Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek mi a véleményetek arról hogyha egy 25 éves srác csak két év múlva jut el az érettségiig, mert abba kellett hagyja a sulit anno (okkal), lenézitek akár szülői inspirácíóra?
Akinek nincs diplomája az már rendes ember nem is lehet?
A korombeliek szinte mind egyetemre és főiskolára járnak,sőt inkább már el is végezték vagy a vége fele járnak,idővel ez nálam sem kizárt,nem véletlenül járok felnőtt oktatásra..Viszont ez eléggé leértékel engem,és szerintem sokan le is néztek emiatt,hogy "kisiklott" az életem mert nincs diplomám..És igen például albérletben lakom..
Ez egy szubjektívebb kérdés félre ne értsetek:
Miből gondoljátok,hogy a főiskola feltétlenül megoldja a fiatalok nyomorát,lakásproblémáját stb..mert azt ugye tudjuk,hogy értelmiségivel is dunát lehet már rekeszteni a
"hatalmas" "munkaerő piacon "..Én jelenleg irodaházban dolgozok,de csak a szerencsének köszönhetően..
Persze nincs senkim jelenleg.
24F
Barátom, nem irigyellek...
1 szakmunkásom van, gimiből annó kirúgtak, dolgozom egy biztos munkahelyen, és sok nőm volt... Van most is, akivel már 4 hónapja nyúzzuk egymást...:)
Be akarsz csajozni? Ahhoz nem kell diploma.
A diploma nem jelent szép jövőt, és nem is akarok semmiből diplomázni.
A nőneműeknek elég volt, hogy van önbizalmam, ki merem nyitni a szám, ésatöbbi. Lényeg, hogy ne legyél egy gyökér.
Nem biztos hogy azonosulnék ezzel a GYÖKÉR jelzővel.
Még akkor sem, ha részben igazad van.
VISZLÁT.
Én lány vagyok, 21 éves, és egyetemre járok, decemberben fogok diplomázni, tavasszal felsőfokúzni angolból. És mégis magasról teszek az iskolai papírokra, a diplomát azért csinálom, hogy addig se kelljen dolgoznom - mert úgyse találnék munkát ebben a tetves országban -, a nyelvvizsgát pedig azért, mert abban reménykedek, hogy nyelvvel majd tudok valamit kezdeni, ha diplomával nem is, akár külföldön, akár itthon. Van egy 18 éves szakmunkás suliba járó barátom (pasim), aki általánosban már 2x bukott. Az ő esetében összefügg a modor az iskolázottsággal, de hangsúlyozom: ez egyáltalán nem törvényszerű! Arra értem, hogy sokszor beszél csúnyán, sokszor viselkedik bunkó módon másokkal, de tud bocsánatot kérni érte. És marha szimpatikus felfogása van az életről is, a dolgokról, mindenről. Ezt pedig sok diplomás okostóni megirigyelhetné.
Édesanyám az, aki váltig állítja, hogy aki nem diplomás, az már nem is ember... Pedig tanár, pedagógus-diplomával. Szerintem inkább ez a fajta hozzáállás az elgondolkodtató......... (És személy szerint én szánalmasnak tartom.)
Nem akarlak elkeseríteni, de a diploma, és felsőfokú vizsga ma már a minimumot sem üti, ha az ember nem szakmunkát, stb. akar végezni. Én pl. kénytelen vagyok a harmadik nyelvnek nekiállni, pedig még egyetem előtt vagyok. Már van egyébként két szakmám is, plusz egy tanfolyamot elvégeztem xD
És még a diplomával a kezemben sem fogok itt munkát találni, Angliában viszont kb. 70 helyen tárt karokkal várnak, azonnali kezdéssel... Az ország a hiba.
Elnézést Kérdező az offért, de tényleg! :) Csak nem állhattam meg...
Úgyhogy manapság nem érték, csak, mint írtam, nekem a tudás miatt fontos, nekem szenvedélyem az, amiért egyetemre akarok menni. Az csak mellékes, hogy diploma jár hozzá.
Értem, Nekem viszont nem áll szándékomban külföldre menni mert ott sem fenékig tejföl.
Kelet-Európa már rég elözönlötte a nyugatot..
Ha te egy orvos vagy, vagy egy társadalmi szempontból valódi értéket képviselő tanult ember akkor persze más.
Nem tudnám kinn elképzelni az életemet.Magyar az anyanyelvem,és nem kívánok sehol bevándorló címkét magamra ölteni..
Az eggyik ismerősöm most jött haza mert azt mondta hogy nem élet...
De hol nem élet? Egyik barátom kissé meggazdagodott, pedig séfként dolgozik, és csak 8 hónapja van kint, intézett nekem helyeket (önéletrajzzal, érdeklődés szintjén), tárt karokkal várnának, szép fizetéssel. Egy peches embert sem ismerek.
Párnak kizárólag magyar anyanyelvű embert tudnék elviselni, mert kellenek a közös gyökerek, és bármilyen jól beszélek egy idegen nyelvet, az akkor is az marad, mint a neve. Nem az igazi :) De a két szakmámmal nem tudok elhelyezkedni, és a diplomámmal is csak kínkeservvel, gyűlöletes munkát, ha pedig az álmaimat követek (>>kutatómunka), akkor itthon szegényebb leszek a templom egerénél...
Az könnyen lehet.
A szóban forgó hely Anglia.
Rengeteg óraszám A fizetés pedig nem elég magas az ottani drága szálláshoz és megélhetéshez..Na és hol a magánélet hol a szórakozás.
Angolul csajozás meg nem lehetetlen,de sokaknak még magyarul sem megy..
A szálások különösen
Londonban elég igénytelenek és gyengén bútorozottak..
Az angolok arrogánsok és lenézik a magyarokat,a magyarok meg kaparnak és sok esetben egymás ellen..
De igazad van ideális esetben lehet jó is a vége.
Aki meg már séf az félig- meddig itthon is meg van becsülve, persze jóval kevesebb fizetésért..
Egytollú indiánként kevés pénzel harmadosztályú nyelvtudással,és kevésbé képzettként csak egy mókuskerék.
Ahol az ember élete lepereg annak reményében majd ha a jövőben lesz 1-2 millió akkor már sínen van attól tartok ez nem ilyen egyszerű.
Lehet hogy rosszul látom,de nekem ez jön le mostanság,és sokaktól halom ugyanezt vissza.
De ahogy mondtad van aki karriert csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!