Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha megfogadtam, hogy szűz maradok házasságig a vallásom miatt, mi az a határ, nem léphet át a barátom, illetve nem léphetünk át mind a ketten?
ez a ti döntésetek, és lelkiismeretetek dolga
fontos: a párod is így akarja, ha nem így van, abból előbb utóbb vagy szakítás, vagy bűntudat lesz
Ajánlom Joshua Harris könyveit (Búcsú a randevúktól; Társtaláló - a Társtaláló leginkább, ami ideillik)
Amúgy én is úgy kezdtem, hogy megvárom a házasságot. Aztán lett kedvesem, aki szintén keresztyén, de már előttem volt barátnője, és szexuális kapcsolata is. És maradtunk a csókolózásnál. Aztán persze jó volt, amit csinál, én is akartam, én is csináltam. Elmentünk addig, hogy nem volt rajtunk ruha, és pettingeltünk. Néha volt bűntudat, néha úgy éreztük, elsősorban nem a kielégülés vágya vezet, hanem az egymás szeretgetése, hogy "igy is szeressük a másikat". Aztán eljutottunk odáig -furcsamód mindketten egymástól függetlenül ugyanakkor, akkor, mikor már abszolút biztosak voltunk a szerelmünkben és a saját hűségünkben-hogy akkor megtesszük (és az időtájt nem is gondoltunk arra, hogy ezt hogy nézik odafentről) Aztán volt azóta, hogy azt mondtuk, mégiscsak istennektetszőbb és nekünk hasznosabb lenne, ha nem tennénk, de csak csókig elmenni nem tudtunk, vagy ha maradtunk ruhában, minden intim simogatás nélkül, úgy is naggggyon beindultunk, és úgy gondolom, ez álszent így tényleg, és semmi értelme, hogy gyötröd magad, de közben állandóan arra gondolsz és tudod, hogy ő is, és maszturbálsz esténként, meg hasonló finomságok.
Szóval a tanácsom, hogy tedd, amit Joshua, és semeddig ne menjetek el. Érdemes. De ha megteszed, úgy tedd, hogy végiggondolod és ne legyen bűntudatod, addig menj el. És próbálj nem álszent lenni.
Nem tudom, milyen vallású vagy, de ha keresztyén: Isten ismeri az emberi gyengeségeidet, vágyaidat, szándékaidat, mind a bűnre, mind a bűntől való távolmaradás szándékára.
Fontos, hogy ne gonosz szándék vezéreljen, ne kapni akarj. És ha úgy érzed, elszakadsz Istentől a szex bármilyen formája, mélysége miatt, tarts legalább egy időre önmegtartóztatást.
Egy lelkész mondta nekem egyszer, hogy ő összeadja azokat a párokat, akik már lefeküdtek egymással, vagy már egymás előtt is sok emberrel voltak. A baj azokkal van, akik tobzódnak, és fűvel, fával... - Persze sosem lehetsz biztos abban, mit hoz a holnap.
Az én párom már előttem is volt mással rajtam kívül. Én neki adtam magam először. Az első csók is az övé volt. Szeretem, nagyon és tudom, hogy ő az, akit nekem szánt az ég, de azon, hogy "egy vagyok a sorban" és nem várt rám, hanem eltévesztette a házszámot, nagyon bánkódok, ugyan nem tudatosan, de nehéz rajta túltenni magam.
én is keresztény vagyok de nem ilyen szélsőséges formában.. viszont hittan tanulmányaimból valami olyasmi rémlik, hogy ha te magad el akarsz követni egy bűnt, már az is bűn, a gondolata a vágy h el akarod követni.. amit írtál abból meg ezt veszem ki, tehát hogy te akarnád nagyon is, és a legvégső pontig csinálnád is amit lehet.. hogy mit lehet azt nem tudom, egyszer egy vallási honlapon én is feltettem ugyanezt a kérdést (szimpla kíváncsiságból), és ott olyan válaszok jöttek, hogy keresztény ember csak is kizárólag házassági céllal fordul a másik nem felé.. hát ezzel nem értek egyet de ezzel sem amit te csinálsz.
ha már vallás, szerintem gondold végig, hogy ha Isten csak is kizárólag arra teremtette volna a szexet h gyereket csináljunk (ahogy ezt sok helyen terjesztik) akkor nem csinálta volna úgy h ennyire jó legyen! Akkor ha kellene gyerek dugunk azt ennyi. nyilván nem véletlenül ilyen élvezetes.
de ha csak szimplán a szüzességed a kérdés akkor persze ne hatoljon be.. orális szex? jó kérdés.. végülis azzal is behatol de szűz maradsz.. van egy ilyen ismerősöm aki ugyanezt csinálja, nah az erősen képmutatás sztem, hogy orált így simán egyéjszakás kalandban is, de behatolás nuku a pasijával sem.
22:30 vagyok
A szüzesség kérdése szerintem sokkal inkább lelki dolog (lányoknál is, sőt) minthogy elszakad-e a szűzhártya.
Igen a bűntettre való hajlandóság, kívánalom, az maga a bűn. (Mt 5-7 - Hegyi beszéd)
Amúgy meg ki mondta, hogy Isten csak gyerekcsinálásra adta a szexet..ezt a krisnások mondják (pl) a keresztyén történelmi egyházak egyike sem hirdeti ezt. Csak azt, hogy a szex a házasságba való - és ez igaz. De mérlegelni kell-->
tudod-e szívből azt mondani, Istenem, engedelmeskedek neked, mert tudom, hogy azért akarod ezt, mert a javamra válik, és tudom, hogy nehéz lesz, mivel bennem van a vágy (a kielégülésre és a másik szeretgetésére) de várok vele, mert ez nekem jó szerinted és ha szerinted ez jó, akkor tutira jó. És Ő segít ezt megvalósítani, ha kéred tőle.
Vagy: Nem vagyok képes ezt megtenni, mert túl gyenge vagyok és ha nem akarom, akkor is bűnt követek el, ha máshogy nem, akkor gondolatban. Így inkább megteszem, mert meg akarom, és bízom Isten megbocsátó kegyelmében.
Az első jobb, de nem mindenki képes rá, és ezt Isten is tudja - nem ettől leszel "rossz keresztyén"
De bizonyos dolgokat végig kell gondolni!
Bocsi! Én nem a képmutató jelzőt használnám, de azért értem az 1. válaszolót is! Maga a kérdésed az, ami necces!
Előrebocsátom: én NEM értek egyet ezzel a maradjunk szüzek című dologgal. De abban biztos vagyok, hogy az rég rossz, ha a vallásoddal kapcsolatos dolgaid szabályok betű szerinti, puszta betartásával egyenlőek. Ennek, amit kérdeztél, lelkületből kéne történnie. Hiába vagy fizikálisan szűz, vagyis hiába igaz, hogy a hüvelyed még nem fogadott be péniszt, ha közben minden mást meg csinálsz.
A kérdésedre a válaszom, hogy azt és akkor tedd, amihez érettnek érzed a szerelmeteket. Ennyi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!