Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A 16 éves barátnőm depresszióban szemved, öngyilkos gondolatok stb. Jövő héten megy pszichiátriai kezelésre. Mennyi esély van rá hogy meggyógyul?
A csórót jobbágynak gondoltam akit a földesúr kínoz.
De gondolj bele: 1:ha létezik miért csak valamiféle kiváltságos emberek láthatták?
2:miért nem egyenlő minden ember? ( Nem a szocializmus alapján)
3:ha egy szegény nincstelen emberrel van isten, és mondjuk én vagyok Jockey Ewing, a milliárdos olajbáró, aki ha hirtelen elveszti az összes munkalehetősége, és perbe is fogják, amit elveszít, és úgy is marad elég pénze hogy 3 generációja elé belőle, akkor is a szegény lesz a boldogabb?
4:a papok miért hazudnak, és bántják az embereket?
5:Én nem hittem se istenben, se gyógyszert nem kaptam pszihológushoz is egyszer dugtak be a tanárok de elküldtem a francba, még sincs semmi bajom (pedig többször a nyakamhoz fogtam a kést, hogy itt a vége...). Én a bosszúban kerestem a megoldást(na meg a vígjátékban: Hofi, rém rendes család, nagyon feldobják az embert.
De ha azt gondolod hogy van, hát gondold.
De azért még valami:
Régen úgy hitték a föld lapos. Kolombusz bebizonyította hogy nem.
Az egyiptomiak rengeteg istenben hittek és hogy a fáraó a főisten fia. Ezeket természeti erők szerint osztották be.
A Görögök, Rómaiak már leszűkítették ezt a kört. Illetve kicsit furcsa, hogy egy új zsidó vallás egy időben jelent meg a római fő hitvallással ami azért nem maradt fent mert férfiakat fogadott csak be.
És utoljára: A vallások azt mondták az angyalok a felhőkön ülnek. Ezt a repülés megcáfolta.
Azt mondták az ördög a föld alatt van. Ezt a földkutatás megcáfolta.
Remélem azért a hited nem rendült meg.
1"De gondolj bele: 1:ha létezik miért csak valamiféle kiváltságos emberek láthatták? "
Gondolom ha senki nem látta volna, nem lenne mi alapján hinni, nem is tudnánk róla. Ha mindenki láthatná, már nem hitről beszélnénk.Egyébként rengeteg dolog van a világon amit senki sem látott, csak a hatása alapján gondolhatjuk, hogy létezik, hogy csak egy egyszerű példát említsek: Fúj a szél. Nem látod magát a szelet, de látod, hogy mozognak a falevelek, érzed a bőrödön.Mint mondtam én így vagyok Istennel. Sose láttam,hallottam, de nap mint nap érzem a hatását az életemben.
2"miért nem egyenlő minden ember?"
Lélekben minden ember egyenlő. Hogyan szeretnél másokkal egyenlő lenni? Egyenlő gazdagság, szépség, hatalom,képességek? Nem az a fontos, hogy mid van, hanem, hogy hogyan és mire használod amid van.
A világ legnagyobb teológusa, aquinói Tamás ezt mondta egyik folyosót seprő laikus testvérének, amikor ez az egyszerű laikus testvér e nagy tudós írásait dícsérte: "Testvér, a maga seprűje és az én tollam teljesen azonos értékű Isten előtt. Ha pedig ön tisztább szándékkal söpör, mint én írok, akkor az ön seprűje messze megelőzi értékben az én tollamat!"
3.ha egy szegény nincstelen emberrel van isten, és mondjuk én vagyok Jockey Ewing, a milliárdos olajbáró, aki ha hirtelen elveszti az összes munkalehetősége, és perbe is fogják, amit elveszít, és úgy is marad elég pénze hogy 3 generációja elé belőle, akkor is a szegény lesz a boldogabb?
Aki sokat kap, attól sokat követelnek (Lukács 12:48)! Senki nem kap semmit öncélúan! Mindenki azért kap égi ajándékokat, hogy mások lelki üdvéért fáradozzon általuk!
Ne az a fontos, hogy mit kapsz, hanem az, hogy miért kaptad azt, amit kaptál! Ne csak azt szemléld, amid van, hanem fáradozz azon, hogy amid van, az másokért legyen! Hányan vannak, akik nem kevés időt használnak föl arra, hogy pénzüket számolják, múlandó értékeiket jegyezgessék, ahelyett, hogy ezek felhasználásával mások lelki javán fáradoznának!
Amink van,nem azért van hogy gazdagodjunk, hanem azért, hogy gazdagítsunk! Ha mások lelki gazdagítására teszed a hangsúlyt, akkor természetesen megfogod tapasztalni, és örömmel fog eltölteni az is, hogy te Isten által , Vele és Benne mennyire gazdag vagy!
4,a papok miért hazudnak, és bántják az embereket?
Ez egy elég durva általánosítás.Olvasd el ezt a cikket és megismerheted belőle a véleményemet erről a kérdésről.
Ha nincs hozzá türelmed, röviden:"A papság olyan hivatás, amely teljes elköteleződést és odaadást kíván - visszavonhatatlanul. Nem pusztán egy foglalkozás, vagy szakma - az ember az egész életét odaszánja másokért. A papi hivatás méltóságát és szépségét sok minden megtépázta, sok támadás érte a művészet és a média világából is. „Bár biztosan voltak és vannak bűnök, visszaélések, problémák, de ezek aránytalanul felnagyítva kerülnek a nyilvánosság elé, és úgy épülnek be a köztudatba, mintha a pap valamiféle deviáns ember lenne – ezt a kérdést is szeretné a Szentatya helyretenni a Papság Évével, visszaadni a hivatás becsületét, hiszen szép és érdemes szolgálat. A négyszázezer pap nagy többsége ugyanis komoly elszántsággal, becsülettel él másokért” – összegez az atya."
