Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nektek mi a véleményetek arról hogyha egy 25 éves srác csak két év múlva jut el az érettségiig, mert abba kellett hagyja a sulit anno (okkal), lenézitek akár szülői inspirácíóra?
Akinek nincs diplomája az már rendes ember nem is lehet?
A korombeliek szinte mind egyetemre és főiskolára járnak,sőt inkább már el is végezték vagy a vége fele járnak,idővel ez nálam sem kizárt,nem véletlenül járok felnőtt oktatásra..Viszont ez eléggé leértékel engem,és szerintem sokan le is néztek emiatt,hogy "kisiklott" az életem mert nincs diplomám..És igen például albérletben lakom..
Ez egy szubjektívebb kérdés félre ne értsetek:
Miből gondoljátok,hogy a főiskola feltétlenül megoldja a fiatalok nyomorát,lakásproblémáját stb..mert azt ugye tudjuk,hogy értelmiségivel is dunát lehet már rekeszteni a
"hatalmas" "munkaerő piacon "..Én jelenleg irodaházban dolgozok,de csak a szerencsének köszönhetően..
Persze nincs senkim jelenleg.
24F
Köszönöm :)
Engem érdekel a kvantum fizika mert bizonyítja a szabad energia elméletét alátámasztja a spirituális eszmék lényegét ami megváltoztatná a mostani tébolyult felállást.
Érdekességnek
http://www.youtube.com/watch?v=D5RCABeNeP4
http://www.youtube.com/watch?v=jj3NIjRVVX8&feature=player_em..
youtube.com/watch?v=jjOW1wEM2BU&feature=related
Öregem,én egy érettségivel kerültem ki a munkerőpiacra '99ben,teljesen alulról kezdtem,itt vagyok 30 összevissza egy évet nem voltam munkanélküli.A tapasztalatom az hogy az életben sokkal több minden múlik rajtad mint az oktatásban ahol egy g*ci tanár képes elb*szni az egész életed.És igen az én osztálytársaim is mind egyetemre mentek de le se szarom.Több paraszt,semmihez sem értő diplomás emberrel találkoztam életem során- magánéletben munkahelyen -mint melóssal.Azt tudom tanácsolni hogy vágj bele a melóba vállalj el akármit,a lényeg hogy egy nagyobb szervezetnél,legyen akár az bármilyen multi,ha van benned spiritusz,kitartás és kellő önbizalom és van valaki aki észreveszi mindezt(egy főnök) akkor úgyis előléptetnek.Engem is mindig így vettek ki,léptettek elő.3-4 munkahelyen megugrod mindenhol az első egy két lépcsőfokot,az ötödik helyen már nem a legalsó szinten fogod kezdeni.Én pl most egy cégnél vagyok ügyvezető,én választhatom meg hogy kivel dolgozok,diplomásokat interjúztatok,és nincs diplomám :D....
Remélem segítettem...
Sokadik hozzászólásod után is rendes emberbek tűnsz, akinek vannak céljai és, ha jól értelmezem, akkor már meg is tervezted az oda vezető utat:)
Lényegében ez az, ami számít, mert nem ülsz a babérjaidon és várod a sültgalambot, hanem változtatni próbálsz. A reményvesztett, vágyak nélküli és céltalanul bolyongó embernél nincs rosszabb (szomorúbb).
Száz szónak is egy a vége: szerintem értékes ember vagy, mert nem a diploma teszi az embert!
20/l
Igazán nincs mit:) és kívánom, hogy ezuttal minden a terved szerint haladjon;)
20/l
Szerintem te művelt ember vagy, és ezen sem érettségi, sem diploma nem változtat.
Bár most van melód, érettségit mindenképpen érdemes letenni, mert ki tudja, mit hoz a jövő. Az, hogy mindezt felnőtt korban teszed, nem pedig azért, mert köteleznének rá, külön dicséretes. Egyébként ismerek olyan 25 körülieket, akik hozzád hasonló cipőben járnak, és tisztelem őket a céltudatosságukért.
Hasonló korú vagyok, és most kezdem az egyetemet.. Sajnos az én szakmáim nem piacképesek, illetve az évek során rájöttem, halálosan utálom őket (gazdaság), úgyhogy reál szakon fogok tovább tanulni. Én sajnos csak így végezhetek olyan munkát, amit szívesen csinálok.
Ettől függetlenül tényleg felesleges ez a nagy diploma-hajhászás.. Nem érsz semmivel kevesebbet nélküle, sőt! Sokan csak afféle presztízsként végzik el az egyetemet, hogy később legyen mire fölvágniuk.
Köszönöm:) A diploma hajhászás nekem is presztízs gyanús.
De én megértem hogy sokan ebben látják a jövőjük kulcsát, végsősoron a ez is elvárás szintre nőtte ki magát..
Gúzsba van kötve az emberiség.Mindenre van idő csak arra nem hogy megálljunk egy kicsit és élvezzük a pillanat szépségét,és az erejét,az életünket..
Ez meg olyan előítélet :( Sokan azért járnak egyetemre, mert ott tanulhatnak arról, amit szeretnek. Természettudományi Kar, Orvostudományi karok, Állatorvostudományi Kar.... ők nem A diploma miatt járnak egyetemre. Ez pedig rengeteg ember. Nekem kicsit roszul esik... én a tudás miatt fogok felvételizni, és remélhetőleg kutató tudós lesz Szinte mindenki, aki meghallja a diploma szót, egyből a túltelített divatszakmákra gondol, vagy azokra, amelyeket minden végzettség nélkül, egyszerű kis betanítással is meg lehet csinálni, tehát értelmetlen.
De egyébként még egyszer, te teljesen rendben vagy, Kérdező, örülök neki, hogy vagy :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!