Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szakítsak vagy mit csináljak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szakítsak vagy mit csináljak?

Figyelt kérdés

A barátnőm jövőre fog érettségizni és utána nagy valószínűséggel Németországban tanul majd tovább. Én ennek nem túlzottan örülök, mert alig 1 éve leszünk együtt a nyáron és én úgy képzeltem el őt, mint életem párját. Azt sajnos nem tudom megvalósítani, hogy kimenjek vele én is, engem ide köt az iskola és egy év múlva már a munkahely is.

Megakadályozni nem szeretném őt a továbbtanulásban, mert ki vagyok én, hogy ilyet tegyek. Nem tudom eldönteni, hogy szakítsak-e vele emiatt vagy mi tévő legyek?

2011. máj. 3. 23:33
 1/4 anonim ***** válasza:
Mérlegelj. Vajon megéri - e várni rá? Véleményem szerint a távkapcsolatok bizonytalanok, hiszen a 2 fél elhidegülhet egymástól. :/ Viszont, ha igazán szeretitek egymást, működnie kell. Ez az, amit csakis ti tudtok.
2011. máj. 3. 23:37
 2/4 Vérszomjas pandamaci ***** válasza:

"nagy valószínűséggel" Vagyis nem 100%.

Szerintem ne hagyd ott. Amúgy is kicsi az esélye hogy ennyi idősen életed nagy szerelmét és jövendő gyermekeid anyját veszíted el örökre, élvezzétek hogy szeretitek egymást, aztán valami majd csak lesz. 1 év baromi hosszú idő.

Én azt mondanám, hogy folytassátok most, aztán ki tudja: lehet hogy két hónap múlva amúgy is szakítotok, lehet hogy mégsem jön össze hogy Németországba menjen. Ha mégis és még együtt lesztek nagy szerelemben, akkor nem a világ másik végébe megy, van vonat, fapados, próbáljátok meg a távkapcsolatot.

2011. máj. 3. 23:40
 3/4 A kérdező kommentje:
Én úgy érzem, hogy Ő életem értelme, Ő a nagy Ő nekem. Rengeteg mindent köszönhetek neki, nagyon sokat változtam pozitív irányban, az ő hatására, de ezt csak az tudja igazán, aki a közvetlen környezetemben van. Ha nem szakítanánk és kimenne rettenetesen érezném magam nélküle. Tényleg rengeteg erőt adott és ad nekem most is, ha Ő nem lenne, szerintem ugyan olyan gyámoltalan ki senki lennék, mint voltam.
2011. máj. 3. 23:50
 4/4 anonim ***** válasza:

egyrészt ha nagyon szeretne, akkor meggondolná a külföld dolgot...

másrészt egy ilyen alkalmat, hogy külföld, nem lehet kihagyni.

ha meg úgyis te vagy neki a nagy Ő, neked meg ő, akkor úgyis összejöttök újra, vagy kibírjátok a távkapcsolatot.

mellékes: mikor 18 voltam, halálosan szerelmes voltam az akkori barátomba. ő szakított velem, azt hittem meghasad a szívem. teljesen komolyan úgy éreztem, hiába vagyok fiatal, megtaláltam a nagy Ő-t őbenne. és szakításkor ezt is mondtam neki: nem hiszem el, h te vagy nekem, akit a sors mellém rendelt, és most elveszítelek. erre annyit mondott, h kötve hiszem h én lennék neked a nagy Ő. és totál igaza volt.

az ember 18 évesen még nem kiforrott személyiség. változik még nagyon sokat. amit 18 évesen igaznak gondolsz, lehet, hogy már 20 évesen baromságnak fogsz hinni. és nem gáz, erről szól a felnőtté válás, identitás kialakítása. szóval vigyázni a nagy Ő dologgal ilyen fiatalon. ne használj el túl nagy szavakat túl korán.

2011. máj. 4. 06:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!