Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tennél ez esetben?

Figyelt kérdés

A párodnak van lakása. Hitelmentes, csak az övé.

Szükség lenne az eladására, vagy legalább banki fedezetnek való felhasználásra, mert úgy tudnátok közös lakást venni, vagy kifizetni a KÖZÖS gyerek tanulmányait, de ő nem menne bele, mondván nem kockáztatja a jövőjét, a "B-TERV" -ét, ha szétmentek esetleg.

Te, a saját részed beletennéd a kalapba.

(Igen, e kérdésem alapján írtam ki ezt: https://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__eljeg..

nov. 26. 17:04
 1/7 anonim ***** válasza:
Menjenek francba mindannyian.
nov. 26. 17:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a kölcsönösség híve vagyok.
nov. 26. 17:12
 3/7 anonim ***** válasza:
Van házasság? Vagy “csak” a párom? Házasság esetén külön szerződésben rögzíteni, hogy mekkora arányban az enyém, az esetleges válás esetén is marad így, és nem feleződik. Ha a gyereknek kell valami, az magától értetődő, hogy megkapja, arra mehet, ez nem kérdés.
nov. 26. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
Miért nem jó az a lakás ami van?
nov. 26. 17:42
 5/7 anonim ***** válasza:
68%

Te rébuszos, ez a kérdésed teljesen más szitu mint a tegnapi. Ez egy hosszú kapcsolatról szól ahol gyerek is van, a tegnapi baromság meg arról hogy házasság előtt elvenni valakitől az ingatlanát.

Ebben az esetben az eladás elutasítása önmagában nem gáz, bár úgy hogy van közös gyerek, elég necces. A gyerek maga is egy felelősségvállalás. Ha megvan és már nagy is, az nem egy egyéves tinglitangli kapcsolat. Miért ne lehetne közös hitelfelvétellel nagyobb otthont vásárolni? Ha válás lesz visszakapja a lakás értékét + a hitel felét az a fél.

A gyerek tanulmányaira jelzálogot viszont soha nem vennék fel rá. Ingatlanfedezet nélküli hitelt keresnék ha szükség lenne ilyesmire. De amúgy passz, nem tudom beleképzelni magam a helyzetbe mert nem vagyunk ilyen szűkös anyagi helyzetben.

nov. 26. 18:04
 6/7 lizzi77 ***** válasza:
A gyerek tanulmányaira max személyi kölcsönt lehetne felvenni, jelzáloghitelt nem,de akkor gondolom 18 éves a gyerek,és külföldi egyetemre kell,mert létezik diákhitel,ösztöndíj és diákmunka is itthon.
nov. 26. 20:05
 7/7 mikeXxX ***** válasza:
Ha valakinek van saját lakása azt is ki lehet adni abból pedig közös nagyobb albérletet kivenni hogy egyáltalán működik e a kapcsolat és az eggyüttélés.
nov. 26. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!