Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok arról, ha egy 20on éves férfi, szeretőnek tart egy 10en éves lányt, úgy hogy felesége van?
Sajnos egyszer én is belekeveredtem egy ilyenbe. 17éves voltam a srác 26, kb 3hónapig találkozgattunk, persze nem tudtam arról, hogy van felesége, utána elmondta azzal a szöveggel, hogy szerelmes belém és nem tud tovább hazudni... persze... utána vége is lett, én jó sokáig szenvedtem, mert nagyon belezúgtam. Ő még azóta is azzal a nővel van, már párszor elköltözött, de mindig visszament a gyerekek miatt... Néha még azóta is bepróbálkozik nálam, de már nincs esélye. :)
21/N
Vivike, nem akarok hosszan, tételesen válaszolgatni, mert nincs kedvem. Hidd el, az élettapasztalat, az eddigi párkapcsolataim, érzelmi életem, szexológiai-biológiai műveltségem és a ráció beszélt belőlem. Közelebb vagyok a negyvenhez, mint a harminchoz, idén elveszek egy lányt, aki közelebb van a 20hoz mint a 30hoz, szeretem, vele akarom leélni a hátralévő életem, gyereket akarok tőle, és nem akarom soha elhagyni. De azt senki soha nem garantálja, hogy nem fogok megkívánni életem még hátralévő 30-50 évében másik nőt, és akkor nem fogok lemondani arról az élményről. Mint ahogy tőle sincs jogom elvárni, hogy 22éves korától haláláig többé egyetlen férfi farkával, érintésével, dugásával kelljen beérnie. Neki is biztos lesznek majd kalandjai, és (nézzél meg erről egy-két szexológusokkal készített dokufilmet) tetszik, nem tetszik, az ember biológiai viselkedéséből ez törvényszerűen adódik is. Ezt egyébként ő is így gondolja.
Szóval félre lépni többnyire törvényszerű, mint ahogy felkel a nap, csak épp a hagyományos keresztény erkölcs szerint bűn (bár ez persze képmutató erkölcs, mert a keresztény Európa 2000 éven át arról szólt, hogy aki tehette, félredugott, csak hallgatólagosan elkendőzték - az arisztokrata a komornával, a nagysasasszony a szeretőjével, a polgár a kupiban). Egy a lényeg, ahogy Popper Péter szexuálpszichológus anno megfogalmazta: nem szabad a másik vállára rakni azt a terhet, hogy megosztod vele, hogy megcsaltad, mert az önző dolog. Az azt jelenti, hogy a másikra tukmálod azt, amivel egyes egyedül magadnak kell megbirkóznod, mert gyönge vagy. Magadnak kell cipelned életed végéig azt a hátizsákot.
Ja, és még egy fontos dolog: a szexkaland nem azért van, mert valami problémát így akarsz megoldani. Hanem mert férfi vagy, és kívánsz más nőt, mert minél több helyre akarod elszórni a spermád, és mert nő vagy, és megkívánsz más férfit, mert azt akarod, hogy a legerősebb, legéletképesebb hím örökítőanyaga termékenyítsen meg (ez a sokmillió éves genetikai parancsunk, amiről beszéltem). Meg mert a változatosság jó, mindig ugyanazzal dugni meg halál unalmas, pláne 18 év után. Egyébként attól, hogy azt hiszed, a szüleid sosem csalták meg egymást, az attól még nem biztos, hogy úgy van.
Kedves Utolsó,
Tudod egyetlen egy dolog van, ami elválasztja az embert az állatoktól, ez pedig a képesség, hogy felül tudunk kerekedni az ösztöneinken (és ez nem keresztény dogma). Aki nem akar, vagy nem tud ezen lehetőségével élni, az ösztönlény. Mellesleg kíváncsi lennék, hogy a menyasszonyoddal egy véleményen vagytok-e ezen a témán...
Kedves utolsó, belőled egy, a tudomány által mostanra meghaladott tévtan szól. Igen, az ember nem ösztönlény, ezért nem teperi le azt a nőt a villamoson, aki úgy megtetszett neki, hogy merevedése lett tőle. Legfeljebb megpróbál megismerkedni vele, és ha sikerül, ágyba viszi.
Viszont van annyira biológiai lény, hogy NEM HŰSÉGRE VAN KÓDOLVA. Mint sok más főemlős sem. Ezt tudományosan bebizonyították, emberszabású majmok szexuális viselkedését, vetélkedését is nézték (a dolgok összefüggésben vannak még a heretérfogattal is - most ebbe nem mennék bele, de az ember heréjének a nagysága arról árulkodik, hogy vetélkedésre, promiszkuitásra van „ítélve”, nézték ugyanis emberszabású majmok heréjét és szexuális viselkedését, és összehasonlították az emberével), szóval olvasgatni kéne ez ügyben, vagy megnézni egy-két ismeretterjesztő filmet a szakcsatornákon e tárgyban.
