Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az emberek miért nem tudnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az emberek miért nem tudnak kilépni egy bántalmazó kapcsolatból ?

Figyelt kérdés
Nem bántasbol. És sejtem hogy ez nehéz de nem értem hogy miért nem lehet kilépni belőle és hogy hogyan is kell.

dec. 31. 01:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
27%
dec. 31. 01:09
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
dec. 31. 01:14
 3/12 anonim ***** válasza:
52%

42. Oldaltól:

[link]

Röviden a saját tapasztalatom, saját szavakkal: persze, hogy nem érted. Tudod, nekem is szürreális visszagondolni, hogy miben éltem, hogy durvulhatott el ennyire. Ez egy fokozatos dolog, észre sem veszed, hogy mekkora a baj. Pláne ha fiatal vagy, esetleg alapból nem a legjobb a háttered. Teljesen elszigetel, manipulál, megfenyeget, sakkban tart. Ez egy hatalmi harc, teljesen megtör, és elveszíted önmagad. Azért nem lehet kilépni, mert ezt hiteti el veled, nem látsz kiutat. De mindig van. Nekem úgy sikerült, hogy segélyszervezettel tartottam a kapcsolatot, sokat segítettek lelkileg. Elszántam magam, és léptem. Életem egyik legnehezebb időszaka volt, és még tartott is hónapokig amig zaklatott/fenyegetett/sírt stb. És utána is idő volt felépülni, és újra bízni.

dec. 31. 01:25
 4/12 anonim ***** válasza:
55%

Érdekes kérdés, és ha nem bántó jellegű, akkor szerintem nincs is vele baj. Viszont ha érdekel, akkor neten szerintem nagyon sok mindent tudsz olvasni róla, főleg ha angolul is tudsz, YouTube-on is biztos vannak ilyen videók.

Általában ha nem értesz egy ilyen dolgot, akkor nem tapasztaltad meg, és szerencsésnek mondhatod magad. Ha igazán érdekel, akkor nézz utána, sok empátiával hozzáállva persze, de ha valójában annyira nem érdekel, csak el nem tudod képzelni, hogy nem lehet kilépni, akkor engedd el, és tényleg örülj, hogy nem érted.

Ha esetleg Te tapasztalsz ilyet vagy valaki a közeledben, akkor pszichológus segíthet vagy szinten konkrétabbat rá tudsz keresni az adott bántalmazásos esetekre, kimenekülési lehetőségekre.

dec. 31. 02:20
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
Volt egy kapcsolatom, ahol a nő azért kotekedett hogy üssem meg, ő ezt élvezte mikor beszélgettem erről vele. Nem ütöttem meg nőt soha de ő ki provalkálta volna. Szakítás lett a vége éppen ez miatt. Viszont a szexben nem szerette a durva dolgokat ahová be vehettük volna. Nem értem az ilyen fajta gondolkodású nőket.
dec. 31. 06:12
 6/12 anonim ***** válasza:
85%

Mert a bántalmazo tapad.

Nem olyan mint normalisakkal lenni hogy csak ugy beintesz es csá.

dec. 31. 07:14
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Éppen lépni kell az ilyen embertől. Ki szeret boldogtalanul élni!? Csak azok, akik szeretik a fájdalmat. Testi és lelki egyaránt.
dec. 31. 07:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Bántalmazo kapcsikban nincs döntési joga a bántalmazottaknak.
dec. 31. 07:29
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Mert a bántalmazónak szuper érzéke van párválasztáskor. Nem olyan társat választ, aki rendben van önmagával, hanem olyat, aki eleve önbizalomhiányos. Ahogy telik az idő, gyűjti a fájó pontjait a másiknak, ezekkel dolgozik, hogy így mondjam.
dec. 31. 08:19
 10/12 anonim ***** válasza:
55%
Van benne egy körforgás.
dec. 31. 10:17
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!