Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Lakatos vezetéknevű lányok elvileg mind kisebbségiek? :-O
Van egy lány, aki nagyon megtetszett nekem, egyáltalán nem néz ki kisebbségnek, de több különböző társaságú ember is azt mondja, hogy aki Lakatos, az mondjuk ki cigány.
Ez tényleg így van? Mert én úgy gondolom, hogy nem, de még senki sem erősítette meg az állításom.
Kérem csak komoly válaszadók válaszoljanak!
Előre is köszönöm a válaszokat!
Nekem van Lakatos ismerősöm, és ő nem cigány, legalábbis nem látszik rajta. Lehet, h a felmenői közt volt cigány, de ezt ki tudja már ilyenkor.
Amúgy értelek én, tényleg jobb tudni, de mondjuk a legjobb amit tehetsz, hogy a társaságában semmiféle(!) megjegyzést nem teszel a cigányokra. Mondjuk ez amúgy is ajánlatos (utálom, ha vki cigányozik), de ha vele beszélsz kifejezetten ügyelj rá, nehogy a végén megbántsd, mert a dédije roma volt...
ma 01:16
Igen a Lakatos az alapvetően cigány név!
Nem feltétlenül cigó név!
Bankban a saját személyi tanácsadónk is Lakatos vezetéknevü, de egy csepp cigó vér sem csörgedezik az ereiben. Nagyon aranyos, jófej srác.
Szép is lenne, kifosztaná a bankot...xD
Nem feltétlenül cigány. Ismerek olyan Oláhot is, akiben még véletlenül sincs cigány vér, szóval nem kell aggódni feltétlen.
Megértem amúgy, ha tartasz tőle, hogy az. Inkább ismerd meg a szüleit és ha rajtuk sem látszik, akkor nincs miért aggódni.
Ez hülyeség! Sok olyan embert ismerek, aki Lakatos, de mégsem cigány. Utána kellene nézned, hogy miképpen alakultak ki a családnevek. A Lakatos azért van sok esetben a cigányoknál, mert régen, amikor még a kutya sem tudta, mi az a segély és ők is dolgoztak, sok cigánynak volt ez a foglalkozása és idővel rajtuk maradt, mint családnév. Mivel azonban fehér emberek között is volt lakatos, ezért ők is megkapták később ezt a nevet.
De hogy egy ellenpéldát is mondjak, sok cigányról hallottam, akit Bogdánnak hívnak, de azért nézd meg Bogdán Csabát, Szandi férjét, kimondottan echte cigány, nemde? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!