Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Én egyetemre járok, barátom szakmunkás végzettségű. Későbbiekben nem lesz gond abból, ha túl nagy a tanultságbeli különbség köztünk?
Én egyetemre járok, közgazdász leszek és későbbiekben is szeretnék majd más területen diplomát szerezni, ezek mellett szivesen tanulok nyelveket és egyéb területen is van szakmám ill. szeretnék még szerezni. A barátom szakmunkás végzettségű, most készül az érettségire, de nemigazán szeret tanulni, más céljai sincsenek, nemtudja, hogy mit kezdjen az életével, mit csinálna szivesen, de tanulni se szeretne.
Közös jövőt tervezünk, és most ez épp ezért lehet hogy furcsán fog hangzani, de nem fog ez a tanultságbeli különbség későbbiekben gondot okozni kettőnk között? Hogy csak "általános kérdéseket" tudunk megbeszélni?
Szerintem ha két ember igazán szereti egymást, akkor nem számít semmi!Hozzáállás kérdése az egész, pl. attól, hogy az egyik embernek van diplomája, a másiknak meg nincs, az még nem azt jelenti, hogy a másik rosszabb ember, vagy hogy csak általános kérdésekről tudnak beszélgetni!
Az én páromnak is csak szakmunkás bizonyítványa van, mégis van az életben célja, és jóval többet keres, mint én érettségivel + egy felsőfokú szakképesítéssel!
Ez csak rajtatok múlik, vagyis inkább a párodon. Ha ő túl tud lépni ezen, akkor nem lesz gond. Ha viszont uralkodó típus, akkor bántani fogja az önérzetét.
Beszélgetni arról tudtok, amit tudtok és tapasztaltok. Attól hogy szakmunkás, lehet kitünő szakember, lehet saját vállalkozása, és lehet több pénzt is fog keresni egszer, mint te.-) És attól még olvahat sokat, nézhet sok természetfilmet és lehet nagyon művelt. Ez nem a tanuláson múlik.
Nekem is van egy ismerősöm, 30 egynehány éves, szakmunkás. De hihetetlen, hogy szinte bármiről lehet vele beszélni, mert nyilt, őszinte és sokat olvasott, látott és tapasztalt.
Beszéljetek erről sokat, próbáld támogatni, és egyengetni az ő útját is, legyen közös kasszátok és mindenetek legyen közös, nem az enyém és tied. Akkor nem érezhető a különbség. Szeritnem mindegy hogy egy háztartásb ki mennyi pénzt ad bele, benne legyen, amiből meg lehet élni:-) Ezt értesd meg vele.)
Ha most nem okoz problémát, szerintem a jövőben sem fog. Igaz, van olyan, hogy az egyik felet zavarja, de szerintem az már az elején kiderült volna, vagy akkor még csak össze se jöttök. Szóval szerintem legyél nyugodt, ez nem számít.
Csak egy kérdés (mivel én magam sokat szoktam azon gondolkozni, hogy járnék-e nálam sokkal kevésbé iskolázott férfival, én is 2. diplomát + doktorit csinálok):
Kedves Kérdező, Te nem szoktad néha azt érezni, hogy két külön világ vagytok, és nagyon más körökben forogtok? Félre ne értsd, ez nem provokáció vagy ilyesmi, csak örülök, hogy találtam egy olyan embert, aki ilyen szituban van, és első kézből tud beszámolni. Mert engem ez a része zavar a dolognak.
De amúgy teljesen elméleti a kérdés, nem aktuális a dolog, csak egyszer nekem is udvarolt egy szakács végzettségű srác.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!