Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit tennél, ha úgy éreznéd a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél, ha úgy éreznéd a párod "élősködik" rajtad?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt a párommal, mindketten 22 évesek vagyunk, diákok. Eleinte teljesen más volt mint mostanában. Néhány hónapja bárhova megyünk elvárja, hogy én kérjem el otthonról az autónkat, mert autóval kényelmesebb, és ő éppen ezért meg azért nem tudja elkérni... de ha már elmentünk akkor fizessem én a kaját, mert nekem van étkezési utalványom, és az "nem pénz", ilyenek. Az ilyen megjegyzéseknél már sokszor legszívesebben az asztalra csapnék, hogy álljon már le. Engem is félig a szüleim tartanak el, félig az ösztöndíjamból élek, szükségem van minden fillérre... Próbáltam már rá finoman, és keményebben is utalni, hogy a benzin pénz ám, és mondtam már nemet is, hiszen a heti kajajegyem is úgy van kiszámolva, hogy nekem az pont elég legyen, és így is ő eszi el a felét. Ha fel jön hozzám, rögtön nyitja a hűtőt, vagy megjegyzi az orra alatt hogy főzhettem volna valamit stb. Én nagyon szeretem őt, de nekem ez így már nem megy tovább! Hogyan mondhatnám meg neki finoman, hogy az én ölembe sem csak úgy potyog a pénz?! Volt hogy mondtam menjünk inkább busszal, nem, mert neki nincs kedve annyit ülni a buszon, meg egyébként is át kéne szállni egyszer, és azzal is mennyi idő elmegy, inkább nem is mentünk sehova. Nekem ez már NAGYON sok!!! Csak én reagálom túl?

Én úgy képzelek el egy kapcsolatot, hogy a költségeket megosztjuk. Sosem várnám el senkitől hogy "eltartson", ha megyünk valahova, akkor mondjuk ő fizeti a benzint, én a vacsit vagy bármi. Nekem ez így tűnik korrektnek. Az sem baj ha néha én fizetek, néha ő... az is oké, ha én kicsit többek adok anyagilag egy kapcsolatba mint a párom, de legalább érezném, hogy nem csak a pénz érdekli, hogy vegyem neki a kaját, taxizzam mindenhova, etessem meg, szórakoztassam stb. Ma is azért ülök itthon, mert buszozni nem hajlandó a drága, én meg közöltem, hogy akkor nem megyünk sehova... Már célozgatni sem tudok, vagy nem veszi észre, vagy nem akarja észre venni mire próbálok kilyukadni. Soha egy darab sajtot, vagy egy doboz rámát nem venne, de elvárja hogy minden este meleg vacsival várjam (amikor még magamra sincs időm főzni sokszor). Hogy lehet ezt úgy elmondani, hogy ne legyen belőle sértődés de kicsit észbe kapjon?

2011. jún. 2. 19:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Most például elmehettél volna egyedül vagy a barátaiddal, ő meg üljön otthon, ameddig csak akar.
2011. jún. 2. 19:48
 2/12 anonim ***** válasza:
Minek célozgatsz? Mire vársz még? Mondd már meg neki végre a magadét..! Meddig akarod még ezt eltűrni? Állj szépen a sarkadra!
2011. jún. 2. 19:53
 3/12 anonim ***** válasza:

Örökbefogadtatta magát?

Szóból áltban szokott érteni az ember!

2011. jún. 2. 19:54
 4/12 anonim ***** válasza:
legközelebb ha kér valamit mondd meg nyíltan hogy nincs pénzed benzinre.. nincs pénzed a kajájára mert el fog fogyni a jegyed
2011. jún. 2. 19:54
 5/12 anonim ***** válasza:
Hiszen te vagy a párja és ha problémád van ülj le vele és beszéld meg. Szerintem ezt azért nem kéne továbbra is így csinálnia.
2011. jún. 2. 19:57
 6/12 A kérdező kommentje:
Ezt én így elmondtam már neki ezerszer, hogy nekem sincs ingyen a benzin, most nincs erre meg arra pénzem, ha csekkolja a hűtőt és megjegyzi szemrehányóan hogy szinte üres, akkor is elmondom neki, hogy nem volt pénzem, holnap mielőtt jössz bevásárolhatnál, stb stb. Ezt éretettem "célozgatás" alatt, de ebből nem fogja fel, hogy nem kívánom eltartani!
2011. jún. 2. 19:58
 7/12 anonim ***** válasza:
akkor meg tényleg nyíltan kéne megmondanod hogy állandóan te fizetsz mindent és szeretnéd ha beadná a havi X benzinköltség meg a kaja felét
2011. jún. 2. 20:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Éppen ezért mondd el neki nyíltan, hogyha enni, kocsikázni, tudjamisén mit akar, akkor szálljon be a költségekbe, különben nem fog se enni, se kocsikázni, se semmit. És azt meg aztán végképp szard le, ha ezen megsértődik, mert az élet nem így működik, ahogyan ő azt elképzeli.
2011. jún. 2. 20:02
 9/12 anonim ***** válasza:
Ne célozz, hanem konkrétan mondd el neki a problémát. Ha nem fogja fel akkor meg lépni kell valamit... Az alap lenne, hogy ilyen dolgokat felfogjon.
2011. jún. 2. 20:02
 10/12 A kérdező kommentje:
Ahogy mostanában viselkedik, már engem is teljesen elbizonytalanított, hogy ilyen párt akarok-e magam mellé. Én most egy darabig biztosan nem keresem, ma összevesztünk emiatt, és még ő volt megsértődve... ha annyi nem lesz benne, hogy legalább felhívjon egy-két napon belül, akkor részemről azt hiszem ha nehezen is, de ennyi volt. Ha felhív akkor pedig itt az ideje beszélgetnünk egyet.
2011. jún. 2. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!