Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha már a szó nem használ,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha már a szó nem használ, hogy csináljam, hogy jól jöjjek ki belőle?

Figyelt kérdés

4 éve vagyunk együtt, 3 éve vagyunk házasok. 2 gyerekünk van, plusz 1, aki az előző kapcsolatából született. A férjem iszik. Nem szépítem. Iszik, napi 5-6 sör, miután a munkából hazaér, egészen addig, amíg le nem fekszik. Nem hazudok, mikor összejöttünk én is ittam 1-1 pohárral, vagy 1 üveg somersby-t, vagy Mojito vackot. Aztán teherbe estem, le is tettem, azóta nagyon max 1 pohár boros kóla ment le, de az is inkább a mosogatóba. Akkor is ivott, de nem minden nap és nem ennyit. Aztán jöttek a szarok, a gyerekét az előző kapcsolatából hozzánk emelte ki a gyámügy, tárgyalások, meghallgatások. Elkezdett egyre inkább bezárkózni, egyre többet inni. A nyáron volt egy óriási veszekedésünk, ahol alkoholista állatnak hívtam, ő meg azt mondta miattam iszik. Már ott eltörött bennem az addig tartó akármi is. Azóta el akarom hagyni. Egyre rosszabb a helyzet és nem akarom a gyerekeket ebbe hagyni. Segítséget nem fogad el, szerinte minden rendben, neki semmi baja nincs, csak kiengedi a gőzt. Nem bírok mellette lenni. Ha a gyereke nincs itthon én inkább az ő szobájában alszom, mert rettenetesen büdös pia és cigaretta szaga van és rettenetesen horkol már ez miatt. Kínzás az este számomra, hiába alszom el 10-kor, éjfélkor bejön és legkésőbb fél 1-kor felkelek és sajnos a kicsi se bír nyugodtan aludni tőle, velünk van még egy szobában. A 2 közös gyerekünk szeretném kiszakítani ebből, hogy ne ezt lássák, hogy ne higgyék azt, hogy ez a normális, de az ő gyerekét nem tudom elvinni, csúnyán hangzik, de konkrétan semmi jogom hozzá, vihetem iskolába, hozhatom, vihetem orvoshoz, de ahhoz jogom, hogy magamhoz vegyem nincs, amíg hivatalosan örökbe nem fogadom, vagy mit mondtak. Viszont megfenyegetett, hogy el fogja tőlem perelni a gyerekeket. Tudok biztosítani nekik mindent, most is én ruházom a 3 gyereket, én etetem őket, én hordom őket mindenhová is. Ő annyit csinál reggel elmegy dolgozni, este hazajön. Hova tűnik a pénz? Jó kérdés, pia, cigi. Majdnem fele annyit keresek, mint ő, de én állom a lakást, rezsi, bevásárlás, minden és én vagyok a szar, hogy hó végén nincs pénz. Most már elég volt, nem volt ilyen, de egyre jobban csúszik le és nem fogok asszisztálni, nem fogom végig nézni, nem képes elfogadni, hogy beteg, hogy segítségre van szüksége.

Lépnem kell a gyerekek miatt, de nem tudom hogy kezdjem, nem akarom, hogy elvegye őket tőlem, ők az egyetlen örömöm az életben.

ma 08:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem veheti el tőled őket, az anyának ítélik őket. Főleg, hogy iszik! Ne hallgass rá mert csak zsarol téged. Fogd meg a cuccokat és lépj le, add be a válást, említsd meg mindenképp, hogy alkoholista és nem csinálhat semmit!
ma 08:37
 2/14 gergelice16 ***** válasza:
74%
Egyetértek #1-essel. Add be a válást, és meneküljetek. És én a helyedben a 3. gyereket a legközelebbi ismerőseihez adnám, ne hagyd őt egyedül vele. Inkább vedd jogtalanul magadhoz, minthogy olyannal hagyd, aki nem tud gondoskodni róla.
ma 08:43
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én a helyedben próbálnék egy biztonsági hálót építeni magamnak: családtagok, barátok, távoli rokonok, bárki aki szóba jöhet mint segítség.

Aztán érdeklődnék, hogy van-e a lakókörnyékemen családsegítő intézmény, akik tudnak tanácsot adni, segíteni, hátha adnak jogi képviseletet is.

A 3. gyerek az necces téma, semmiképp nem vinném el, amíg erre nincs jogom (ez gyerekrablás is lehet, vagy bármi ami miatt megütheted a bokádat).

ma 08:55
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Itt is találsz ingyenes telefonszámot. A szóban fenyegetés is számíthat szerintem a bántalmazás egy formájának.

[link]

ma 08:58
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

"a gyerekét az előző kapcsolatából hozzánk emelte ki a gyámügy"

Itt akár a gyámügyhöz is fordulhatsz, hiszen egy alkoholistának adták ki a gyereket...

ma 09:00
 6/14 anonim ***** válasza:
0%
Gondolom nincs szex.
ma 09:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Félelemvezérelt vagy, és a férjed tudja ezt. Elég lenne csak megemlíteni, hogy rendben, maradjanak nálad a gyerekek.. nem a gyerekeket akarja, csak titeket megnyomorítani.

Amit én tennék (de te nem fogod)

1. Némi pénz tartalékolás (KP)

1. Szociális háló kialakítása

2. Családjogi ügyvéd konzultáció

3. Ház/lakás keresése

4. Válás beadása

4. Költözés

Marasztalós, könyörgős, fenyegetőzős hisztik ignorálása.

Ja, és elsőnek a saját gyerekeidet kell menteni, a másikra nincs (még) jogod.

ma 09:22
 8/14 A kérdező kommentje:

Kedves #6!

Komolyan ez jött le az egészből csak?! Nem is az, hogy a sajátján kívül még 4 életet tesz tönkre, ha nem lépek?! Gratulálok, nekem valahogy nem a szex a legfontosabb az életben, hanem a gyerekeim.

Kedves Többiek!

Köszönöm mindenkinek! A lakhatás megoldott, van hova mennünk, van hely. Pénzt eddig nem tudtam félre tenni, mert az utolsó forintokat is a 3 gyerekre költöm. A gyermekjóléttel meg a védőnővel vagyok kapcsolatban, eddig nem mertem szólni, mert sajnos nincs más, akihez a gyermek kerülhetne, csak egy idegen befogadó család, de nem akarom, hogy lássa ezt a gyermek. Az adta a pofont, hogy megjegyezte, hogy apa nagyon sokat iszik. 7 éves. Elég.

Attól kicsit félek, sajnos mostanában elég "könnyen" megy apukának a felügyeletet megszerezni, de vannak képek a sok üres piás üvegekről, sörös dobozokról.

ma 12:43
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
A védőnő beavatása jó első lépés lenne.
ma 12:53
 10/14 gergelice16 ***** válasza:
100%
#8 Ne aggódj, egyértelműen káros a gyerekekre, így biztos nem tudja megszerezni a felügyeletet, maximum akkor, ha észbekap, és mindent megtesz, hogy lerakja az alkoholt. De
ma 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!