Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Zavar, ha egy pasi nem elég...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavar, ha egy pasi nem elég talpraesett?

Figyelt kérdés
Elváltam, új párom van, diplomás, művelt, vezető beosztású, harmincas pasi, akivel jó beszélgetni, törődik velem, de nem elég talpraesett.Nem tud vezetni, égőt cserélni, füvet nyírni, gyakorlatilag semmit, ami férfi munka. Anya vagyok, háziasszony, és még minden, de minden rám marad, mert ő gyámoltalan:( Lakik egy lepusztult albérlet szobájában egy vagyonért, spórolni nem tud. Nem hiszem,hogy lehet így jövőnk.Olyan, mintha lenne még egy gyerekem, akit ki kell szolgálnom.És erre nem vágyom...Tapasztalatok?Más pasik is ilyenek?
2010. nov. 29. 08:37
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Engem anyámék mindig arra neveltek, hogy idősebb, jómódúbb, gazdag, jól kereső pasikkal ismerkedjek, velük foglalkozzak, mert csakis ilyenekkel lehetek igazán boldog a jövőben. (Ez a hozzáállás részben érthető is, hiszen mindketten diplomás zsenik, jól keresnek.)

Csak vagyok én, 20-21 évesen, aki egyáltalán nem arra vágyok, hogy legyen egy milliomos férjecském, aki vesz nekem szép nagy házat, luxusverdákat, minden nap étteremben kajáltat, ésatöbbi. Bár egy évem van hátra a diplomáig, egyáltalán nem viselkedek úgy, mint egy művelt okostojás. Amit megtanultam, megtanultam, nem dicsekszek vele, nem hangoztatom, igazából nekem teljesen jelentéktelen, hogy lesz egy diplomám, nem leszek tőle se jobb, se rosszabb ember.

Volt egy hozzám hasonló beállítottságú barátom, 3 évig. Első nagy szerelem volt. Bár akkor még csak gimibe jártunk, ugyanúgy neveltek minket, sok közös témánk volt, ugyanolyan "műveltségi" szinten voltunk. És ha ma is együtt lennénk, ugyanezt tudnám elmondani, neki is egy éve van hátra a diplomájáig, csak más szakon. Okos, jómódú, kulturált fickó. De egyszerűen tutyimutyi volt. Nem értett semmihez, még a számítógépét is nekem kellett néha megcsinálnom. Takarítani persze tudott (felmosni és kiporszívózni). De amellett, hogy ipari analfabéta volt, személyiségileg is idegesített, mindenben nekem kellett döntenem, mindenben kikérte a véleményem, és ha én azt mondtam, hogy ez meg az nem jó, akkor az hirtelen szerinte se lett jó. Mintha nem lett volna önálló személyisége. És erre csak akkor jöttem rá, mikor már szakítottunk, és elgondolkoztam rajta, hogy miért is múlt el a szerelmem iránta. Hát ezért.

Most van egy 18 éves barátom. Se nem művelt, se nem jómódú, mondhatnám úgy is, hogy egy szegény kis szakmunkás parasztgyerek. Egy bulin ismerkedtem meg vele, 9 hónapja együtt vagyunk. Személyiségben gyökeres ellentéte a fent említett srácnak, és ez a dolog nekem nagyon tetszik benne. Van önálló véleménye, mer nekem ellentmondani, nem hagyja, hogy mindenben én döntsek, van saját akarata. Emellett gondoskodó is, már amennyire megteheti, mert nagyon szegény a családja, ő is az. Nagyon odaadó, nagyon tud szeretni, törődik velem. És hiába van saját akarata, fontos neki az is, amit én mondok. Az elektronikai dolgokhoz is ért, házimunkában is nagyon otthon van, főzni is tud, bútorokat tud csinálni, egyszóval bármit. És iszonyatosan boldog vagyok vele, hiába különböző neveltetésünk volt, hiába vagyunk különböző "műveltségi" szinten. Lehet nem tudok vele beszélgetni órákon át a reneszánsz kor fejlődéséről, de nekem nincs is erre igényem.

Persze lehet, hogy egyszer ennek a kapcsolatnak is vége lesz, és ha lesz egy utánalévő barátom, akkor azt fogom mondani, mint most a 3 éves kapcsolatomról, hogy "emiatt meg amiatt szerettem ki belőle". Szóval lehet, hogy nem is azok voltak az igazi igényeim, mint az előző kapcsolatomban, de az is lehet, hogy nem azok, amiket most megkapok. De lehet, hogy igen. Egyelőre nagyon boldog vagyok, és ez a lényeg! :)

