Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tényleg vannak olyan emberek,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg vannak olyan emberek, akik azt nézik a párjuk kiket lájkol, vagy azt a párjukat ki lájkolja?

Figyelt kérdés
Létezne? Nagyon fárasztó lehet mindig nézni ki mennyit és hogy lájkol. Sok szabadidő kell ehhez. Mire gondolnak közben? Milyen következtetést vonnak le?
nov. 20. 14:27
 1/8 A kérdező kommentje:
Ismer valaki ilyen embert?
nov. 20. 14:33
 2/8 anonim ***** válasza:
61%
Az ilyen embereknek súlyos önértékelési problémái vannak vagy egyszerűen kontrollmániások. Tágabb ismerősi körben van ilyen személy.
nov. 20. 14:39
 3/8 anonim ***** válasza:
86%
Most a kérdés lényegétől függetlenül: nem tudom, neked mennyi időbe telik egy kép alatt megnézni, hogy ki lájkolta, de elég esetlenül kezelheted a technikát, ha neked ehhez számottevő szabadidő kell.
nov. 20. 14:55
 4/8 A kérdező kommentje:
Vannak akik aktívan posztolnak. Rájuk gondoltam. Naponta, kétnaponta átnézni akár 50-100 lájkot nem kis idő. Elemezni ki-kit ismerhet, és vajon ki-miért lájkolt időigényes tevékenység. Aztán kitalálni valami vélt vagy valós sztorit egy-egy like mögé. Ez mind idő és fárasztó is.
nov. 20. 15:18
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha éppen unatkozol, akkor tökéletes program. Mondjuk a párom lájkjait nem szoktam csekkolni, de amikor még szingli üzemmódban voltam, akkor ,,nyomozgattam" emberek után és igen szórakoztató tud lenni. :D
nov. 20. 16:10
 6/8 anonim ***** válasza:
66%
Igen, van, aki azt nézi, hogy a párjukat ki lájkolja, aztán még kérdőre is vonja, hogy ki az, mi az. Sőt, ha képes vagy munkatársként belájkolni egy bejegyzését, akkor a párja szemében te leszel a qrva az irodából, aki biztos akar valamit a pasijától. Szánalmas. Van, akinél feltűnő is, hogy nem is mer csak rokonoknál lájkolni, gondolom ott is az áll e mögött, hogy otthon figyeli a nője a FB aktivitását.
nov. 20. 16:21
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Szánalmas, de van. Nyilván olyan fogja a párjánál túlzásba vinni a lájk-lesést, aki önbizalomhiányos és féltékeny. Van ilyen az ismerőseim között. Ilyenkor nem mersz az ismerősnél egy tájképre se lájkot nyomni, mert otthon a barátnője tajtékozni fog vagy elkezd nyomozni utánad..
nov. 20. 16:34
 8/8 anonim ***** válasza:
65%

Előre vállalom a virtuális megkövezést, de szeretnék behozni egy kicsit "specifikusabb" megközelítést:

Egyik exemnek volt egy Instagram-fiókja, amiről én nem tudtam (az anyja árulta el nekem, Isten áldja azt a nőt). Mivel ekkor már jó ideje együtt voltunk, és az összes többi közösségi média-felületünk szóba került (az Instája pedig kb. egyidős volt a kapcsolatunkkal, és aktív volt rajta), nyilván felmerült bennem, hogy okkal hallgatott-e róla, vagy csak valahogy nem jött fel eddig a téma. Én ekkor kezdtem el kutakodni ilyen-olyan közösségi médiás nyomok után, mivel gondoltam, ezek után nem mondja meg az igazat, ha kerek perec rákérdezek, alaptalanul meg nem akartam elküldeni. Hát, hadd mondjak annyit, hogy igenis vannak olyan esetek, amikor a közösségi médiás lájkolás valóban "olyan" tetszést is takar. Árulkodó jelek még, amikor

- az illető semmit és senkit nem szokott lájkolni, csak egy embert, de őt konzisztensen

- mindenkire csak lájk-jelet tesz, de egy bizonyos embert mindig szívecskéz

- a párja kommentjére napok alatt/egyáltalán nem válaszol, de egy másik nő/férfi posztjait kommenteli, lájkolja abban a pillanatban, hogy felkerül, és rá "valahogy" mindig tud reagálni

Nagyon röhejesen hangzik, főleg, hogy felnőtt emberekről beszélünk, de a közösségi média valahol a való élet leképződése, és szerintem az, hogy kivel hogyan bánok a közösségi médiában, reflektálhatja esetenként, hogy hogyan érzek iránta. Azt azért megjegyezném, hogy nem vagyok mániákus, ezt az "utánanézegetsét" inkább a szükség hozta elő, és egyáltalán nem esett jól, de nem vonom kétségbe azt sem, hogy vannak, akik ezt toxikus szintre viszik. Az meg egy másik kategória, amikor valaki követ egy csomó félpucér csajt/pasit valamilyen közösségi médiafelületen, és az egész ismerősi, családi, baráti köröd látja, hogy lájkolta... Az is elég kellemetlen tud lenni.

Szerintem fontos valahol az arany középutat belőni, és megbeszélni egy párkapcsolatban, hogy ki milyen közösségi média-viselkedést tart elfogadhatónak, kinek mennyire fontos ez egyáltalán, illetve kinek mi kell ahhoz, hogy úgy érezze, hogy a párja tiszteletben tartja az online térben is.

nov. 20. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!