Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha nem segít akkor nem igazi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha nem segít akkor nem igazi férfi?

Figyelt kérdés
Ha egy nőbe állítólag szerelmes egy férfi akkor megtenné érte hogy segít ha a nő bántalmazó kapcsolatban él?Senkinek sem kötelessége,de a nő azért nem hagyja el a bántalmazó férfit mert kevés a fizetése hogy albérletbe menjen.És nem pénzel kellene segíteni hanem esetleg ötletekkel,bármilyen megoldással.De a férfi csak annyit mond ô ebben nem tud segíteni, old meg egyedül és állandóan irkál a nőnek hogy hiányzik,szerelmes belé,és hogy vele szeretne majd élni de hagyja hogy bántsák.A nőnek is tetszett a férfi de elbizonytalanodott hogy valóban akarja őt szerinte csak hülyíti hogy lefeküdjön vele vagy ilyesmi.
ma 08:40
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Igen 20-as köszönöm.A férfit évek óta ismerem nem idegen,és régóta udvarol. Írtam hogy nem anyagi segítséget várnék, hanem legalább annyit hogy NE MONDANÁ AZT HOGY HÁT DE NEM TUDOK SEGÍTENI! Azt nem értem kit húzok le… egyes kommentek szerint. Azt mondta hogy én vagyok neki az igazi stb. Én úgy gondolom fordított helyzetben igen is segítenék kitalálni valamit, pl azt hogy kölcsönadok es vissza adja 2 részletbe,ne mondja senki hogy a kolcson az lehuzas! Amugy igen faluba lakom es nincs annyi fizetesem hogy felretegyek. Foleg hogy messzire kene mennem hiszen a parom ha megtalalna ki tudja mit tenne velem ha elmennek. Tudtam volna szeretni de ezek utan mar nem hogy nem segit. Ez van.
ma 12:36
 22/32 A kérdező kommentje:
Ja es igen ugy ahogy a 20-ad irta ongyilkos akarok lenni mert kilatastalan es az emberek nem segitokeszek azt hiszik mindenki tud miliomos lenni es egyedul mindent megoldani. De pont ezek az emberek beszelnek akik ezernyi segitseget kapnak, fogalmuk sincs milyen lehet szulok, rokonok nelkul elni.
ma 12:39
 23/32 anonim ***** válasza:
100%

"nem anyagi segítséget várnék, ... Én úgy gondolom fordított helyzetben igen is segítenék kitalálni valamit, pl azt hogy kölcsönadok es vissza adja 2 részletbe,ne mondja senki hogy a kolcson az lehuzas!

Szóval pénzbeli segítséget vársz tőle, vagy legalábbis jól jönne.

Amíg te mással vagy, ne várj (csak!!) anyagi segítséget.

Egyedül kell megoldanod, akár egy (lehet, hogy közös) szobabérlettel.

ma 12:43
 24/32 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező! Ne legyél öngyilkos!

Egyébként azt a szitut képzeld el amikor valakinek toxikusak a családtagjai és ő onnan nem tud szabadulni.

Akkor az jobb helyzet? Hiába van családja ha kicsinálják idegileg, lelkileg, anyagilag, érzelmileg zsarolják, mártírkodnak, vagy a lakhatással tudják zsarolni stb. Nagyon sokan pont a családjuktól nem tudnak szabadulni. Az sem jobb helyzet mint a tiéd.

Sajnos ilyen világot élünk, ahol sokan csak használni akarnak, ha másért nem akkor lelki szemetesnek vagy szexre.

És hab a tortán, hogy ha te valakinek sokat segítettél és időközben neki jobban megy a sora, jó munkája van, magasabb életszínvonalon él, akkor rögtön elfelejti hogy ki segített neki hogy addig eljuthatott.

Nem mondom hogy kötelező segíteni, de ilyenkor mutatkozik meg az emberek igazi személyisége. Akár évtizedes kapcsolatok ezek, és még csak nem is pénzbeli segítségről van szó sok esetben. Akinél jó megy a szekér az sokszor elfelejti hogy honnan jött, ki állt mellé amikor kellett (mások akkor nem támogatták).

Ezen az oldalon meg eleve ne várj megértést, empátiát!

Ha valaki párkapcsolatban él vagy házasságban az el sem tudja képzelni hogy egy tartós betegség vagy munkanélküliség esetén milyen lehet egy egyedülállónak. Mert neki ugye rögtön ott van a házastársa/párja keresete, segítsége, vagy az összetartóbb családoknál a szülők, testvérek segítenek.

ma 12:56
 25/32 A kérdező kommentje:
Fogadjunk hogy azok akik ellenem írnak ő azok akik kihasznalnak mindenkit es lehuznak. Sok ilyen embert ismerek akikben egy cseppnyi egyutterzes nincsen, minden csak a penz korul forog es bele rugnak minden “gyengebb” emberbe. Mindig annak a legnagyobb a szája aki orokolt, vagy szulok mindent alajuk tettek. Bat tudom vannak normalis emberek csak itt a gyakorin eleg keves van beloluk.
ma 13:02
 26/32 A kérdező kommentje:
Köszönöm 24-es a megértést!
ma 13:05
 27/32 anonim ***** válasza:

Az ehhez hasonló próbálkozásoktól nekem az aranyásó-detektorom komolyan bejelez...

Félreértés ne essék: én mindig önzetlenül segítek - anyagilag is - annak, akivel szeretjük egymást. Viszont ki nem állhatom azt, aki a pénztárcám, vagy a lakhatás miatt "szeret".

A kérdésben felvázolt helyzettel pedig több probléma is van.

1.: Nem szimpatikus a manipulatív, már-már zsaroló hozzáállás. Márpedig jelenleg erre látunk egy szép példát. Ez a "ha nem ugrál úgy, ahogy én fütyülök, akkor nem igazi férfi" egy elég arrogáns, és manipulatív hozzáállásra vall.

2.: Elvárom, hogy a leendő páromnak is legyen legalább egy minimális tartása, és legalább egy minimális mértékben ő is igyekezzen tenni azért, hogy jobb legyen.

3.: Ennek az egésznek rémesen kihasználás-szaga van...

4.: Nem szeretem a tisztességtelen játszmákat. Előbb legyen vége az aktuális kapcsolatának, szakítson, zárja le, és utána lehet arról beszélgetni, hogy mi, és hogyan legyen köztünk.

5.: Bár nyilván az élet ezt felülírhatja, de normális körülmények között nem tartom szerencsésnek a túlzott rohanást. Szóval előbb ismerjük meg egymást, és ha már mindketten szerelmesek vagyunk, és kellően meg- és kiismertük egymást, akkor kerüljön szó az esetleges összeköltözésre.

ma 13:35
 28/32 anonim ***** válasza:
#21: Milyen érdekes, most, hogy adtak egy-két kifogásötletet, egyből mindegyiket beépítetted a sztoridba.
ma 13:44
 29/32 anonim ***** válasza:

#23: Ez a legszebb. Először fogadkozik, hogy ő nem anyagi segítséget vár, utána meg mégis anyagi kölcsönre ácsingózik.

Egyik szavával üti a másikat.

ma 13:51
 30/32 anonim ***** válasza:
29- gondolom úgy értette, hogy neki az anyagi segítség az, ha vissza se kell adni a pénzt. Ha csak kölcsön, az ezek szerint nem anyagi :D (de, az)
ma 13:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!