Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Házasságban élő emberként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasságban élő emberként mekkora trauma számodra és hogyan dolgozod fel, hogy nem élheted ki szabadon a vágyaidat és/vagy nem szeretheted szabadon azt, akit szívedből szeretsz?

Figyelt kérdés
Nyilván hosszabb, 10-20-30 éve házasságban élő embereknek szól a kérdés, az ő tapasztalatuk érdekel...

dec. 1. 13:37
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
84%

A házasságot nem kényszerítik.

Az ember azzal házasodik, akivel mindent megélhet mindenféle értelemben, illetve akiben megtalálta mindazt, hogy ne kelljen másra vágynia. Röviden tehát: nekem semekkora trauma.

dec. 1. 13:38
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Elválok, ennyi. Annak semmi értelme, hogy a házasságban maradok mert a házasság már nem ér semmit ha én mást szeretek tiszta szívből.
dec. 1. 13:38
 3/18 anonim ***** válasza:
47%
Kiélik ők, csak nem a házastársal és a tudta nélkül mással. Naív dolog azt gondolni, hogy soha nem csalta meg a párját így vagy úgy ráadásul ilyen hosszú házasságban.
dec. 1. 13:39
 4/18 A kérdező kommentje:
Egyikőtök se volt még házas, lefogadom...
dec. 1. 13:45
 5/18 anonim ***** válasza:
86%
Házas valóban nem voltam, de 10 éves kapcsolatból léptem ki, mert mást akartam. Nyilván itt nem volt anyagi vonzata a dolognak, de ha a pénzecskédet fontosabbnak tartod mindennél, akkor meg is érdemled te is, hogy szenvedj, meg a másik fél is, ha van, hogy találjon egy nálad normálisabbat.
dec. 1. 13:49
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
12 év után elváltam.
dec. 1. 13:50
 7/18 anonim ***** válasza:
91%
Ötös vagyok, annyit hozzátennék, hogy az egzisztenciát vissza lehet szerezni. Az idődet viszont nem. Azt kell mérlegelni, hogy le akarsz-e még élni 30+ évet ugyanígy, ahogy most élsz.
dec. 1. 13:51
 8/18 anonim ***** válasza:
88%
Hat ha mar traumakent eled meg, valj el. Egyszeru a dolog, bemesz a birosagra, 30 ezer forint. Ha akarja a masik, ha nem akarja, akkor is elvaltok. Az mas dolog, ha te a kovetkezmenyektol felsz, hogy vagyonmegosztas, kevesebb kontakt a gyerekkel, megszokas felboritasa es ugye az anyagiak, hogy egyedul el tudod e tartani magad. De hat mas is megoldotta, te is biztos megtudod. Ahelyett, hogy itt nyafogsz, lepj.
dec. 1. 14:00
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha már ezen a szinten van egy házasság, akkor inkább a válás... A kérdést se értem. 😐
dec. 1. 14:21
 10/18 anonim ***** válasza:
74%

11 éve vagyunk házasok.

Nem trauma. Mert egyrészt a férjem szeretem szívemből, másrészt minden vágyam ki tudom vele élni. Ezért mentem hozzá, mert nem volt semmi hiányérzetem az esküvőt megelőzően sem (3 évet együtt éltünk az esküvő előtt, szóval nagyon jól tudtam, mire számíthatok).

Szerintem ha alapvetően tényleg, mélyről jövően vágysz a házasságra, akkor ha megtalálod a párod, nem lesz hiányérzet meg trauma semmi, ami a monogám párkapcsolatok természetes velejárója. Ha külső nyomásra állapodsz meg, számodra a monogámia csak egy kényszer, akkor akármennyi ideig is élsz házasságban, az nehéz lesz. Főleg, ha mindeközben még nem is a megfelelő pár mellett kötelezted el magad (értsd: nem szíved szerelme a házastársad és nem is tudod megélni vele minden vágyad).

dec. 1. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!