Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A büszkeség néha hátrányos. Igaz?
Nagyon sok kapcsolatot látok széthullni, mert a saját, önző büszkeségük az embereknek fontosabb, mint a másikért való áldozat.
Miért jó büszkének lenni olyannal szemben, akit szeretsz, akit mindennél jobban imádsz?
Miért ne lehetne levetni a büszkeséged amellett az ember mellett, akivel egy párt alkottok?
Miért kell még mellette is izmozni, falakat felhúzni, taktikázgatni, meg egyéb marhaságokat csinálni?
Mint valami szánalmas társasjáték, amiben az a lényeg, ki győz.
Azért a büszkeség meg az önzőség az két elég külön dolog. Az önzőségnek nem szabad dolgoznia egy kapcsolatban, de azért a büszkeségünket valamilyen szinten meg kell tartanunk... pl, minél jobban szeretek valakit, annál kevésbé vagyok önző, de ha megcsal, akkor annál jobban előjön belőlem a büszkeség, az az érzés, hogy nem érdemelte meg a szeretetemet, és nem fogok neki megbocsátani.
De egyébként az ilyen harctérszerű kapcsolatokat meg az egymással versengő párokat én se értem.
22:41 - Azért nem azt mondtam, hogy az öntudatodat add fel. :)
22:41 , 2. - Én is jártam így. Mindent megtettem, ami tőlem telt, és nemhogy jobb, csak rosszabb lett.
Igen, azt elismerem, hogy teljesen feladni a büszkeséget bolondság, de ha az kell egy probléma megoldásához, párkapcsolatban, szükséges. Vannak, akik a végsőkig ragaszkodnának hozzá. Az a gond.
A harctérszerű szerintem úgy alakul ki, hogy mással nem mernék megcsinálni, így viszont egy kis "játék", mert ugye a másik tolerálja - egy darabig.
"Tudod mi az?
Szeretni valakit, s letagadni ha kérdezik.
Minden utcán őt keresni,
várni, s ha jön közömbös arcot vágni.
Becsukni értéktelen gondolatokba,
s kicsinylően megvetni szavakban.
S úgy tenni, mintha nem is érdekelne.
Égő könnyekkel szenvedve aludni,
mosolyogni, bár a szíved ég...
Tudod mi az?
Női büszkeség!!!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!