Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van egy velem egyidős (22 éves) fiú, aki csoporttársam és tetszik nekem. Van esély arra, hogy sok-sok beszélgetés után belém szeret?
Ez a fiú eléggé "fura", úgy tűnik, egyáltalán nem érdeklik őt a lányok. El lehet vele beszélgetni, de magától talán még a beszélgetést se kezdeményezné, annyira zárkózott. Vannak barátai az egyetemen kívül (lánybarátai is), de én innen "messziről", az eddigi beszélgetéseink alapján azt szűrtem le, hogy a barátai is inkább csak haverok, és igazán közel nem enged magához senkit.
Mi múlt félévben sokat beszélgettünk, de aztán a "dologból" semmi sem lett. Akkor azt hittem, vmennyire sikerült közel kerülnöm hozzá, de utána tett pár dolgot (illetve: NEM tett), amik kiábrándítottak. Pl. "alapvető dolgok" maradtak el: se karácsonykor, se szilveszterkor nem írt egyetlen sort sem (pedig viszonylag rendszeres e-mail kapcsolatban állunk), a vizsgáit nem törekedett azokra az időpontokra tenni, amikor én is bementem az egyetemre, és még sorolhatnám.
Ezek ellenére mégis azt érzem olykor, hogy érdeklem őt! Tudom, mindez furán hangzik, és kívülről egyértelműen úgy tűnhet, hogy bunkó, de nála sajnos nem bunkóság az, hogy nem ír egy sort sem mondjuk karácsonyra - ő alapból ilyen.
Szóval, mintha nem tanulta volna meg, hogyan kell együtt élni más emberekkel, és mikor mit illik tenni.
... A kérdésem csak az lenne, hogy van-e itt olyan lány, aki hasonló, "reménytelen esetnek látszó" fiúval jött össze, és ha igen, mit tudna tanácsolni nekem: mit tegyek, hogy nyisson felém?
Ebben a félévben megint alkalmunk nyílik majd közös órák előtt/után beszélgetni, és én szeretnék közel kerülni hozzá.
Vajon van remény?...
Szívesen meghallgatnék történeteket - akár negatívakat is, tudni szeretném, mik az esélyeim egy ilyen fiúnál.
Na, én nem lány leszek, de egy lánybarátommal megesett valami kísértetiesen hasonló dolog. Az a különbség, hogy ők össze is jöttek, de pár hónap után nagy csalódást és sírás lett a dolog vége.
Nézd; itt Te nagyjából leírtad, mit vársz el alapból egy másik embertől. Ez az ember pedig nem adja meg ezt. Ez nem az ő hibája, ő ilyen, valószínűleg nem fog változni, de ettől még lehet szeretni. Viszont ha összejönnétek, ugyanezek a problémák akkor is meglennének, és ettől sosem volna felhőtlen a kapcsolat, és idővel nagyon elegetek lenne egymásból. Remény persze lehet (arra, hogy összejöjjetek), de így minek? Legyetek inkább barátok.
Van remény hogy közelebb kerülj hozzá, ezt még jobban ki kell tapasztalnod nála.Lehet hogy volt pár csalódása és azért távolságtartó mindenkivel.Ebben az esetben ha beszélgetéssel nem megy, akkor valamelyik közös ismerősötöknek hintsd el, hogy tetszik neked.Ha elmondja a srácnak, akkor nyilván nyitni fog feléd ha érdekled.
Azonban tudnod kell, hogy lehet hogy valamilyen személyiségzavarban szenved, ez súlyosabb.Ugyanis itt ha veszélyben érzi az ő megteremtett világát és úgy érzi hogy valaki túl közel kerül hozzá, akkor még jobban összezárja magát, te meg nézhetsz másik férfi után.Ismerem az ilyen típust, nekem is van egy hasonló haverom.
Nézd meg az interneten az Elkerülő személyiségzavart.Ha nagyjából illik rá a leírás, akkor valszeg ez lesz a probléma.Ha igen, akkor először mint haver, vagy barát közeledj hozzá szerintem, nem kell még az elején kimutatni hogy tetszik neked.
szerintem lehet remény. az én barátom is nagyon zárkózott mindenkivel szemben és bennem is felvetődtek ezek a kérdések mielőtt összejöttünk. Arra készülj fel, hogy nem lesz egy könnyű menet. Szinte biztos, hogy sok ideig fog tartani amíg közel kerülsz hozzá.
