Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjemmel közös kasszán...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjemmel közös kasszán vagyunk. Gyűjti a legókat, ami nem olcsó, mondván befektetési céllal.(Nem hiszem, hogy valaha is fog eladni belőle.) Én baromi jól keresek, de gyűlölöm a munkahelyem és nem is bírom már fizikailag. Mi a véleményetek?

Figyelt kérdés
Mióta együtt vagyunk 2 millió értékben vett legókat összesen. Mondván, hogy ő többet keres, megérdemli. Nem tartom igazságosnak, hogy én meg közben megdöglök a munkahelyemen, mondván kell, hogy én is jól keressek. De miért tegyek ennyit a családi kasszához, ha ő közben legókat vásárol? Nem igazán tudok túl lépni ezen, mivel nekem semmi drága hobbim nincs.

ma 12:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Fuh a rémálmomat írtad le, ami miatt sosem mentem, és nem is mennék bele a közös kasszába.

Próbáld meg megbeszélni vele hogy 2millio forintnyi legó már tökéletesen elég befektetésnek, és ha további gyerekjátékokat akar vásárolni, akkor azt NE a közös pénzetekből vegye, hanem a sajátjából.

Van egyáltalán saját pénzed, vagy az egész megy a levesbe?

(Annak akinek nem esik le a probléma: képzeljétek el hogy egy nő ver el milliókat dizájner táskákra, mert hát az milyen jó befektetés! Így már megvan, hogy mennyire horrorisztikus a dolog?)

ma 12:50
 12/25 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó! Én is ugyanezt a dizájner táskás példát hoztam fel neki, erre azt mondta jó csináljam. Nem lenne a legóval problémám, ha

1. Itt megállna és nem venné többet (mondta H továbbra is vásárolja)

2. Nagy részét a későbbiekben eladná (azt mondta max 20%-át adja el) vagyis így ez nem befektetés hanem pénzköltés

3. Az eladott legóból finanszírozza az újakat (ezt elutasította)

Szimplán nem tudom megérteni az ilyen szintű drága hobbikat, ilyen mértékű pénzköltést, mert ha nem adja el, akkor az nem befektetés.

ma 13:04
 13/25 anonim ***** válasza:
Ezzel semmit. Hagyd ott.
ma 13:05
 14/25 A kérdező kommentje:
A fizumról pedig nem tudok hazudni, közös számlánk van. Látjuk egymás fizetését, költéseit
ma 13:05
 15/25 anonim ***** válasza:
Mondj fel a munkahelyeden, aztán az ő fizetéséből kezdj el hasonló összegekért táskát, cipőt vásárolni magadnak. Majd meglátjuk akkor hogy fog állni a szája 😀 Viccet félretéve, jelöljetek ki egy észszerű keretet amennyi pénzt x idő alatt elkölthet mert ez nonszensz. Mindegy mennyire élnénk jól, nem tolerálnám ezt az agymenést, hogy többmillióval károsítja meg a közös életünket.
ma 13:09
 16/25 anonim ***** válasza:
68%

Ismerek LEGO-sokat. Én is csak lestem, hogy némelyik mennyibe kerül, és mennyiért mennek a régiek.

De jobb lenne, ha pl. horgászna? Tudod mennyi egy jó bot + orsó? Vadászat? 1 távcső 1M+! Motorozás? A BMW túragépe 10M+!!!

ma 13:12
 17/25 anonim ***** válasza:
33%

Te kérdező olyanokat írsz hogy a falnak megyek.

Felnőtt nő vagy.

Menj be a bankba és nyiss egy külön számlát.

Nehogy már egy ilyen alakra dolgozz ráadásul rossz munkahelyen.

Magadra dolgozz, magadra költs, fektess be magadnak, a te nevedre, azért ne tudjon róla mert a válásnál az ilyen élősködő pali mindig követelőzik.

Ő azt csinál a közös pénzzel amit akar?

Akkor csinálj külön bankszámlát.

Na és még a nőkre mondják hogy aranyásó.

Az agyam eldobom!

ma 13:13
 18/25 anonim ***** válasza:
88%
Miért nem szállsz ki a közös kasszából? Én biztos azt tettem volna.
ma 13:15
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

"Hatalmas" lehet az érzelemközösség ahol azt nézik ki mennyit tesz a közös kasszába és mennyit vesz ki belőle.

Ahol szeretik egymást a felek, ott fel sem merülnek ilyen kérdések, mert ad.1. mindenki örül annak aminek a másik (ha a hobbija akkor a hobbija), ad.2. mindenki tudja hogy mennyit vehet ki ami még nem szül köztük feszültséget.

A fő probléma hogy ti nem vagytok valódi érzelemközösségben, így nyilvánvalóan a közös kassza sem fog működni.

ma 13:28
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

Én is úgy gondolom, hogyha nem Legózna, akkor másra költené el a pénzt. Nekem a vadászat lenne hatalmas szenvedélyem (és igen, nő vagyok), de olyan drága, hogy nyilván nem veszem ki a közös kasszából. Majd egyszer, ha a gyerekünk már felnőtt lesz és nem tőle veszem el. Viszont az tényleg nagyon gáz, hogy a férjed ennyire nem beszéli meg veled, hogy mire is költsetek. Mert az, hogy te azért dolgozol, hogy ne haljatok éhen meg ki legyenek fizetve a számlák, ő meg habzsizik és az egész fizut elbaxxa valami másra.

Szerintem legyen hibrid kassza! Legyen egy számla amire mindketten bedobtok X összeget minden hónapban, amiből megy a kaja, számlák, közös dolgok, gyerek dolgai, a maradékot pedig mindenki elteszi és arra költi amire akarja. Ez a fair, és ez a korrekt szerintem ilyen esetben. Én legalábbis ezt csinálnam, ha valamelyikünk elkezdenek dorbézolni.

ma 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!