Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire gáz, ha az ideális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire gáz, ha az ideális feleségjelöltnek genetikai feltételeket is szabok?

Figyelt kérdés

Ezt úgy kell érteni, hogy szívem szerint csak olyannal élném le az életem, és csak olyannal vállalnék gyereket, aki nem hordoz semmi örökölhető, számomra negatív dolgot. Amolyan tudatos szelekció. Pl. nem fehér bőrű nőt semmilyen körülmények között nem vennék el, hogy a fehér vérvonal ne "szennyeződjön". Mint ahogy öröklődő betegséget, vagy bármilyen más negatív tulajdonságot hordozót sem szívesen. Van más is, aki hasonlóan gondolkozik? Mennyire elfogadott dolog az eugenika? Elítélendő, hogy ha nekem "tiszta" a génkészletem, akkor hasonlóra vágyom?

A kérdésemmel egy kulturált diskurzust szeretnék elindítani, nem pedig anyázást!

2010. nov. 7. 23:10
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:
Hopp, rossz accountról írtam. Az előző válaszoló természetesen én voltam.
2010. nov. 8. 00:47
 22/45 anonim ***** válasza:

A te feleséged lesz, olyan feltételeket szabsz, amilyeneket akarsz. Ha te ennyire "iparilag" állsz a családalapításhoz, hát lelked rajta :D.

Persze az is igaz, hogy az ember ösztönei is alapvetően hasonló dolgokra vannak beprogramozva.

Rendszerint az a vonzó, aki különböző, de nem _nagyon_. De ez általában a nőket jobban befolyásolja - viszont kivételek is vannak.

2010. nov. 8. 01:59
 23/45 anonim ***** válasza:
56%
Gondolod,hogy értékesebb vagy mert fehér bőrű vagy?Kétlem...sajnálom,hogy vannak a Magyar társadalomban ilyen emberek.Titeket kell szégyelnünk az unióban illetve az egész világon!Mostohaapám "árja" osztrák...az édesanyjának a vérvonala germán..vissza is vezethető.És mégsem így gondolkodnak ahogy te,pedig neki lehetne ha ilyen begyepesedett agyú lenne mint te,szégyen!Sajnálom,hogy ennyire primitív vagy és a látóköröd is ennyire szűk.
2010. nov. 8. 02:00
 24/45 anonim ***** válasza:
36%
Utolsónak!Szerintem a te látásmódod ultragagyi libsi duma.A kérdezőnek meg azt üzenem,hogy ne legyél oda annyira a szőke kék szemű kinézetedért,mert eléggé messze áll a magyar vonaltól.Én direkt büszke vagyok rá,hogy sötétbarna a hajam és zöld a szemem.Legalább közel állok genetikailag az átlag magyarhoz!
2010. nov. 8. 02:04
 25/45 anonim ***** válasza:
28%
Nem gáz, aki megteheti, az nyugodtan válogasson. Az más kérdés, hogy milyen célból, de bizonyára megvannak a magad nagyon fontos motivációid, csak mondjuk gáz, ha eleve nem vagy jóképű, mert akkor kábé örülhetsz, ha valami dagadt szutyok szétteszi neked a lábát, nemhogy gyönyörű, tökéletes génkészletű Claudia Schiffer-klónt vegyél feleségül. Plusz a férfiak által nevelt gyerekek 65%-a nem a nevelő apától van, úgyhogy ezt is vedd számításba.
2010. nov. 8. 02:07
 26/45 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező!

Szerintem ha igazán szerelmes leszel (amit nem olyan könnyű befolyásolni) és valami megfog abban a lányban és nem "tiszta" a génszerkezete akkor mit teszel? Inkább akkor sem jössz össze vele, mert nem "tiszta" a génszerkezete ja és nem fehér bőrű inkább kleor a bőrszíne? Manapság már nagyon nehéz dolgod van. Ugyan is a külső hatások sokat gyakorolnak az emberre. Pl.: Ahhoz, hogy ne hordozzon rossz örökítő anyagot olyan ember nincs. Gondolok itt a táplálkozásra, levegőre.. stb. Sok olyan dolgot megszel és a te szüleid és felmenőid annak idején megettek amik károsíthatták a szervezetet. Manapság ez inkább valószínűbb mint a nagyszüleink gyermekkorában. Ja és a genetikai vizsgálat túl sokba kerül. Gondolom majd Te állod annak a csajnak akit választasz majd párnak.

