Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Számít a választottad szüleine...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Számít a választottad szüleinek végzettsége?

Figyelt kérdés

Pl neked jogász, üzletember, orvos szüleid vannak.

A barátod, barátnőd szüleinek meg jóval alacsonyabb a képzettsége?

2010. nov. 14. 13:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
68%
Szegények vagyunk, a szüleimnek csak érettségije van. Volt egy barátom, akinek az anyukája utált, képtelen volt ezért elfogadni, mivel ők gazdagok voltak, anyuci menő egyetemen végzett. Most én orvosin vagyok, jól is megy, az exbarátomat pedig kivágták az egyetemről, épp nem csinál nagyon semmit, hiszem a munka meg büdös. Lehet hogy gonosz vagyok, de úgy érzem, elégtételt kaptam.
2010. nov. 14. 14:08
 12/20 anonim válasza:
50%
A szerelemben alapból nem számít, de később az eltérő háttér miatt előjöhetnek a különbségek, mint ahogyan egy külföldivel is az eltérő kultúra miatt. Nem törvényszerű, de valószínű!
2010. nov. 14. 14:11
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért mi amuy a szüleid foglalkozása ha nemvagyok indoszkrét ?
2010. nov. 14. 14:11
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak akkor számítana, ha a szülei élősködni akarnának rajtunk vagy pedig lenéznék az én szüleimet, mert magasabb a végzettségük. (Ilyesmire nem egyszer hallhattunk példát), de itt sem a végzettség a kulcs, hanem a viselkedés, szóval ez zavarna. Egyébként miért érdekelne? Mi közöm nekem a szüleihez?
2010. nov. 14. 14:16
 15/20 anonim válasza:
100%
már bocsi de a kommentezők közül akkor senki sem olyan "intelligens" (AHOGY FOGALMAZTÁL) hogy téged és a szüleidet megértse?
2010. nov. 14. 14:18
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem az számít(ana), hogy becsületesek legyenek, elfogadjanak és ki lehessen jönni velük maximálisan. Sajnos vagy nem, de nem választhatjuk meg közvetlenül az anyóst, apóst, így el fogadjuk el olyanoknak amilyenek.
2010. nov. 14. 16:11
 17/20 nagyviri ***** válasza:
Egy embernél nem az számít, hogy milyen a végzettsége, hanem hogy mennyire tud emberként viselkedni. A képzettség ambíciófüggő, anyagi háttér függő stb. Az hogy miyen ember vagy az csak attól függ, hogy mit hozol magaddal otthonról, tehát milyen értékrendet "kaptál" a szüleidtől. Érdekes, mert ezt a megközelítést fóleg magasabb végzettségű emberek szokták forszírozni alacsonyabb képzettségű társaikkal szemben, fordítva még nem nagyon hallottam. Annak ellenére, hogy ők többet tanultak, tehát elsősorban nekik kéne tudniuk, ez nem lehet két ember között megkülönböztetés. Ebből is látszik, hogy ezt nem az iskolában tanulja meg az ember, hanem az otthoni nevelés eredménye.
2010. nov. 14. 18:59
 18/20 A kérdező kommentje:

Utolsónak köszönöm. Pont ezért tettem fel a kérdést. Ilyenen sosem gondolkoznak az emberek.

Tudom milyenek az emberek, főleg az a pár sznob, aki lenézi azt, aki nem "egyetemet végzett". Lsd: annak a válaszolónak az esete, akit azért utált az "anyósa" mert szegény... És én is "ismerek" egy-két embert, aki ilyesmiért lenézne másokat, felsőbbrendűnek érzi magát, mert x generáció orvos van mögötte...

Ezért kérdeztem, hogy átlagban a fiatalok hogy látják. És nem-e az én ostobaságom ez a fajta fejtegetés...

És hozzátenném, hogy itt nem az egyetemet végzett orvosokat, ügyvédeket, bölcsészeket akarom leszólni, én is az leszek pár év múlva.

Szóval a konklúzió az, hogy egyáltalán nem zavarna benneteket?

2010. nov. 14. 19:21
 19/20 nagyviri ***** válasza:
Dehogynem zavar. Én nem ezt kaptam otthonról, hanem azt, hogy az embert az alapján ítéljem meg, amit tesz és mond. Persze az sem árt, ha van összhang a két dolog között. Csak megtanultam azt is, hogy az ilyen embereket ívesen elkerüljem, és mindig arra gondolok, hogy ők ezzel saját magukról állítják ki a lelki szegénységi bizonyítványt.
2010. nov. 14. 19:32
 20/20 anonim válasza:
ha magasabb lenne jobb lenne?
2012. febr. 7. 18:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!