Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vegyem rá a páromat, hogy keressen munkát?
Miért nem talál olyan munkát munkát? Van felsőfokú sulija? Beszél legalább egy nyelvet? Ha valamelyik nincsen, akkor az előző munkája inkább a szerencsén múlott és most magasra tette a lécet. De a lébecolást könnyű megszokni, főleg, ha jön valahonnan a pénz, ami arra elég, hogy vegetálj.
És osztom az előttem hozzászólókat! A helyedben messzire elkerülném, mert az ilyen nem változik!!! Aki kibírja 1 évig meló nélkül az örökké ilyen marad és nem csak így nem számíthatsz rá, hanem otthoni segítségben sem. Egy ilyen alakra ne akard alapozni a jövőbeni gyermekeid életét.
Láttam már sok ilyet!
31N
Szerintem is kár abban reménykedni, hogy majd megváltozik. Egy éve vagyok együtt a barátommal, és eleinte én is azt hittem, hogy majd összekapja magát, hogy csak átmeneti időszak ez nála. De akinek nincs ambíciója, annak nem is lesz. Mikor összejöttünk dolgozott, pincérkedett. Középsuli után rögtön elkezdett dolgozni (szerinte kényszerből - szerintem meg alapból nem is akart tovább tanulni). Pár évig ez jó is volt neki. Miután összejöttünk pár hónap múlva megszűnt a munkaviszonya. Azóta vegetál. Talpraesett embernek hittem, azt gondoltam, hogy majd talál valami mást. De nem. Ő pincérként szeretne dolgozni, mert azt szereti. De mivel egy kisvárosban élünk, ahol kb. sorra zárnak be a szórakozóhelyek, erre nem sok esély van. Felsőfokú diploma nélkül meg ugye vagy elmegy árkot ásni, vagy megpróbál elhelyezkedni a szakmájában (Ami jól is fizetne - a felszolgáló fizetéshez képest főleg). És itt a bibi, hogy ő azt gyűlöli, ő azt soha, azt csak azért tanulta, mert az anyjáék rákényszerítették. + Meg kellene csinálnia egy vizsgát hozzá (amit anno nem tett le, mert ő úgysem ezt akarja csinálni). Próbáltam meggyőzni, hogy túl sok választása nincs, vagy hogy még tanulhatna is valami mást (de hát itt meg ugye előjön az, hogy fogalma sincs, hogy mi is szeretne lenne). Kocsmát/kávézót akar nyitni - Ez a nagy "terv". Nulla anyagi tőkével. És csodálkozik, hogy kiakadok, ha szóba hozza. (Persze azonkívül, hogy "Majd nyitok egy kocsmát magamnak", nem történik semmi.) És zavar, mostmár egyre jobban. Van diplomám, dolgozom vele 2 éve (relatív elég jól keresek), mellette levelezőn igyekszem megszerezni a másoddiplomámat, tervben van még egy nyelvvizsga, meg egy szakirányú továbbképzés. Tudom, hogy mit akarok csinálni, és azt is, hogy ahhoz mi mindent kell tennem. És zavar sajnos, hogy ő meg néz ki a fejéből és sajnálkozik, hogy a mai világban senki sem talál munkát....
Szóval....én is azt gondolom, hogy kutyából nem lesz szalonna. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!