Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az emberek miért nem tudnak kilépni egy bántalmazó kapcsolatból ?
42. Oldaltól:
Röviden a saját tapasztalatom, saját szavakkal: persze, hogy nem érted. Tudod, nekem is szürreális visszagondolni, hogy miben éltem, hogy durvulhatott el ennyire. Ez egy fokozatos dolog, észre sem veszed, hogy mekkora a baj. Pláne ha fiatal vagy, esetleg alapból nem a legjobb a háttered. Teljesen elszigetel, manipulál, megfenyeget, sakkban tart. Ez egy hatalmi harc, teljesen megtör, és elveszíted önmagad. Azért nem lehet kilépni, mert ezt hiteti el veled, nem látsz kiutat. De mindig van. Nekem úgy sikerült, hogy segélyszervezettel tartottam a kapcsolatot, sokat segítettek lelkileg. Elszántam magam, és léptem. Életem egyik legnehezebb időszaka volt, és még tartott is hónapokig amig zaklatott/fenyegetett/sírt stb. És utána is idő volt felépülni, és újra bízni.
Érdekes kérdés, és ha nem bántó jellegű, akkor szerintem nincs is vele baj. Viszont ha érdekel, akkor neten szerintem nagyon sok mindent tudsz olvasni róla, főleg ha angolul is tudsz, YouTube-on is biztos vannak ilyen videók.
Általában ha nem értesz egy ilyen dolgot, akkor nem tapasztaltad meg, és szerencsésnek mondhatod magad. Ha igazán érdekel, akkor nézz utána, sok empátiával hozzáállva persze, de ha valójában annyira nem érdekel, csak el nem tudod képzelni, hogy nem lehet kilépni, akkor engedd el, és tényleg örülj, hogy nem érted.
Ha esetleg Te tapasztalsz ilyet vagy valaki a közeledben, akkor pszichológus segíthet vagy szinten konkrétabbat rá tudsz keresni az adott bántalmazásos esetekre, kimenekülési lehetőségekre.
Mert a bántalmazo tapad.
Nem olyan mint normalisakkal lenni hogy csak ugy beintesz es csá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!