Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit szólnál/tennél ha a feleségedről kiderülne pár év házasság után, hogy azért nem lehet gyereke mert fiúnak született?
Mélységesen csalódnék benne, hogy ezt nem mondta el nekem korábban. Nem azzal lenne problémám, hogy nem lehet gyereke, mert ha szeretek valakit, akkor ezzel együtt szeretném, és megoldanánk máshogy a dolgot. Viszont az, hogy éveken át titkolta előttem a dolgot, olyan mély sebet hagyna benne, ami miatt nem tudom, meg tudnék- e bocsájtani neki. Nem valószínű, hogy tudnék bízni benne ezek után. Az, hogy vele maradnék e, attól függ, milyen magyarázattal szolgál, és hogy mennyire erős a szerelmünk...
Bocsánat, hogy lányként írtam, de fordítva is előjöhet a helyzet, így gondoltam mindegy, hogy lány vagy fiú e a válaszoló.
20/L
hmm
vannak ilyen esetek a genetika érdekes dolgokra képes
szerintem ha szereti a párja akkor meg lehet oldani a gyereket másképpen is
mivel maga az a személy sem tudta akkor nem az ö hibája ezért nem lehet ok a haragra szerintem az alany is rosszul érzi magát e miatt
Van egy ilyen betegség, egyáltalán nem is derül ki, hogy az illető nem lány, egészen addig, amíg hiába várják, nem jön meg a menstruációja, és a nőgyógyászati vizsgálaton kiderül, hogy azért, mert nincsenek belső női szervei, a hasüregében a petefészek helyett herék vannak... De mire férjhez megy, ez azért csak kiderül... Itt a leírása:
"Morris-szindróma egy enzimhiány következménye, ami által a férfi XY kromoszómák ellenére a fenotípus közel tökéletesen nőies. A szövetek ugyanis nem érzékenyek a férfihormonok hatására. Jellemző a magas, nőies alkat, dús keblek. A hüvely valamivel rövidebb, de normális is lehet. A méh hiányzik, a petefészkek helyén herék találhatók. A páciens leggyakrabban a menstruáció teljes hiánya miatt keresi fel az orvost. A Morris-szindróma felismerése könnyű, mert a fanszőrzet és a hónaljszőrzet teljesen hiányzik. A rendellenesség gyakori a manökenek között, mert a szép, sudár, nőies alkat és esztétikus emlők erre a foglakozásra nagyon is alkalmassá teszik az embert. A herék a nagyajkakban, az ágyékcsatornában vagy a hasüregben találhatók meg."
"Ok és ha ő sem tudta? Mert csak XY kromoszómája volt, de kukija nem. Sok ilyen van."
Aztán a 20-30 éve alatt nem tűnt fel neki, hogy nem menstruál? Egyszer sem volt nőgyógyásznál? Hagyjuk már...
Helló, ez a tesztikuláris feminizáció nevű betegség.
A magzat, annak ellenére, hogy megtermékenyüléskor- fiú (XY kromoszóma) valamilyen ok miatt a termelődő tesztoszteron nem hat a szervekre, és lánynak fejlődik. Úgyhogy lányként születik és lányként is nő fel. Általában ezek a csajok az átlagnál magasabbak és nagyon jól néznek ki. A nőgyógyásznál szokott kiderülni, amikor 15-18 évesen elvetődnek hozzá, hogy nincs menzeszük. A nőgyógyász beléjük kukkant (rendes puncijuk van), de nem lát méhszájat. Merthogy nincs méhük, -és így gyerekük sem lehet.
Szóval, kedves kérdező, nem fiúnak születik az ilyen ember, hanem nőnek. Viszont nézd a dolgok jó oldalát, simán tolhatod bármikor puncin, biztosan nem lesz terhes.
Az utolsónak igaza van abban, amit írt- nem tűnt fel neki, hogy nem menstruál? Ha valakinek 16 éves koráig nem jön meg, akkor már ajánlott orvoshoz fordulni, ha meg 18 évesen sincs menses, akkor meg mindenképp kell.
Gondolom a feleség nem ebben a korban van, így valami nem stimmel ezzel az egésszel. Vagy volt menstruációja is?
Mindegy, abban az esetben, ha ő maga se tudott róla, akkor pedig természetesen ugyanolyan maradna a kapcsolatunk, mint előtte, hiszen olyannal házasodnék csak össze, akit tiszta szívemből szeretek, és vele maradok jóban-rosszban. A gyerek kérdést pedig megoldanánk másképp.
Tehát például lányként belegondolva, ha a párom huszonévesen prosztatarákot kapna (sajnos manapság egyre gyakoribb), és többé képtelen lenne szexuális életre, esetleg gyereke se lehetne (tehát a sperimumképződéssel is gond lenne), akkor is Vele maradnék, mert szeretem. Nem azt fogadja meg az ember a házasságkötésnél, hogy jóban- rosszban, egészségben- betegségben, míg a halál el nem választ? Aki nem gondolja komolyan, annak meg nem való házasság. Én így gondolom.
20/L
A komment megírásának időpontja: ma 13:16
Ha nincs petefészke, hogy lehetett peteérése? Ha nem volt peteérése, hogy menstruált?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!