Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire gáz, ha az ideális feleségjelöltnek genetikai feltételeket is szabok?
Ezt úgy kell érteni, hogy szívem szerint csak olyannal élném le az életem, és csak olyannal vállalnék gyereket, aki nem hordoz semmi örökölhető, számomra negatív dolgot. Amolyan tudatos szelekció. Pl. nem fehér bőrű nőt semmilyen körülmények között nem vennék el, hogy a fehér vérvonal ne "szennyeződjön". Mint ahogy öröklődő betegséget, vagy bármilyen más negatív tulajdonságot hordozót sem szívesen. Van más is, aki hasonlóan gondolkozik? Mennyire elfogadott dolog az eugenika? Elítélendő, hogy ha nekem "tiszta" a génkészletem, akkor hasonlóra vágyom?
A kérdésemmel egy kulturált diskurzust szeretnék elindítani, nem pedig anyázást!
Én is kb. így vélekedek, szerintem nincs azzal semmi baj, ha védjük a "fajtánkat".
A Morvain meg jót mosolyogtam :D
Kívülállóként szólnék bele (meleg vagyok, nekem legfeljebb örökbefogadással lesz gyerekem).
Az eugenika valahol rokon a természetes kiválasztódással, szóval én nem tartom természetellenesnek vagy elítélendőnek, hogy ilyesmit figyelembe veszel. Mondjuk viccesnek/ironikusnak tartanám, ha aztán beleszeretnél egy pl. 150 centis, rövidlátó indiai nőbe, és mellette kötnél ki :)
1.Tökéletest így sem találok. Csak ne legyen öröklődő betegsége. Az már csak bónusz, ha hozzám hasonlóan szőke és kék szemű :)
3.Azt sem írtam, hogy tökéletes lenne a génkészletem. Az amúgy is relatív, hogy mi számít tökéletesnek. Csak annyi, hogy nem tudok semmilyen öröklődő betegségemről. De nem akarok most önfényezésbe átmenni.
4. OK :)
5. A szemüveg miatt azért szerintem már durva. Az általában külső ok miatt van.
6. Nem azt írtam, hogy ez az első szempont, de ez is szempont. Vannak ennél természetesen sokkal fontosabbak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!