. júl. 4. 00:34
 6/11 anonim ***** válasza:

2. válaszoló vagyok. Azt hiszem, most már értem, ne haragudj, ha megbántottalak.

De ha van igényed arra, hogy szeress valakit, akkor miért gondolod, hogy nem kéne törődnöd a dologgal? Keresd meg azt a lányt, aki iránt tudnál így érezni, és mondd el neki, hogy jó vele lenni. A jó kapcsolatok nem egyik napról a másikra alakulnak ki, minden előzmény nélkül, hanem úgy, hogy két ember érzi, hogy kölcsönösen kedvelik egymást, és megszerveznek egy találkozót, de az csak arra jó, hogy ki is mondják, amit amúgy is tudnak. Veled azért nem történik ilyen, mert neked nehezebb észrevenni, ha valaki kedvel. Ezt szerintem onnan ítélheted meg, hogy igyekszik a közeledben lenni, kérdez rólad, ilyenek. Az "aranyos" szót szerintem nem nagyon szokták ironikusan használni valakire. Ha ilyet hallasz, akkor mondd el te is, ha a lányt szépnek vagy kedvesnek gondolod. Általában így indul a dolog. Bocsánat tényleg, nem nagyon tudtam máshogy megfogalmazni, nem tudtam, hogy melyik része az, amit te is tudsz, de az eredeti kérdésedben körülbelül ezek voltak, így próbáltam ez alapján logikusan felépíteni.

2011. júl. 4. 00:55
 7/11 anonim ***** válasza:

Figyelj, semmi nincs veszve, ilyet ne is mondj hogy nincs értelme törődnöd ilyesmivel. Ha úgy érzed hogy tudnál kötődni lelkileg egy lányhoz, persze hogy van esélyed. Ja és ha azt mondták a lányok hogy aranyos vagy, akkor az úgy is van, iróniával nem lehet ilyet mondani. Szóval mindent bele, ne add fel :)

Woozie

2011. júl. 4. 01:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Volt mostanában egy ilyen jellegű kérdés:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szerelem-szex__parkapcsolatok_..

Nekem is van egy ilyen ismerősöm ő elég idegesítővé váltegy izonyos korban nagyon nehéz vele egy légtérben lenni, pedig régen mindenkinek eléggé szimpatikus volt. Tehát ezzel a rendellenességgel együtt is nagyon különböző emberek vannak. Emellett a típusú autizmus mellett még kialakulhatnak nagyon egyedi személyiségek. Ha te nem vagy az agyramászós kategória akkor nem látom okát miért ne lehetne. Az érzés meg majd jön ha megismerkedsz egy olyan lánnyal hidd el.

2011. júl. 4. 07:15
 9/11 anonim ***** válasza:
Ha külsőre nem vagy fura, akkor simán lehet.
2011. júl. 4. 08:37
 10/11 anonim ***** válasza:
Én azért megkérdezném, kedves kérdező: Ezt az Asperger-szindrómát orvos állapította meg nálad, vagy csak olvastál róla, és úgy gondolod, hogy illik rád?
2011. júl. 4. 08:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!