Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy nő elvárhatja, hogy a férfi adjon neki védelmet, legyen a testőre, de a férfi nem várhatja el, hogy cserébe a nő kiszolgálja?
A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 19:13
persze-persze...
Egy férfi legyen férfi ha agyonverik akkor is, ha halálos beteg akkor is ha lelki beteg akkor is, a férfi minden körülmények között férfi, és aki megvédi a szerelmét...
Mégis a kiszolgáláson mit értesssz?????,
Mert a kiszolgálás szolgaságot jelent, az elvárás meg igényt jelent...
Elvárjuk a másiktól, hogy tiszteljen stb.. kölcsönös elvárás..
Azért a nő is tegyen vmit, kölcsönös kapcsolaton kell hogy alapuljon...
.
Mert talán már több ezer éve úgy van, hogy a férfi az úr?
Ugyanúgy megkérdezhetném, hogy a nők mi alapján várják el, hogy a férfi kezdeményezzen mindent? Hagyomány, így alakult ki az evolúció folyamán.
Szerintem nagyon szélsőségesen fogod fel. Igen mi nők szeretjük a határozott, védelmező férfiakat. De azért ne felejtsük el, hogy a mai világban már ritkán derül ki, hogy a szerintünk védelmező férfi tényleg védelmez-e - na ne értsetek félre, ez jó dolog hogy nem kell minden bokornál útonállót sejteni :) És úgy gondolom, hogy a legtöbb nő igenis szívesen gondoskodik a párjáról, mindaddig a pillanatig amíg ez nem egy elvárás lesz hanem egy önszántából végzett tevékenység.
Tehát ne azt hangoztasd hogy: "én védelek, te meg főzzél" Egy nőtől se hiszem, hogy hallottad volna, hogy: "majd akkor kapsz enni, ha megvédtél"
Mindenki teszi szépen csöndben a maga feladatát. De ne felejtsük el azt se, hogy a férfi mint ház ura kifejezés addig volt érvényben amíg ő dolgozott meg azért, hogy étel kerüljön az asztalra. Mostanra azonban a nők is 8 akár 12 órában dolgozik. Ezek után mindennap elvárod hogy ő főzzön, ő takarítson? Te meg pusztán védelmezed munka után?
Nem értem az összefüggést, én nem ilyen párosításhoz szoktam (biztonság-kiszolgálás).
Ha azt érzem a férfi mellett, hogy biztonságban vagyok, ő azt érzi mellettem, hogy tisztelem, becsülöm, felnézek rá.
Ha mindenben kiszolgálom a férfit, ha mindent én csinálok otthon egyedül, akkor annak valami olyan oka van, hogy vagy nekem nincs éppen munkám, vagy beteg.
De van egy másik aspektusa is: ha őt bántják, ahogy tudom, én is megvédem, ahogy tudom, ha nekem van bajom, ő is kiszolgál.
Itt nem üzletről van szó, hogy nesze, adok valamit és majd megmondom, mi kell érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!