Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
"Egy okos lány nem akar egy buta fiút maga mellé? "
Anyu ezt mondta nemrég. Még nem tudja, hogy egy ideje ismerkedek valakivel. Én egyetemre járok, doktori is tervben van, ő meg nem az a tipikus "okos" srác, nem fogja magát továbbképezni, dolgozik. Nekem nagyon tetszik, kedvelem, és lehet komolyabbra fordul a dolog.
Nem vagyok sznob, hogy nekem diplomám lesz, neki meg nem, nálam nem lenne akadály. Viszont félek, hogy a környezetem nem örülne ennek. Én nem gondoltam, hogy anyu így gondolkodik, csak most hallottam ezt a megjegyzést...
Az okosság nem feltétlenül iskolai végzettség kérdése. Ráadásul nem is lehet mindig iskolai tananyagban mérni. Elképzelhető például olyan eset, hogy bár valaki tényleg azért nem tudott valami jó egyetemre bekerülni, mert nem volt túl okos a matekhoz mondjuk, viszont az életben remekül boldogul és megvan a magához való esze.
Szóval, még ha bizonyos ismeretei hiányosak is, de amúgy nem azt látod rajta, hogy buta, vagy bunkó lenne, akkor nem hiszem, hogy ennyire a környezetedre kellene hallgatnod és nekik akarnod megfelelni a párválasztás terén. Mert ez a hozzáállás nem egy "okos lányra" vall.
Nem olvastam el a kommenteket csak a kérdést és így válaszolok.
Miért ne akarna egy "okos" lány egy "buta" fiút maga mellé?
és ez fordítva is igaz. Nem a diplomák és a szakmák száma a megfelelő.
Nekem 3szakmám van, kiváló eredményt értem el, jogi egyetemre megyek(nappal hivatalba dolgozom) és mégis olyan pasim van akinek csak 8 általános iskolája van és egy egyszerű kis segédmunkás.De nem érdekel, mert sokkal okosabb és normálisabb, mint egy 3 diplomás srác:)
Így ne érdekeljen az amit anyud mond, mert lehettek nagyon-nagyon boldogok így is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!