Ne várd tőle, hogy más legyen, mint ami... Persze barátom is sokat nyílt felém, de a zárkózottsága azért megmaradt valamennyire.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az a baj, hogy titkon én is úgy érzem, hogy ez egy veszett ügy. Az első válaszolónak igaza van: ha össze is jövünk vmilyen csoda folytán, de az emberekhez való hozzáállása nem változik meg, akkor ennek a kapcsolatnak úgyis szakítás lesz a vége.
Én egyébként most sem tervezek "örökre". Ne értsetek félre, nem kihaszálni akarom őt. Ha minden jól alakulna, bármi lehetne..., de most csak azt érzem, hogy "jó lenne megpróbálni ezt az egészet és együtt lenni, hogy eldőljön, összeillünk-e". Ezt persze neki is megmondanám, ha arra kerülne a sor.
Udvarolni nem akarok neki :(, az a maximum, hogy kedves vagyok vele és figyelmes. Amíg ezt sem viszonozza, nem tudok továbblépni (pedig már jópárszor elképzeltem, hogy megfogom a kezét, stb.).
Megnéztem, mi jell. az "elkerülő személyiségzavarra". Nos, sztem ő nem szenved ebben, mivel még csak nem is törekszik arra, hogy mások szemében "jó legyen". Olyan sokszor, mintha az egész világ hidegen hagyná. Nem görcsös vagy feszült - egyszerűen csak érdektelen. :( És van benne némi felsőbbrendűségi érzés is sztem.
Korábbi csalódásról nem tudok, őszintén szólva én még azt sem tudom róla elképzelni, hogy már volt barátnője. Egyszerűen nem nyit a lányok felé sem. :(
... Jó, gondolom, most mindenki azt kérdezi magában, hogy vajon mit akarhatok tőle és mit eszek benne.
Az a baj, hogy én sem tudom. Talán az tart mellette, hogy nincs más a láthatáron? ... Nem tudom.
Szeretném azt hinni, hogy ő nem egy "reménytelen" eset, és ha engem választani, megváltozna mellettem az előnyére.
Utolsó válaszoló (és persze többiek): szted ha "veszélyben" érezné a pozícióját (tehát ha feltűnne a láthatáron egy udvarló) és valóban nem volna közömbös irántam, akkor összeszedné magát és lépne? Neked hogy sikerült összejönnöd a hasonló lelkialkatú barátoddal? ... És "mellesleg": boldog vagy mellette?
Nekem van hasonló lelki alkatú barátom és úgy jöttünk össze, hogy szinte csak velem volt jóban lányok közül, amikor fel kellett kérni keringőzni vkit szalagavatóra. A közös táncpróbák azért dobtak a dolgon. Meg elvileg vhol a kertek alatt el is jutott hozzá az info, hogy tetszik nekem, de nem én akartam, hogy eljusson hozzá ez véletlen volt.
Most ez alapján, amit reagáltál a válaszokra, szerintem aki neked tetszik, az zárkózottabb, de nem tudhatod, hogy mennyire lesz képes megnyílni. Ha semennyire, akkor az biztos, hogy rossz lesz. De az is kérdés, hogy neked mi az elvárásod. Én boldog vagyok mellette és szeretem (de ne felejts ki, hogy a barátom az képes volt valamennyire megnyílni miután összejöttük). Nem ismerem azt, aki tetszik neked, ezért nem tudom, hogy mennyire nyílna meg, és azt sem, hogy te mit vársz el. Engem nem zavar, hogy ilyen, mert én is hajlamos vagyok egy kicsit a zárkózottságra. Inkább az előző pasim zavart, aki meg pont hogy nagyon nyílt volt és az olyan távol állt tőlem. remélem tudtam segíteni :)
És ha mégis összejöttök, akkor az milyen kapcsolat lesz? Valszeg ugyanúgy nem írna egy sort sem karácsonyra meg ehhez hasonló dolgok.
Nem akarlak lebeszélni semmiről,de azért ezen gondolkozz el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!