Ami meg a menyasszonyomat érintő kérdést illeti: IGEN. Bár szerintem ez a fentiekből elég egyértelműen kiderült.
Valiedicca
Közhelyesen érvelsz, sablonosan, bután.
Az, hogy pár tudós, aki félrelép, blablabla... Ez több mint szánalmas. Finoman szólva sem győztél meg.
Másik bekezdés s közhelyszótárból: "azért mert te, miért kéne másnak is úgy gondolkodnia..." - senki nem mondta, hogy úgy kell gondolkodnia. Én tényekről beszéltem, nem véleményekről
Mondd már el, honnan szedted ezeket a tényeket. Mindenkit megkérdeztél? Volt egy nem-reprezentatív kutatás, x ember véleménye alapján (tartok tőle, nem is Magyarországon, talán inkább Amerika), levontak pár következtetést, ami neked tetszik, és ezek máris tények lettek? A te érveid sem jobbak semmivel. Nem azt mondtam, h ez rád, meg az emberek egy részére nem igaz, de ne mondd már, hogy MINDENKI esetében így van... Engem csak az általánosítás zavart, nem kötelezően kell félrekúrni, csak mert megkívántál valakit, és nem biztos, hogy az a hülye, aki nem csinál ilyeneket. Most ehhez nem fogok forrást linkelni (majd rákeresel, ha akarsz, ahogy te is ajánlottad), de nem egy helyen olvastam már, hogy különböző betegségekre sokkal nagyobb az esély (addig is van, de itt ugrásszerűen megnő), ha az embernek életében 2-nél több szexpartnere van. Nos, ezt is tudós bácsinénik mondták, szerintük biológiailag jobb a kevés partner. Akkor most mi van? Én ezt hiszem el, te meg azt, ami neked tetszik. És hopp, megint ott tartunk, h egyikünknek sincs igaza MINDEN emberre vonatkoztatva. Ennyit azért elfogadhatnál.
Meg én részemről továbbra is is úgy gondolom, hogy ha már megadatott nekem az a lehetőség, hogy felülemelkedhetek az ösztöneimen, akkor ki kéne használni, és nem állatként viselkedni. Jó lenne legalább egy dologban jobbnak lennünk az állatoknál, ha már kikiáltottuk, hogy mi vagyunk az evolúció csúcsa...
01-19 16:20
Az embert sokminden elválasztja az állatoktól, de legalább annyi dolog van ami összeköti. Sok olyan ösztön és vágy van amin lehet és kell is uralkodni, de sok olyan is amin nem szabad! Hogy a szex melyik, azt nem tudnám megmondani, mivel minden eset más elbírálás alá esik. Faludy György mondta hogy természet ellen lázadni nem lehet. Akárhogy is de igaza volt.
A stabil párkapcsolatért hormonok felelősek, ugyanúgy mint a gyereknevelésért. (NatGeo) Mindez a szexből jön. Ha a kapcsoaltban valami nem stimmel, pl a szex akkor borulhat az egész. Mint mondtam minden egyedi elbírálás alá esik.
A szerelem persze más tészta. A rózsaszín köd lelki része elfedi az ösztönöket. De amint oszlani kezd az ösztön ki-kibukkan a ködből, mert az még ott van!
A hűség az egy döntés. Az én hűségem lelkiismereti döntés. Két éve szeretném megcsalni a páromat mert isteni lenne egy olyan nő aki más, aki jobban mutatja hogy kíván, aki odaadó, stb, de nem visz rá a lélek! Nem tudnám utána a szemébe nézve letagadni az egészet, és ha kibukna borzasztó sz@rul érezném magam. Persze ez is oylan mint csokit lopni a boltból. Sokan csak azért nem teszik meg, mert tartanak a nyilvános megszégyenüléstől, pedig milyen jó lenne megtenni valamit, amit szeretnénk.
Én azt mondom: Az a rossz amivel ártunk, másoknak, vagy magunknak, és az a jó amivel örömöt vagy előnyt okozunk. A megcsalás addig jó, amíg ki nem derül.
Szerencsések azok akiknek a lelkiismeretük megbírja, és nem buknak le!
Én is csak azt kértem a páromtól: Akármit is csinál, csak annyit kérek, hogy ne tudjak róla!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!