5."Én nem hittem se istenben, se gyógyszert nem kaptam pszihológushoz is egyszer dugtak be a tanárok de elküldtem a francba, még sincs semmi bajom (pedig többször a nyakamhoz fogtam a kést, hogy itt a vége...). Én a bosszúban kerestem a megoldást(na meg a vígjátékban: Hofi, rém rendes család, nagyon feldobják az embert."
Az egészségnek ponosan annyi köze van a boldogsághoz, mint a betegségnek! A betegség mégis annyi előnyben van az egészséggel szemben, hogy jobban ráirányítja a figyelmünket arra, hogy nem a föld a mi igazi hazánk! Ezt nehezebb egészségesen felfogni, mint betegen!
A boldogság feltétele tehát nem a test állapota, hanem a megtérés, amit az egészség inkább megnehezít, mint megkönnyít.
Amikor valakinek a testében olyan rendellenesség tapasztalható, amit betegségnek nevezünk, akkor a legelső feladata mindenkinek az kellene, hogy legyen, hogy időt szenteljen lelkének állapotára. Egy ember nemcsak kifelé él, hanem befelé is. Az örök élet nemcsak befelé él, hanem kifelé is. Az örökélet befelé lesz nyilvánvaló, míg a kifelé élt élet mindig arról tanúskodik, hogy múlandó a világ, és múlandó az ember földi élete. Azok akik legfőbb feladatuknak azt tartják, hogy azzal foglalkozzanak, ami mindenképpen múlandó, éppen a lényeg mellett mennek el. Ahogy múlik felettük az idő, úgy lesznek kénytelenek belátni, hogy nem arra használták idejüket, amire kapták. És ez állandó nyugtalanság forrása lesz bennük.
Helyes önismeretre jutni szinte lehetetlen addig, amíg valaki valami betegséget nem kapott. A betegség meg tudja úgy kérdezni az embert, hogy az illető képtelen hazudni. Lehet hát mondani, hogy mindenki olyan, amilyennek betegségében mutatkozik meg mások előtt.
A humor a legtöbb esetben fájdalmat okoz valakinek, a bosszú pedig mindig, ezért én nem ezeket tartom a legjobb orvosságnak.
"Régen úgy hitték a föld lapos. Kolombusz bebizonyította hogy nem.
Az egyiptomiak rengeteg istenben hittek és hogy a fáraó a főisten fia. Ezeket természeti erők szerint osztották be.
A Görögök, Rómaiak már leszűkítették ezt a kört. Illetve kicsit furcsa, hogy egy új zsidó vallás egy időben jelent meg a római fő hitvallással ami azért nem maradt fent mert férfiakat fogadott csak be.
És utoljára: A vallások azt mondták az angyalok a felhőkön ülnek. Ezt a repülés megcáfolta.
Azt mondták az ördög a föld alatt van. Ezt a földkutatás megcáfolta."
Erre nagyon röviden reagálnék: Sérült emberi természet hajlamos a hiszékenységre, hit helyett.
És végül :ne aggódj, erősebb a hitem annál, hogy bárki meg tudná azt rendíteni.Egyébként meg mindenki abban hisz amiben akar, a hitet nem lehet és nem szabad ráerőltetni senkire. Isten sem tesz ilyet.
"Nézd, az ajtóban állok és kopogok. Aki meghallja szavam, és ajtót nyit, bemegyek hozzá, vele eszem, ő meg velem. 21A győztest magam mellé ültetem a trónra, ahogy én is győztem, és együtt ülök Atyámmal a trónon. 22Akinek van füle, hallja meg, mit mond a Lélek az egyházaknak."Jelenések könyve 3:20-22
Nos akkor úgy érzem hogy te is csak egy kultúrálatlan senki vagy, hisz aki azt mondja Hofira hogy sértő, az valami borzasztó sötét.
ÉS észre vetted hogy gyakorlatilag semmire nem adtál jó választ, és az a HISZNEK szó ott a végén mindent elárul. Hiszen téged is beleértve vannak olyan sügérek akik tönkreteszik az életüket azzal hogy valamiben hisznek ami nincs. Mert csak akkor vagy igazi hívő, ha nem iszol nem SZEXELSZ (amiről nem hiszem hogy lemondtál) vasárnapi mise... És csak egy egyszerű feltevés, ami alapjaiban dönt meg minden vallást. Az ókorban 3 réteg volt: Nemes Pap Jobbágy. Nos, ha a pap nem mondja ezt az istenmaszlagot, akkor neki is csak robotolnia kellett volna a földeken. Így viszont Tök jól eléldegéltek.
És még egy nagy baromság amit mondtál. Az hogy az emberek közt nincs különbség. Te jó ég, íjen sötét egy embert. Még a Kiszel tünde is több ÍQ-val rendelkezik mint te. A gazdag és a szegény között te nem látod a különbséget? Hát lelkileg ténnyleg nincs ugyanis ott 0-án vannak. Nincs lélek, de ha van, az sem ugyan olyan. És még hogy osszam meg a nehezen megkeresett pénzt a részeg drogos csövesekkel? Hát te sík... vadba... Te nem vagy komplett.
És ajánlom dobd ki a gépedet mert "Az ördög műve".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!