Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek mi a véleményetek arról hogyha egy 25 éves srác csak két év múlva jut el az érettségiig, mert abba kellett hagyja a sulit anno (okkal), lenézitek akár szülői inspirácíóra?
Akinek nincs diplomája az már rendes ember nem is lehet?
A korombeliek szinte mind egyetemre és főiskolára járnak,sőt inkább már el is végezték vagy a vége fele járnak,idővel ez nálam sem kizárt,nem véletlenül járok felnőtt oktatásra..Viszont ez eléggé leértékel engem,és szerintem sokan le is néztek emiatt,hogy "kisiklott" az életem mert nincs diplomám..És igen például albérletben lakom..
Ez egy szubjektívebb kérdés félre ne értsetek:
Miből gondoljátok,hogy a főiskola feltétlenül megoldja a fiatalok nyomorát,lakásproblémáját stb..mert azt ugye tudjuk,hogy értelmiségivel is dunát lehet már rekeszteni a
"hatalmas" "munkaerő piacon "..Én jelenleg irodaházban dolgozok,de csak a szerencsének köszönhetően..
Persze nincs senkim jelenleg.
24F
Köszönöm :) Szerintem is presztízs kérdés valamilyen szinten ez a diploma-halászosdi.
Én megértem,hogy sokan ebben látják a jövőjük kulcsát,és az is igaz,hogy elvárás szintűvé nőtte ki magát mára a munkaerőpiacon.De sokan csak illúziókat kergetnek.
Gúzsba van kötve az emberiség.
Minden időnket beosztják,csak éppenséggel a pillanat erejét nem tudjuk élvezni, ami nem más mint az életünk.
A homokóra valóban hamar lepereg.
És akkor még a Stefi haverom érzi magát "lúzernek" mert csak 27 évesen sikerült ledoktorálnia villanymérnökként :D
besza-behu
Egyfajta belső őrlődés ez inkább.. :)
De találkoztam már portálon nem egy nem két csajjal akinek "kikötése" volt,hogy legalább egyetemre járjon a hőn áhított..De az sem baj ha már lediplomázott.. ;)
Ezzel mossák az emberek agyát hogy érezzük magunkat lúzernak...előző.
De én inkább afelé hajlok,és ebben a kedves válaszadók is megerősítettek döntő többségben,hogy nem ez a lényeg..
Ne érezd magad lúzernek, mert nem vagy az.:)
Nem a diploma fontos, hanem maga az ember. A mai világba ezt nem nézik. Mert sok lány csak azt nézi hogy diploma= sok pénz. és ha az áhított pasinak nincs diploma annak nincs pénz. Pedig sok olyan férfit/nőt ismerek akinek le kellett tagadnia a diplomát, nyelvvizsgát, szakmát, hogy felvegyék egy állásra.
Én párom is 23 éves lesz, és nincs neki se érettségi se diploma és nem is áll szándékába megszerezni. De ő így is boldogul. Szakmunkát végez ami néha jobban fizet, mint a diplomás állás(azért szakmát tanul). és nem műveletlen. Toppon van matekban, irodalomba, jogban és olyan feje van, hogy valamit egyszer meghallgat és elolvas az megmarad neki. Én meg 22 évesen 3 szakmával és nyelvvizsgával bár dolgozok de bizonytalan a munkahely.
de ez nem is ide tartozik. Bocsi a kitérőért:$
de fel a fejjel. Akinek számít, hogy milyen papírjaid vannak azok csak felszínes kislányok és jobb is, hogy olyannal nem kezdesz.
Üdv.
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!