Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A büszkeség néha hátrányos. Igaz?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A büszkeség néha hátrányos. Igaz?

Figyelt kérdés

Nagyon sok kapcsolatot látok széthullni, mert a saját, önző büszkeségük az embereknek fontosabb, mint a másikért való áldozat.

Miért jó büszkének lenni olyannal szemben, akit szeretsz, akit mindennél jobban imádsz?

Miért ne lehetne levetni a büszkeséged amellett az ember mellett, akivel egy párt alkottok?

Miért kell még mellette is izmozni, falakat felhúzni, taktikázgatni, meg egyéb marhaságokat csinálni?

Mint valami szánalmas társasjáték, amiben az a lényeg, ki győz.

2011. júl. 3. 22:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
22 41es lány voltam 21 éves
2011. júl. 3. 22:42
 12/19 anonim ***** válasza:
Ebben igazad van, tényleg jobb félre tenni általában a büszkeségünket, mert az csak hátráltatná a kapcsolatot.
2011. júl. 3. 22:43
 13/19 .Daniel. ***** válasza:
Csernus dokitól régen olvastam valami olyasmit hogy akkor lesz egy kapcsolat jó ha eltűnik a Te és az Én és létrejön a Mi.
2011. júl. 3. 22:51
 14/19 anonim ***** válasza:

Azért a büszkeség meg az önzőség az két elég külön dolog. Az önzőségnek nem szabad dolgoznia egy kapcsolatban, de azért a büszkeségünket valamilyen szinten meg kell tartanunk... pl, minél jobban szeretek valakit, annál kevésbé vagyok önző, de ha megcsal, akkor annál jobban előjön belőlem a büszkeség, az az érzés, hogy nem érdemelte meg a szeretetemet, és nem fogok neki megbocsátani.

De egyébként az ilyen harctérszerű kapcsolatokat meg az egymással versengő párokat én se értem.

2011. júl. 3. 22:55
 15/19 A kérdező kommentje:

22:41 - Azért nem azt mondtam, hogy az öntudatodat add fel. :)

22:41 , 2. - Én is jártam így. Mindent megtettem, ami tőlem telt, és nemhogy jobb, csak rosszabb lett.

Igen, azt elismerem, hogy teljesen feladni a büszkeséget bolondság, de ha az kell egy probléma megoldásához, párkapcsolatban, szükséges. Vannak, akik a végsőkig ragaszkodnának hozzá. Az a gond.

A harctérszerű szerintem úgy alakul ki, hogy mással nem mernék megcsinálni, így viszont egy kis "játék", mert ugye a másik tolerálja - egy darabig.

2011. júl. 3. 23:02
 16/19 anonim ***** válasza:
ha levetkőzd valaki miatt a büszkeséged abból az lsz hogy papucs lesz a pár egyik tagja.
2011. júl. 3. 23:37
 17/19 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom. Szerintem aki büszke az nem feltétlenül önző is. Én hozok áldozatokat a páromért, és cserébe csak egy áldozatot várok, a hűséget. A hűtlenséget maximum csak egyszer tudnám megbocsájtani neki, ha őszintén megbánja. Ha másodszor is átvág akkor hadd engedjek már a büszkeségemnek, hogy ne engedjem még egyszer átvágni és megalázni magam. Szerintem a büszkeség és az önzőség között azért van néhány lépcsőfok, de ki hogy látja.
2011. júl. 5. 13:24
 18/19 anonim ***** válasza:

"Tudod mi az?

Szeretni valakit, s letagadni ha kérdezik.

Minden utcán őt keresni,

várni, s ha jön közömbös arcot vágni.

Becsukni értéktelen gondolatokba,

s kicsinylően megvetni szavakban.

S úgy tenni, mintha nem is érdekelne.

Égő könnyekkel szenvedve aludni,

mosolyogni, bár a szíved ég...

Tudod mi az?

Női büszkeség!!!"

2011. júl. 5. 14:20
 19/19 anonim ***** válasza:
A beképzeltség, önzés és bunkóság sokszor hátrányos.
2011. júl. 5. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!