2010. nov. 29. 10:14
 12/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!Kedvesek vagytok.Sajnos tényleg megcsinálok mindent, de egy idő után érzem, teher lesz az, hogy neki jó a koszos ágynemű, jó, ha szétdobálja a ruháit stb.Emberek vagyunk, nem élhetünk mocsokban, és én, mint nő, nem hiszem, hogy ezt kell megszoknom.A baj az, hogy mint a legtöbb férfi, ő sem alakítható, el van szállva, hogy milyen sikeres a munkájában, de egy szöget sem tud a falba beverni, vagy a vízcsapot sem tudja megszerelni.Nem tudom, mi lesz, én szerettem a "domináns" szerepet egy kapcsolatban, de most már inkább hülyének érzem magam:)
2010. nov. 29. 10:46
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
Az első vagyok. Közben még annyi jutott az eszembe, hogy az én főnököm (akivel szerencsére nagyon jó a kapcsolatom) és nyilván vezető beosztásban van (nem is akármilyen helyen) egyszer látta, amint egy hirtelen mozdulattal véletlenül leszakítottam a táskámról a zippzár húzóbigyóját, és elkezdett matatni valamit a fiókjában, elővett belőle egy kombinátfogót, odajött, és visszarakta a táskámra azt a kis bizbaszt. Egy másik alkalommal pedig kiesett egy csavar a székemből (görgős irodai szék), és nem tartott a háttámlája, és akkor is odajött, öltönyben, nyakkendőben, letérdelt, és visszacsavarozta. Szóval szerintem semmit nem jelent az, hogy vezető beosztásban dolgozik-e, vagy sem...
2010. nov. 29. 13:36
 14/26 A kérdező kommentje:
Hát igen, csak azt akartam érzékeltetni, hogy egyébként egy tanult ember, de elvan a piszokban, hihetetlen igénytelen, és nem vágyam valaki után pakolni. Mert persze, megcsinálja az ember a házimunkát, de sztem mindennek van határa.Ja, és én is sokat dolgozom, nem szeretném, hogy ő meg egész nap csak "dögöljön" és elnézze, hogy egy huszonnégyórában melózom, ő meg semmit sem tud/akar megcsinálni...
2010. nov. 29. 14:26
 15/26 anonim ***** válasza:
52%
Kb. olyan fontos, mint hogy te tudsz-e szőni, fonni, tehenet fejni.
2010. nov. 29. 19:58
 16/26 A kérdező kommentje:
Hát, sztem azért nem. De igen, egy nőnek is kell tudni ezt-azt, pl mosni, főzni,na de azért ha szőni nem tudok az nem akkora baj, mintha van egy béna pasim, aki még egy szöget se bír a falba verni:(
2010. nov. 30. 06:44
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Most a válaszok nagyon elszomorítottak... Én csak 14 éves vagyok még, de én is eléggé ügyetlen, egyáltalán nem gyakorlatias. De meg akarok változni, hogy alapvető dolgokat meg tudjak csinálni a ház körül, csak nem tudom hogy csináljam. Mert ha még ki is listázom a hülye fejemmel, hogy miket illene tudnom, akkor ezek teljesítése közben mindig akad 1 újabb probléma, mondjuk a bútorszerelés, én nem hiszem hogy meg tudnám csinálni... :(

Ne haragudj kérdező, de 14 éves fejjel még nem tudok hasznos választ írni, csak nem akarok újabb kérdést kiírni, remélem valaki itt ebben a kérdésben is elmondja, hogyan lehetnék én magam gyakorlatiasabb. Remélem sikerül megváltoznia a párodnak és elérsz valami eredményt a hasznos válaszokkal, sok sikert.

2010. dec. 1. 06:53
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó válaszoló!

Te még ne ilyeneken gondolkozz, hanem tanulj! Ha mindenképp változni akarsz, akkor segíts többet a szüleidnek, nagyszüleidnek a házimunkában, ház körül, kertben, udvaron, attól függ mik a lehetőségek. És figyeld, hogy a nagyok hogyan csinálják, kérd meg őket, hogy tanítsanak meg rá.

2010. dec. 1. 08:48
 19/26 anonim ***** válasza:
33%

Ha nem elég talpraesett egy pasi, én hozzá sem szólok, nemhogy még összejönni vele. Most kicsit megfordítottátok a szerepeket. Pont neki kéne vigyáznia rád, nem fordítva.

Dobd a csávót.

2010. dec. 1. 09:49
 20/26 anonim ***** válasza:
66%

06:53as!

Az ilyen "férfiak", mint akit a kérdező is említett, azért lesznek ilyenek mert semmilyen fizikai munkára nincsenek rákényszerítve, és nem is voltak. Nekem nagyon sokszor kellett apámnak segítenem, de amikor szerelt én azt nem feladatként fogtam fel h segítsek hanem örömként hogy nézhetem mit csinál...nagyon érdekelt. Ennek ellenére mégis egyetemen tanulok (mondjuk elég férfias, gyakorlatias karon). A lényeg h érdeklődj minden iránt, és ne csak a gépezéssel meg netezéssel legyél elfoglalva. Nem tudom milyen helyen laktok, de csak van valami hely ahol apád szokott barkácsolni...menj vele és figyelj:D

A kérdezőnek meg: nem tudom így hogy tud élni a párod....akármi elromlik szerelőt hív? nincs jogsija meg ilyenek? Az ilyen nem férfi..elásnám magam. És egy ilyen mellett egy nő sem fogja magát soha nőnek érezni...

2010. dec. 1. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!