Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért van az hogy egyre több...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van az hogy egyre több olyan kérdész van ami a végzetségen alapulo párkapcsolatrol szol?

Figyelt kérdés

Egyre több olyan kérdést olvasni hogy "a párom egyetemet végzett én meg csak szak iskolába járok,és hogy ez baj e"

miért jelenthet gondot ez egy párkapcsolatban?

2011. jún. 18. 08:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
51%
Hallottad már azt,hogy suba-subához,guba-gubához?
2011. jún. 18. 08:56
 2/16 A kérdező kommentje:

Ez szerintem butaság.

Egy egyetemet végzett embernek csak olyan párja lehet aki szintén egyetemet végzett?

2011. jún. 18. 08:57
 3/16 anonim ***** válasza:
mert van ahol gondot okoz a végzettség késöbb.pl vita és a fejedhez vágja hogy te buta vagy ne szolj bele,hasonlok...
2011. jún. 18. 08:58
 4/16 anonim ***** válasza:
50%
és am nem egyetemi végzettségünek nem csak olyan párja lehet,ugyanis az egyetemeista sem okos csak simán tanult.ami egyébként megint csak annyira igaz,hogy a tantárgyához ért,máshoz nem biztos...
2011. jún. 18. 08:59
 5/16 anonim ***** válasza:
Ma már nem annyira a végzettség számít semmiben sem. Van, hogy vagy különösebb végzettség nélkül, vgay ugyan végzettséggel, de egy egészen más területen indít valaki vállalkozást, ami sikeres és meg is marad, talán ez számít ma okosságnak, rátermettségnek. Ha ott működik, a párkapcsolatban is találkozhat két olyan ember, akik jól megértik egymást a végzettségük különbözősége ellenére is, vagy olyanok, akik ugyanilyen helyzetben meg mégsem.
2011. jún. 18. 09:07
 6/16 anonim ***** válasza:
Van akinek ez fontos van akinek nem,ez ilyen.Lehet látni boldog szakmunkás-diplomás házasságokat ugyanúgy mint boldogtalan diplomásokat együtt.
2011. jún. 18. 09:07
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó nagy hülyeség. Egy egyetemista is lehet s*ggfej. Lehet, hogy sokkal butább mint a csak érettségis ember. Nekem az "apósom" egyetemet végzett... valamilyen szinten náluk ez a diploma elvárt, de az apósom leírja a majd-ot LY-vel. Tehát hova az a diploma? Lehet, hogy nekem nem lesz, de kitudja lehet, hogy majd 30 évesen jövök rá, hogy én szeretném és elvégzek egy fősulit, de jelen pillanatban nekem más a fontos. :) Például a nyelvtudás, amit ő mondjuk nem tud, mert akkor még nem volt követelmény. Tehát ha egy kapcsolatban ez a kérdés felmerül, esetleg elvárás lenne, akkor onnan gyorsan menekülj :) Az én páromnál szerencsére nem elvárás, ő annak örül, hogy nem egyik napról a másikra élek, hanem igenis dolgozok és tanulok, csak nem fősulin és egyetemen :)
2011. jún. 18. 09:11
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem az iskola jellege okoz gondot ezekben a kapcsolatokban.

Ahhoz, hogy két ember sokáig jól meglegyen együtt, nem árt, ha szellemileg is egymásra tudnak hangolódni, tudnak beszélgetni, és egyenrangúak.

Ha az egyik fél lényegesen - mondjuk ki - butább, mint a másik, akkor ő kiszolgáltatottnak, megalázottnak érezheti magát egyes esetekben, míg a másik fél fog keresni olyan kapcsolatokat, ahol tud beszélgetni arról és olyan szinten, amiről és ahogy ő szeretne.

Lehet tiltakozni, de a sikeres házasságok titka tényleg az, hogy "suba a subához, guba a gubához", a két fél hasonló körülmények közül indul, hasonló társadalmi réteg, műveltség, és a többi.

Ha egy szakmunkás szeret olvasni, színházba járni, tájékozott, természetesen lehet megfelelő pár egy két diplomás egyetemi docensnek, aki szintén szeret olvasni, színházba járni, és szívesen vitatkozik a politikáról. Miközben lehet, hogy egy olyan másik diplomás, aki azt se tudja, ezek mi fán teremnek, csak a buli, pia, szex érdekli, és leszólja, aki beül egy csellókoncertre, nem lesz számára jó társ: egyszerűen megunja.

A papír sok esetben nem jelent semmit, főleg ma, amikor néha sírni tudnék, kiket vesznek fel felsőoktatásba. :S

2011. jún. 18. 09:17
 9/16 anonim ***** válasza:
67%
az én pasim most szerez közgáz diplomát, én meg egy egyszerű szakmunkás sulit végeztem csak el, és érezteti, hogy ő valaki, (illetve csak szeretne lenni egyenlőre, mert egy tapló paraszt az iskolai végzettsége ellenére).
2011. jún. 18. 09:40
 10/16 anonim ***** válasza:
Azért ezek a dolgok szerintem már az ismerkedés fázisában kiderülnek, hogy felérnek-e agyilag egymáshoz. Mondjuk szánom az olyan diplomást, aki kategorikusan kijelenti, hogy a párja is csak pedigrés-diplomás lehet, ez a mentalitás már önmagában is magáért beszél. Gondolom, hogy a pénz azért itt is biztosan felülírhatja ezt a gondolkodásmódot.:D
2011. jún. 18. 09:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!