A másik aki a szemüvegeseket lenézni, hogy öreg korára lehet ő is az lesz. Nem az a meghatározó egy kapcsolatban, hogy visel-e vagy sem. Szerintem meg egy párkapcsolatban inkább az őszinteségnek, tiszteletnek, megbecsülésnek kellene az előtérben lennie.30/N.

2010. nov. 8. 05:58
 27/45 anonim ***** válasza:

2:00-nál a pont.

Egész Európában a magyar társadalomban a legerõsebb a rasszizmus és a xenofóbia, úgyhogy én egyáltalán nem lepõdök meg a kérdésen, sem a válaszokon. Kicsit elszomorít, de szerencsére beszélek még 2 nyelvet és nem Magyarországon élek.

2010. nov. 8. 07:34
 28/45 anonim ***** válasza:

"Két ember között 0,2-0,4 százalék eltérés lehet a genom szintjén ."

"Rendelkezésre álló adatok szerint egy csimpánz genom valamivel kevesebb, mint 1 %-ban tér el egy emberi genomtól"

Na ezt csak úgy leírtam....ha nincs ló (bocsi de ezt nem hagyhattam ki, ne vedd sértésnek!!)

Azért azt vedd számításba, hogy genetikai mutációk az embryo fejlődése alatt is létre jöhetnek.

És ha ne adj' Isten ilyen rendellenességgel születik a gyerek akkor ledobod a Taigetosz-ról

Amit Te írtál: "Azt sem írtam, hogy tökéletes lenne a génkészletem. Az amúgy is relatív, hogy mi számít tökéletesnek. Csak annyi, hogy nem tudok semmilyen öröklődő betegségemről. De nem akarok most önfényezésbe átmenni."

Hallottál már olyanról, hogy bizonyos betegségek csak a későbbi életévekben manifesztálódnak? Pl 30-50éves kor között... Úgyhogy ne is fényezd magad, mert lehet, hogy kétszer olyan selejtes a génkészleted, mint bárki másnak, csak még nem tudsz róla.

Remélem most azért nem ilyejsztettelek ezzel meg:)

Egyébként az alap ötlettel valahol egyet értek. Mert sem a gyereknek, sem a szülőnek sem a társadalomnak nem jó, ha egy nem egészséges, élete során sok szenvedéssel járó betegséggel születik egy gyerek.

2010. nov. 8. 07:58
 29/45 anonim ***** válasza:
Én látok ebben logikát, szerintem nincs semmi gond azzal, ha nem éred be akárkivel. Mindenki ezt csinálja, aki igényes egy bizonyos szinten, csak senki nem fogalmazza meg, vagy legalábbis ösztönös ez a szelektálgatás mindannyiunkban. Én sem szeretném, ha a leendőbeli gyermekem az én rossz választásom miatt szenvedne később hátrányokat esetleg. Ezalatt a válogatás alatt persze nem azt kell érteni, hogy finnyás vagyok, hanem inkább mérlegelő.
2010. nov. 8. 08:09
 30/45 anonim ***** válasza:
nálam sokszor azért menekült el a pasi mert megtudta,hogy epilepsziás vagyok.Pedig ez nem is a genetika hanem a szülész hibája volt, szóval a gén nem minden.de ettől függetlenül van még ebből folyóan más problémám is és bár az elképzeléseddel nem értek egyet,de sokáig azért nem volt senkim mert nem akartam a problémámmal a másikat is terhelni.Mert a súlyos betegség igenis mindkét félnek teher lehet.
2010. nov. 8. 09:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!