Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy csinálnátok ezt a dolgot...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy csinálnátok ezt a dolgot a leghumánusabban, hogyan értetnétek meg, hogy ennek a kapcsolatnak vége?

Figyelt kérdés

Van egy 5 éves kapcsolatom, együtt is élünk. Hatalmas szerelem volt. Az elmúlt hónapokban (inkább az elmúlt évben) borzasztóan megromlott. Egyszerűen nem vagyunk képesek egymáshoz alkalmazkodni, a legalapvetőbb tisztelet halt ki a kapcsolatunkból. Az együttélés szabálya, hogy kompromisszumokat tudjunk kötni, hogy mindkét félnek boldogság legyen a kapcsolat, ne stressz és teher.

Szépen megkérem valamire, elmondom neki ezerszer, még annál is többször és egyszerűen semmibe veszi a kérésemet. Mintha az egyik fülén bement volna a másikon azzal a lendülettel ki. Következő alkalommal minden ugyanúgy történik. Semmibe veszi a munkámat (házimunkára gondolok), hiába takarítok fel tízszer egy nap, ő ugyanúgy bejárkál cipőben, ugyanúgy szétdobálja a ruháit, ugyanúgy széthagy a konyhában mindent, pedig nagyon jól tudja, hogy előtte 10 perccel lett kipucolva az egész lakás. Egyszerűen átnéz az ilyen dolgokon, pedig régen nem volt ez. És milliószor próbáltam megbeszélni vele, már nem érdekli..

Egyre gyakrabban torkollik a "beszélgetés" ordibálásba, az alapvető kommunikáció kezd megszűnni közöttünk. Magányos vagyok, nem vagyok boldog, sőt...

Tudom, hogy nincs már köztünk szerelem, de nem bírom kimondani neki és ő se nekem, pedig valószínűleg ezzel ő is tisztában van. Valamelyik héten erőt vettem magamon, és megmondtam neki, hogy mire hazajövök a munkából, már ne legyen itt (a lakás az enyém). El is ment, mikor hazaértem nem volt itt, sem a cuccai. Fél óra múlva csengetnek, kinyitom az ajtót, ott áll ő, aki bármilyen kérdés, bármilyen kommunikáció nélkül bejött a lakásomba és közölte velem, hogy mostmár hagyjam abba a hisztit- és visszapakolta a cuccait. És én nem mondtam semmit, mert ennyire gyenge vagyok.. De nem jó. Napról napra egyre jobban érzem, hogy beleroskadok ebbe az egészbe, hogy képtelen vagyok már a vele együtt való életre, hogy nem szeretem már, de borzasztóan kötődök hozzá..

Tudom, hogy már nem lehet megmenteni ezt az egészet.

Tudom, hogy mi lenne a helyes lépés, de egyszerűen nem merem meglépni. Nem érzem magam ehhez elég erősnek és elég tudatosnak. Rettenetesen hiányozna, de hosszútávon tisztában vagyok vele, hogy egy helyes döntés van, és az a szakítás. Mit tegyek, ti mit tennétek?..

2011. jún. 1. 10:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Leülnék vele és minden indulat nélkül szakítanék. Ne úgy, hogy "mire hazajövök ne legyél itt", egy öt éves kapcsolatot nem így kell lezárni. Szépen megbeszélitek, de előtte határozd el, hogy bármit is mond, bármit is tesz, itt ennek vége. És ehhez tartsd is magad.
2011. jún. 1. 10:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Tudod, hogy mi a probléma. Azt is tudod, hogy mi lenne az egyetlen helyes megoldása. A következményekkel is tisztában vagy. Ezerszer átgondoltad a dolgot tárgyilagosan. Akkor nem értem mi a kérdés! Akaraterőt, elszántságot sajnos nem tudok adni. Pedig adnék ha lehetne elhiheted. Légy erős csajszi és lépj, mert az élet és a boldogság rád vár...de hiába...
2011. jún. 1. 10:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Így van ahogy az első írja, szépen megbeszélitek és barátságban, csendben lezárjátok, elváltok. Meg kell értenie, hogy ez így egyikőtöknek sem lesz jó. Jó volt szép volt, de ennyi volt. Nem kell a harag, biztos hiányozni fog, mert megszoktad őt, de majd lesz más, akit megszoksz és akivel még boldog is leszel, és ő is.
2011. jún. 1. 10:47
 4/10 anonim ***** válasza:
Ne pazarold az időd,csak egymástól veszitek el a boldogság lehetőségét...lépjetek tovább,nehéz,de jobb lesz hidd el
2011. jún. 1. 10:52
 5/10 anonim ***** válasza:

Se vele, se nélküle állapot!

Nem jó ez így, szakítani kell minél előbb, nem szabad halogatni, mert csak kínszenvedésl egy ilyen kapcsolat.

2011. jún. 1. 10:53
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Ez a szoveg egy tobb eves blogbol van, eloszeretettel masoljak be erre a sitera, nehogy valaszoljatok:D
2011. jún. 1. 11:04
 7/10 anonim ***** válasza:
Még egyszer mond el neki,hogy mire hazaérsz ne legyen ott a lakásba.Figyelj,mindketten tudjátok,nem szabad magyarázkodni.Vége,szép volt,jó volt de elmúlt.Felesleges magyarázkodni,mert csak kiforgatja a szavaid,vagy olyanokat kezd el mondani,amitől újra elgyengülsz és visszafogadod.És cseréld le a zárat is!Ennyi.
2011. jún. 1. 11:13
 8/10 anonim ***** válasza:

EGyből farkast kiáltotok... Szerintem célszerű lenne magunkon változtatni ilyen helyzetben. Azt lehet várni hogy a másik megváltozzon, amíg úgy állunk hozzá hogy ő márpedig most "ilyen", nem fog változni, mert tudat alatt mi is úgy állunk hozzá hogy olyan legyen. Szóval javaslom ennek az oldalnak a tanulmányozását:

[link]

Eredményes önismeretet, tanulást!

2011. jún. 1. 11:13
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves 11:04-es "válaszoló"

Kérlek, légy oly kedves és másold be nekem azt a blogot:)

Köszi előre is...

2011. jún. 1. 18:18
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat.
2011. jún. 1. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!